Nova vest
Tenis 1

31.5.2024.

8:00

Kako je Olga prekinula Novaka: "Mi o vuku..." NO FOTO

Konferencije za medije Novaka Đokovića često izlaze iz šablona i mnogo su drugačije nego kod većine ostalih tenisera.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Odgovori najboljeg igrača sveta gotovo uvek su opširni, detaljni i on se definitivno ne vodi logikom Elene Ribakine, koja smatra da jednostavna pitanja zahtevaju proste, kratke odgovore.

Novak na Grend slemovima najpre odgovara na pet, šest pitanja stranih novinara, na engleskom jeziku, nakon čega sledi deo na srpskom, gde i mi dobijamo priliku da postavimo nekoliko pitanja.

Uglavnom se pre konferencije i dogovorimo ko će šta da pita i uvek gledamo da ono bude interesantno, da se ne ponavlja, jer sve što ima veze sa igrom i opštim stvarima, Novak je odgovorio na engleskom ili čak francuskom jeziku, odmah po završetku susreta – na terenu.

Tako je konferencija nakon Novakovog trijumfa nad Robertom Karbaljesom Baenom u drugom kolu Rolan Garosa dobila neočekivan epilog.

Znajući da su u dobrim odnosima, probali smo od Novaka da izvučemo informaciju koja nema nikakve veze sa tenisom – hoće li Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

I, ako može, da urgira kod najboljeg košarkaša na svetu da nastupi na najvećoj planetarnoj smotri, koja je na programu upravo u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

"Imam eksluzivne informacije, a ne smem da ih podelim. Cela Srbija čeka, ja imam nešto što niko drugi nema", dobar uvod napravio je Novak, a onda nas ipak "ohladio":

"Šalim se. Kao navijač, ljubitelj košarke, želeo bih da on igra. Kao sportista, ako odluči da ne igra, s obzirom na kontinuitet igara u NBA ligi, što kao lider mora da nosi u svojoj ekipi. Mi sportisti to razumem. Sad je imao malo više vremena, to samo on zna i njegovi najbliži. Sa njim i bez njega je velika razlika. Nadamo se i navijamo, kako god bilo. Bogdan je tu, on je lider, kapiten i drago mi je što će in biti na raspolaganju. Nadam se da ću biti zdrav i da ću biti na OI, da mogu da ih gledam".

Iako je ova priča o Jokiću prošla zapaženo, šou na konferenciji odnela je Olga Danilović, koja je prekinula Đokovićevu konferenciju, u momentu kada je tema bila upravo ona.

"Obradovao me je mnogo Olgin uspeh. Kvalifikovala se i prošle godine...", kazao je Novak, a onda ugledao Danilovićevu, koja je savladala 10. teniserku sveta, Danijel Kolins.

"Mi o vuku, a vuk na vrata. Olgica će sve sama da objasni i da otkrije tajnu, ja znam koja je tajna, ali neću da kažem", rekao je Novak.

B92/MT

Celu situaciju pratio je i pozdrav, zagrljaj velikih prijatelja, koji nismo mogli da zabeležimo zbog rigoroznih pravila, koja kažu da u Medija centru nema nikakvog fotografisanja, niti snimanja, bez izričite dozvole zvaničnika.

I dok je Olga strpljivo čekala da Đoković završi sa pričom o Jokiću, košarkašima i Igrama, Novak ju je "pecnuo" da neće možda i ona ponovo u Pariz.

"Moram da osvojim Garos ako mislim da učestvujem", rekla je Olga, aludirajući na činjenicu da samo prvih 56 teniserki vade vizu za Igre.

"Ništa, daću ti ja malo mojih poena", rekao je Novak i "vruću stolicu" prepustio Olgi, koja je, baš kao i on, bila i te kako pričljiva.

Najpre je odgovorila na nekoliko pitanja na engleskom, a onda na srpskom govorila o Kolins, koju je pobedila, Vekić, sa kojom se tek sastaje, ali i o povredama, emocijama, vremenskim (ne)prilikama u Parizu...

Izvor: B92/MT

Pobedama, Novak i Olga su očigledno imali razloga za šalu i slavlje, za razliku od Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića.

Kecmanović je meč na "Lenglenu" pri rezultatu 6:1, 5:0 zbog mučnine predao Danilu Medvedevu, dok je Lajović protiv Tejlora Frica uspeo da osvoji samo set.

I dok Miša još uvek razmišlja o tome da li da nastupi na Igrama u Parizu, Lajović je siguran i motivisan da se u Pariz vrati za dva meseca. To mu je bio veliki cilj u poslednjih godinu dana.

"Blizu su, u Parizu, kad već svakako igram u Evropi. Uslovi mi odgovaraju, idem sa nadom da mogu nešto da uradim, zato sam i prelomio da igram. Uzbuđen sam i radujem se, moje prve OI. Biće drugačiji osećaj od svega na šta smo navikli, jedva čekam", rekao je Lajović.

Jedva čekamo i mi. Ali, prvo da vidimo dokle će nas odvesti Rolan Garos, koji se bori sa vremenskim (ne)prilikama, a usput i šokira pojedinim odlukama.

Jedna od tih je da ćemo Olgu gledati već u petak od 11.00. Što se tiče Novaka, on će protiv Lorenca Musetija igrati u subotu.

B92.sport

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu