Nova vest
Tenis 32

27.5.2024.

18:40

Prve reči Nadala: Možda za dva meseca kažem "dosta je"

Rafael Nadal se posle dve godine vratio na teren Rolan Garosa koji je osvojio 14 puta u karijeri, ali je eliminisan već u prvoj rundi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Bolji od njega bio je Nemac Aleksander Zverev, koji je slavio sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Pretpostavlja se da je to bio poslednji meč Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali on to nije želeo da potvrdi neposredno posle meča.

Dobio je reč baš iz tog razoga, iako nije praksa da poraženi igrač priča posle meča.

"Hvala vam, teško mi je da pričam u ovom trenutku. Ovo bi mogao da bude poslednji put da sam pred vama, nisam 100 odsto siguran u to. Osećaj koji sam imao danas teško je pretvoriti u reči. Osećao sam ljubav ovih ljudi na mestu koje najviše volim", rekao je Nadal.

"Čestitam Saši na sjajnom meču i pobedi. Želim ti sve najbolje u nastavku turnira. Pre dve godine si imao teške trenutke, ali želim ti sreću ubuduće. Prošao sam kroz dve teške godine sa povredama koje sam imao. To jeste proces koji je trebalo da se završi tako što bih se ovde vratio, ali nije dobro prošao".

Nekoliko puta je Nadal istakao da se nada da ovo nije poslednji meč na "Šatrijeu", ali da ne može da obeća i da postoji velika verovatnoća da tako bude.

"Teško mi je da kažem šta sledi u budućnosti. Velika je verovatnoća da se više neću vraćati ovde na Rolan Garos, ali nije skroz sigurno. Sada mnogo bolje osećam lopticu nego pre dva meseca. Za dva meseca možda kažem 'dosta je', ali još nemam taj osećaj. Želim da se vratim na Olimpijskim igrama na ovaj teren, to me motiviše. To će biti dobra šansa i nadam se da ću biti spreman za to. Divne stvari tokom karijere sam uradio na ovom terenu, koje nisam mogao ni da zamislim, ni da sanjam. Bio je to divan proces, uspomene, svaka godina je bila drugačija, svaka specijalna. Svi koji rade na Rolan Garosu, svi iza scene, svi su činili da bude nezaboravno. Onda mojoj porodici, timu. Hvala vam iz dna mog srca. Nadam se da ćemo se opet videti, ali ne znam", rekao je Rafa Nadal.

Podeli:

Komentari 32

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 32

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu