Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2020.

17:04

“Rodžer je GOAT – plakao sam na podu kod Vajde”

Novak Đoković odao je veliko priznanje Rodžeru Federeru rečima u razgovoru sa njegovim sunarodnikom Švajcarcem Stanom Vavrinkom.

Izvor: SS

Autor: SS

“Rodžer je GOAT – plakao sam na podu kod Vajde”
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

U razgovoru koji je trajao gotovo sat vremena, srpski as priznao je da za Federera misli da je najveći teniser svih vremena.

"Možemo da pričamo o tome zbog čega navijaju protiv mene koliko želiš, teško je reći. Jedno je sigurno, Rodžer je verovatno najbolji igrač svih vremena. Vole ga širom sveta i ne očekujem da će većina publike biti na mojoj strani, dokle god on igra tenis. Makar ne na većini turnira. I to je normalno, jer to je Rodžer", rekao je Đoković.

"Teško je reći zašto je to tako. Da li ja doprinosim tome svojim postupcima? Ne bih rekao. Mislim da su i Rodžer i Rafa veliki šampioni, harizmatični momci, a ja sam deo njihove ere. Možda sam imao sreće zbog toga, možda nisam. Ne znam...", poručio je trenutno prvi reket sveta.

Vavrinka je pitao Novaka u vezi njegovog trenera Marjana Vajde, a on je ispričao zanimljivu anegdotu koja oslikava koliko slovački stručnjak znači Đokoviću.

"Marjan je bio tu od prvog dana i on je neverovatno veliki uzor za mene u životu. Teško je pričati samo kao o treneru, on je kao brat, otac, porodica", pričao je srpski teniser i nastavio:

"Sećam se da kad sam se mučio, išao sam kod njega u sobu i plakao. Jednom sam bio ljut na sebe, a on me je podigao. Bilo je to protiv Melcera, ležao sam na podu i plakao slomljen, on je bio tu za mene i Miljan fizioterapeut, jedan od mojih najboljih prijatelja".

Đoković je tada izgubio od Jirgena Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine, iako je vodio sa 2:0 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu