Direktor Australijan opena se oglasio o "haosu" u Melburnu

Direktor Australijan opena Kreg Tajli govorio je o prvom Grend slemu u sezoni i svim problemima sa kojima se suočavaju.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Frank Molter/dpa
Foto: Profimedia/Frank Molter/dpa

Zbog dve pozitivne osobe koje su bile u avionu iz Los Anđelesa i Abu Dabija, čak 47 tenisera i teniserki završili su u strogom dvonedeljnom karantinu.

"Očigledno to nije ono što smo želeli da se dogodi. Trenutno imamo 643 negativna testa i nažalost dva pozitivna. Od samog početka smo znali da takve vrste rizika postoje. Svi koji su došli u Australiju morali su da dobiju negativan test 72 sata pre leta. Čim bi stigli, bili bi izolovani dok se ne uradi novi, ali uvek smo znali da tako nešto može da se dogodi", rekao je Tajli i dodao:

"Tužno je što su dve osobe imale pozitivan test, tako da je organizacija presudila da svi koji su putovali tim avionima mogu se voditi kao ’bliski kontakti’. Oni neće moći da imaju iste uslove kao i ostali igrači, koji mogu da treniraju."

Ima li nepravde?

"Vrlo je teška situacija, moramo učiniti sve da bude pravedno, posebno za one koji su izolovani. U slučaju da neko bude pozitivan, imaće osam, devet dana da se pripremi za turnir. Gledaćemo da obezbedimo uslove igračima da vežbaju u svojim sobama, uz nastavak praćenja situacije. Glavni cilj se ne menja: da svi budu zdravi i da virus ne izmakne kontroli."

Odluka o učešću je u rukama igrača.

"Nijedan igrač/ica nije eliminisan/a. Tu odluku mogu da donesu sami igrači ako smatraju da tako treba. Očigledno je da izolovani igrači neće imati istu pripremu kao ostali, pa će odluku doneti danas ili sutra. Insistiram, najvažnije je da situacija za izolovane tenisere bude što pravednija. Nije idealno, ali na nama je da zajednicu učinimo sigurnom."

Turnira će biti i to sa publikom.

"Nećemo menjati datume turnira, u ponedeljak 8. februara startujemo. Prodaja ulaznica je u toku, 50 odsto publike će moći da prisustvuje i da tokom dve nedelje uživa u vrhunskom tenisu", zaključio je Tajli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.