Nova vest
Tenis 8

12.4.2024.

22:05

Rodik: Rafa je sve bliži Federerovom scenariju

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, zabrinut je da Rafael Nadal možda neće imati oproštaj od tenisa kakav bi želeo.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Španac je u problemu sa povredama poslednjih sezona i nije igrao još od januara i turnira u Brizbejnu. 

Trenutno se priprema za nastup na njemu jednom od omiljenih turnira, u Barseloni, od 13. do 21. aprila.

Iako još nije izvesno da će i tamo nastupiti, ima pozitivnih signala poslednjih dana.

Ipak, Rodik je zabrinut da neće ići sve kako bi Nadal i navijači voleli.

"Rodžer Federer se povukao na Lejver kupu, iako on to ne bi rekao glasno, verujem da je želeo da se povuče na Vimbldonu ili Us Openu. Želeo je da igra tamo. Hteo je to da uradi, da tamo kaže zbogom, a sve se desilo za tri dana. Bližimo se da tako nešto postane realnost i za Rafu", kaže Rodik.

On ipak veruje da za Nadala ima još nade da izbegne tu sudbinu.

"Imam tu nadu da će ozdraviti, nije mu potrebno da bude zdrav 52 nedelje, već dva meseca. U stilu, daj sve od sebe, uzmi injekcije protiv bolova i uradi to još jednom. Uvek sam verovao da ćemo imati neku verziju tog oproštaja na Rolan garosu, možda ne uz titulu, ali uz recimo pobedu u trećem kolu, kroz četiri teška seta, svi se trese... Zaista želim nešto tako za njega", dodao je Endi.

Ukoliko španski teniser uspe da veže nekoliko turnira pre dolaska u Pariz, Rodik veruje da će imati dobre izglede na omiljenoj šljaci.

"Pričamo o zdravlju, zar ne? Ako je Rafa zdrav i prođe dva turnira, biće među pet najvećih favorita u Parizu", zaključio je Amerikanac. 

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu