Nova vest
Tenis 1

21.4.2024.

23:40

Beker o Sineru: Mi riđokosi se držimo zajedno, u njemu vidim mlađu verziju sebe

Boris Beker, bivši broj jedan svetskog tenisa, izuzetno ceni igru Janika Sinera.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Victor Joly / DPPI

Italijan je trenutno drugi na svetskoj ATP listi i ima impresivan skor od početka sezone od 25-2.

Beker, koji je ranije imao mnogo uspeha radeći i kao trener Novaka Đokovića, kaže da mu se dopada kako igra teniser iz Južnog Tirola.

"Dopada mi se Janikova igra, riđokosi se drže zajedno! Kada ga vidim, nekako primećujem mlađu verziju sebe. Dopada mi se njegov stav, mentalitet bilo ga vodi ili gubi, bolji je od svih. Možda je Alkaras bolji što se tiče udaraca, on diže publiku na noge, ali Janik svojim stavom osvaja poen", kaže Beker.

Nemački stručnjak je poručio da je tenis dobio mnogo pojavom Alkarasa i Sinera koji imaju međusobni skor od 4-4.

"Siner je moćniji nego prošle sezone, ali je i neverovatan takmičar, njegov instinkt je neviđen i zato će biti prvi nosilac na Mastersu u Madridu. Kontrast u tenisu je tako uzbudljiva stvar. Imate Karlosa i Janika, ne mogu biti različitiji u smislu izgleda, načina igre, ali obojica imaju neviđen instinkt da igraju do kraja i uzbuđuju publiku", kaže Beker.

On je izrazio nadu da će se jednom opet naći Na Vimbldonu. Neće ga biti ovog leta na terenima u jugozapadnom Londonu, ali najavio je da će tamo ići u 2025.

"Neće me biti tamo sada, ali nadam se da hoće od 2025. To mi je bio omiljeni turnir kao igraču, treneru i komentatoru. Jedinstven je, ne može ni sa čim da se poredi. Živeo sam na Vimbldonu dugo i radim naporno sa vlastima da imam sve popunjene papire da se tamao vratim sledeće godine", zaključio je Beker. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu