Nova vest
Tenis 1

13.4.2024.

21:55

Cicipas: Jedan od najboljih prvih setova na šljaci

Stefanos Cicipas je prikazao veoma dobru igru u polufinalu turnira u Monte Karlu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Grčki teniser je posle velike borbe pobedio Janika Sinera sa 6:4, 3:6, 6:4 i sada će u finalu igrati sa boljim iz duela Đoković - Rud.

Na konferenciji za medije, Cicipas je rekao da odavno nije odigrao tako dobro na početku jednog meča.

"Bio je ovo jedan od najboljih prvih setova koje sam odigrao na šljaci. Mnogo stabilnosti i kvalitetnih udaraca. Čista igra od početka do kraja. Jednako dobro sam igrao po dijagonali i paraleli, sjajan je osećaj da sam bio tako koncentrisan od početka. Bilo je važno početi ovako, jer sam posle sebi dao šansu u trećem setu, moj protivnik je znao da imam ovaj nivo i da mogu opet da odigram tako", kaže Cicipas.

Ipak, početkom trećeg seta imao je mali pad u igri, srećom nije ga to koštalo poraza.

"Ne znam da li je to bila stvar koncentracije ili je bilo do lošeg odskoka lopte. To se dešava na ovakvoj podlozi. Sredili su podlogu pred početak trećeg seta, ali odskok nije bio dobar. Nisam mnogo mislio o svemu. Znao sam da sam umoran, ali nisam stao. prihvatio sam brejk, hteo sam samo da nastavim igru, imao sam vremena da nađem način da se izborim sa svim, da vraćam servise, gradim poene i nadao se tome da će se on jednom slomiti", dodao je Cicipas.

Atinjanin je priznao da je zadovoljan odlukom da se elektronski sistem koristi na svim turnirima sledeće sezone.

"Biće manje drame, svakako. Pomoći će nam da igra bude čistija, da se izbegnu greške i reakcije na njih kao ona koju smo videli ranije ove nedelje na centralnom terenu. Tenisu je potrebna drama, ali sve to se može kroz igru, umesto vikanja i psovanja. To nije lepa strana sporta", zaključio je finalista Monte Karla.  

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Slavna glumica: Nisam dala dozvolu

Glumica Skarlet Johanson optužila je OpenAI da je kopirao njen glas za jednog od glasovnih asistenata u ChatGPT-ju uprkos tome što je kompaniji uskratila dozvolu da to učini.

Index

13:20

2 h

Novo Sport Video Menu