Nova vest
Tenis 5

27.3.2024.

10:30

Raskid Novaka i Gorana – početak kraja posle ATP Finala u Torinu?

Goran Ivanišević i Novak Đoković prekinuli su saradnju posle pet veoma uspešnih godina.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Teško je i pobrojati šta je sve Novak uradio od tog leta 2019. godine kada je počeo i definitivno rad sa šampionom Vimbldona iz 2001. godine.

Ipak, mnoge je iznenadila odluka da Novak, na  pragu 37. rođendana prekine saradnju sa stručnjakom iz Splita.

Šta je uzrok tome, najbolje znaju Goran i Novak, ali postoje indicije da su o tome prvi put razgovarali krajem jeseni, posle ATP Finala u Torinu.

Usledio je finalni turnir Dejvis kupa i susret Italije i Srbije, kada je Novak propustio tri meč lopte protiv Janika Sinera.

Kao da je tada teniser iz Južnog Tirola našao ključ za Novaka, usledila je i ona velika pobeda u polufinalu Australijan opena.

Novak nije uspeo da prikaže igru koja ga je godinama unazad krasila u Melburnu i veruje se da je i tada, u Australiji bilo govora o raskidu saradnje.

Veruje se da je kap prelila čašu u Indijan Velsu posle poraza od Luke Nardija u trećem kolu, kada je Novak rešio da ne putuje na Masters u Majamiju.

Ivanišević je više puta isticao da nije lako raditi sa svetskim brojem jedan, ali da je istovremeno to i ogromno zadovoljstvo.

Varnice među njima na mečevima mogle su se često primetiti, Novak je često prigovarao svom boksu na nedostatku saveta u određenim trenucima igre, ali prema Goranovom tumačenju, pet minuta posle meča, sve bi bilo u redu i svi bi zaboravili na momente ljutnje i nezadovoljstva.

Moguće je da je intenzitet rada sa Novakom iscrpeo Ivaniševića, ali i da je Novaku, u ovoj fazi karijere potreban dodatni motiv. Nešto novo, inspirativno, i drugačije.

Mlada garda tenisera polako se nameće, Siner i Alkaras su prepoznati kao budućnost tenisa, tako da Đoković mora da nađe način da opstane u brobi sa njima ako želi da ostvari zacrtani cilj do kraja karijere, pre svega olimpijsko zlato narednog leta u Parizu.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve