Nova vest
Tenis

Petak, 08.08.2014.

10:35

Na šta je Federer najponosniji?

Prema mišljenju mnogih, Rodžer Federer najbolji je teniser svih vremena, a on u petak puni 33 godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rođendan je uvek dobra prilika za svođenje računa, pa je novinare u Torontu zanimalo na šta je u svojoj bogatoj karijeri Federer najviše ponosan.

“Ne znam. Možda na to što sam postao prvi na svetu ili to što sam osvojio Vimbldon, tako nešto. U stvari, na to što sam generalno uspeo na Turu"

"Ne mogu da kažem da je to bio moj cilj, više je to bio san. Ostvario sam više nego što sam mislio da ću uspeti. To uvek kažem – odgovor je dosadan, ali je zaista tako“.

Federer je do sada u karijeri osvojio 79 trofej, od čega 17 na Gren slem turnirima.

“Samo želim da ljudi razumeju da u ovoj fazi karijeri jedan turnir manje-više ne znači mnogo, ali uživam u emocijama, u mečevima, u načinu na koji igram. Dakle, prvo mesto na svetu i Vimbldon 2004. ili 2003. godine, to bih izdvojio kao najveće momente“, kazao je trenutno treći teniser sveta.

Federer, koji je ove sezone osvojio trofeje u Dubaiju i Haleu, stigao je do četvrtfinala Rodžers kupa pobedom nad Marinom Čilićem, a za polufinale će se boriti sa Davidom Fererom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu