Nova vest
Tenis 0

16.4.2024.

9:10

Rubljov: Rafa me je razbio na treningu

Rafael Nadal će posle više od sto dana ponovo odigrati jedan zvaničan meč.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Njegov protivnik na startu turnira u Barseloni je Italijan Flavio Koboli, 62. na ATP listi, a očekuje se da meč krene oko 16 časova.

Rus Andrej Rubljov je jedan od onih koji je proteklih dana imao prilike da trenira sa Nadalom.

Njih dvojica su odigrali i jedan set koji je Nadal dobio prilično lako sa 6:1.

Rubljova su pitali kako je izgledalo to iskustvo treniranja sa Nadalom.

"Razbio me je ili sam ja ubio sam sebe, prosto ne znam, ali uvek je lepo trenirati sa Rafom. Nikada sebi ne postavljamo takva pitanja, samo smo došli na teren, bilo je vreme da se počne. Zaista smo morali da počnemo sa igrom", kaže Rubljov.

On je otkrio da je želja njegovog trenera bila da igra set sa Nadalom.

"Mislim da je on to uradio. Ne veruje da je Rafa tražio nekoga za trening. Većina igrača pita Rafu da treniraju zajedno. Tako da sam prilično siguran da je moj trener prišao njegovom timu i zakazao sve", dodao je Andrej.

Nadal je i sam u ponedeljak najavio da će mu to najverovatnije biti oproštajno takmičenje u Barseloni, na turniru koji je osvajao neverovatnih 12 puta.

"Teško je shvatiti da je to možda bio jedan od naših poslednjih zajedničkih treninga ili jedan od poslednjih turnira na kojem smo zajendo, jer je on mnogo puta dokazao da ume da se vrati iz nemogućih situacija, tako da je teško misliti o tome sada", zaključio je ruski teniser koji se na startu sastaje sa Amerikancem Brendonom Nakašimom.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu