Nova vest
Tenis 11

27.5.2024.

17:42

Mekinro kritikuje: Rafa nije nosilac? To je ludost!

Rafael Nadal, rekorder po broju trofeja na Rolan Garosu, započinje svoju novu misiju u Parizu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

U pitanju je meč protiv Aleksandera Zvereva, u koji ipak ulazi ne onako kako je navikao, jer nije u ulozi nosioca.

Dok je Zverev postavljen za nosioca broj četiri, Nadal je bez te počasti, pa mnogima nije jasno zašto u njegovom slučaju nije napravljen presedan.

Džon Mekinro ne može nikako da se pomiri sa odlukom organizatora da Nadal ne bude na listi nosilaca, iako su se oni držali striktno pravila.

"Nema nikakvog smisla da neko ko je 14 puta osvajao turnir ne bude nosilac. Turnir se do sada uvek tako ponašao. Po meni je to ludost. Ovo je najinteresantniji meč prvog kola kog mogu da se setim i najteži u Open eri za igrača poput Nadala", kaže Mekinro za "Marku".

Amerikanac nije mogao da sigurnošću prognozira šta će uraditi Nadal u Parizu.

"Može sad da radi šta želi. Voli da se takmiči i čak iako izgubi od Zvereva to ne znači da će svi njegovi rekordi tamo biti izgubljeni. Možda mu je vreme da bude otac, vreme je za sve. Možda grešim i možda će biti u stanju da uradi nešto posebno ovde. Veliki je znak pitanja kako će njegovo telo reagovati kako turnir bude išao. Ako pobedi, u jednu ruku će to biti iznenađenje, ali opet sa druge strane i neće. Da ste me pre deset godina pitali kolikko će puta uzeti pehar, rekao bih četiri ili pet. Ljudi poput njega, Novaka Đokovića i Rodžera Federera su Supermeni", zaključio je Mekinro. 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu