Nova vest
Tenis 2

13.4.2024.

16:35

Cicipas: Dugo sam čekao na ovakve pobede

Stefanos Cicipas će po treći put u nedelju igrati za titulu na Mastersu u Monte Karlu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

On je u polufinalu bio bolji od Janika Sinera, 6:4, 3:6, 6:4 posle dva sata i 39 minuta gre.

Time je naneo drugi poraz Italijanu od početka sezone, a u finalu se sastaje sa boljim iz duela Kaspera Ruda i Novaka Đokovića.

Po završetku susreta, Cicipas je bio vidno zadovoljan velikom pobedom, iako mu je znatno pomoglo to što je Siner imao problema sa povredom u setu odluke. 

"Tenis na najvišem nivou. Uspeo sam da nadigram Janika koji je uvek težak protivnik. To se videlo i tokom godine, toliko je konstantan, videlo se i danas koliko je jak. Uspeo sam da nađem način kada nije izgledalo da ću moći. Ponosan sam na to. Zadao mi je težak zadatak, ali sam srećan kako sam uspeo da prebrodim sve te izazove koje mi je zadao", kaže Cicipas.

Grk je rekao i da se nada boljoj igri u nedelju.

"Naravno da mi ovo mnogo znači. Ovakve pobede, to je nešto što dugo čekam. Dolazim do tog nivoa ponovo, to mi donosi mnogo zadovoljstva. Želim da dobijam ovakve mečeve. Odličan dan za mene, nadam se da ću uspeti da se dovoljno oporavim i u finalu odigram još jače", zaključio je grčki teniser. 

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

Odbojka

Poraz Srbije na startu Lige nacija

Odbojkašice Srbije izgubile su prošle noći u Rio de Žaneiru od Dominikanske Republike sa 1:3 (18:25, 17:25, 25:21, 20:25) u prvom meču ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Beta

8:10

34 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu