Nova vest
Tenis

Utorak, 30.11.2021.

12:05

"Đoković će srušiti sve rekorde, ali neće biti GOAT"

Fernando Gonzales, nekada peti teniser sveta, uveren je da će Novak Đoković na kraju imati najviše grend slem trofeja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Čileanac, koji je u karijeri osvojio tri titule i igrao finale Australijan opena 2007. godine, veruje da je svetski broj jedan u prednosti nad Federerom i Nadalom.

"Pre deset godina, ideja da neko može da osvoji deset grend slem titula bila je neverovatna, asada imamo trojicu sa po 20, to je sjajno", rekao je Čileaanac za Tenis 365.

On je fasciniran posebno time kako Novak obara rekorde poslednjih sezona.

"U smislu brojeva, siguran sam da će Novak imati najviše slemova, možda i najbolju statistiku, ali za mene postoje i drugi faktori koji određuju ko je najbolji. Novak ruši sve rekorde i izgleda da će to nastaviti da radi još dobar broj godina", ubeđen je Gonzales.

I pored toga, on kaže da je njegov omiljeni igrač i dalje Rodžer Federer.

"Kod mene je tako, ne možete reći, ovak momak ima najviše titula i on je najbolji. Možete da ih izabarete po tome kako svako od njih igra, a u tom slučaju ja više volim Rodžera. Njegov jednoručni bekhend, servis-volej i stil su klasični. Kad gledate Novaka, deluje da nikad neće promašiti, Rafa trči svuda, iako ga sve boli, tako da je teško reći ko je najveći", zaključio je Gonzales.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d