Nova vest
Tenis

Utorak, 19.02.2019.

11:38

Đoković se zahvalio Seleš: Morao sam sve da radim kao ti

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zahvalio se velikoj Moniki Seleš kada je dobio nagradu za najboljeg sportistu na svetu za 2018. godinu.

Izvor: PT

Autor: PT

Đoković se zahvalio Seleš: Morao sam sve da radim kao ti
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for Laureus

Srpski igrač u ponedeljak je dobio Laureas nagradu, a pre nego što se obratio povodom toga, zahvalio se nekadašnjoj jugoslovenskoj igračici.

"Velika je čast deliti pozornicu sa Monikom. Moji snovi su počeli paralelno sa tvojom karijerom. Jelena Genčić je imala uticaj na moju karijeru, a dugo je radila i sa tobom. Znam kada ustaješ, da je to pola 9, da se hraniš zdravo, zbog tebe sam i ja igrao agresivno. Morao sam sve da radim što i ti. Hvala ti što si me inspirisala", rekao je Đoković.

Monika Seleš rođena je u Novom Sadu i od 1988. do 1994. godine nastupala je pod zastavom Jugoslavije. Njen veliki uspon zaustavio je navijač koji ju je 1993. godine na teniskom terenu napao i ubo u leđa.

Posle toga se vratila, ali nikada nije bila ista teniserka. Osvojila je čak devet Grend slem titula, s tim što je osam bilo do 1993. Poslednji meč odigrala je 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d