Nova vest
Tenis 14

15.4.2024.

14:50

Nadal potvrdio: Spreman sam! VIDEO

Rafael Nadal se zvanično obratio novinarima uoči starta na turniru u Barseloni.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Španac koji je u ovom gradu osvojio čak 12 titula, odradio je uspešan trening oko podneva, da bi se posle toga susreo sa novinarima.

Bilo je strahovanja da bi njegovo pojavljivanje moglo da znači i da će odustati od turnira, ali to se na sreću organizatora i ljubitelja tenisa nije dogodilo.

"Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan", kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Kobolijem.

Osvrnuo se i na to što Karlosa Alkarasa neće biti na turniru.

"To je negativna stvar, pre svega za njega, jer je povrđen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu", rekao je Nadal, s obzirom na to da je po žrebu tada mogao da se sastane sa Alkarasom.

Teniser iz Manakora je dodao da želi da maksimalno uživa u karijeri.

"Ne sumnjam ni u šta. Stvar je bila u tome mogu li da igram ili ne. Imao sam dve teške godine, dolazim posle operacije kuka, dešavalo se dosta toga sa mojim telom i nije mi dozvoljavalo da budem na željenom nivou. Mada me je povredilo to što nisam mogao da igram na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere, ja sam u drugačijoj poziciji, i pre nego da žalim što nisam mogao da igram, volim to što sam ovde. Ovo je moja poslednja godina na Turu i želim da uživam u svakom trenutku. Zato je to više od običnog osećaja. Osećam da sam spreman za sutrašnji meč. Realan sam, to što sam ovde me uzbuđuje, što sam na ovom turniru i terenu", dodao je Rafa.

Nije mogao da izdvoji koji turnir u Barseloni mu je najdraži.

"Svaki turnir koji sam ovde igrao je važan za mene. Bilo je mnogih sa lepim sećanjima. U životu je tako, sve ima početak i kraj, tako je i u sportu. Ne znam šta će se desiti, ali moj osećaj je da mi je ovo poslednji turnur ovde. Daću sve od sebe, želim sebi da sam šansu", kaže Rafa. 

Dodao je i da ne može da bude siguran kako će biti u ostatku sezone.

"Ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osećao trenirajući sa prijateljima ovde, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je deo života jednog sportiste".

Još jednom je pričao o problemima sa povredama.

"Nosim se sa povredama najbolje što znam. Znamo šta je tu, nema šta da se krije. Ne moramo o tome više da pričamo. Objasnio sam što se tiče mog abdomena još u Sevilji, jer je moj stric to pominjao. U svojoj izjavi rekao sam samo da nisam mogao da igram. Umoran sam od priče o svemu kada nemam razloga za to na ličnom nivou. Da li se plašim? Toga da ne mogu da igram?To mi se dešavalo godinu i po. Nastaviću sve dok mislim da to vredi. Ne postavljam vremenske okvire, ali život vam pokazuje put i uz svoje etičke principe trudiću se sa učinim sve što je logičnijim moguće", jasan je osvajač 22 grend slema.

Za kraj, ohrabrio je navijače.

"Osećaj je bolji nego onaj koji sam imao u Majorci, osećam da mogu da se takmičim. Malo sam toga postigao ovih meseci, ali pokušaću usput da se nosim sa teretom. To je što je i čovek mora da živi sa tom neizvesnošću, da bude u stanju da sve gleda pozitivno i takmiči se, da bude na jednom teniskom turniru", zaključio je Nadal. 

Podeli:

Komentari 14

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu