Nova vest
Tenis

Sreda, 22.06.2022.

09:19

"Ne širite ovo lažno s**nje"

Teniserke Medison Kiz i Andrea Petković oštro su odgovorile medijima koji su preneli navodno lažne informacije o doping testovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: Profimedia

Teniski svet je pre nekoliko dana pogodio potencijalni skandal, pošto je objavljen tekst u kojem se navodi da Međunarodna teniska federacija (ITF) dopušta teniserima i teniserkama da sami biraju vreme dopingtestiranja.

Britanski "Dejli Mejl" je naveo da teniseri i teniserke imaju mnogo manje testiranja nego što se to navodi u zvaničnim knjigama ITF-a.

Nekoliko dana kasnije stigao je odgovor od teniserki, koje su se osvrnule na navode da su pred turnir u Majamiju teniserke najavile kada će imati doping test.

"Ovo je opasno pogrešno protumačeno. Taj 'doping test' koji smo mogli da 'zakažemo' u Majamiju je bilo prikupljanje pasoša krvi, koji predsatvlja uzorke krvi svih sportista koje im dajemo svake godine, kako bi NENAJAVLJENi doping testovi mogli da se uporede sa tim uzorkom i da se tim putem istraže abnormalnosti", navela je Andrea Petković.

Nedugo zatim objašnjenju se pridružila i Amerikanka.

"Oni koriste 'zakazane' pasoše krvi kao osnovu na osnovu koje testiraju druge uzorke u budućnosti. Probudili su me u 6.30 ujutru bukvalno pre tri dana za nenajavljeni doping test. Ne širite ovo lažno s**nje", podvukla je Medison Kiz.

Novinar Janik Šnajder, koji je radio na pomenutom istraživanju "Dejli Mejla", naveo je da je ITF u jednom trenutku razmatrao da suspendijue nekog "visokorangiranog igrača", ali da ništa od toga na kraju nije bilo.

Nepoznato je o kome se radi i koji je tačan razlog potencijalne kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu