Obradović: Testiraju naše limite

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović rekao je za B92 da u Srbiji i dalje ne postoje adekvatni uslovi i infrastruktura za razvoj tenisa.

ASIzvor: B92
Podeli

Obradović ističe da je neophodna izgradnja Nacionalnog teniskog centra kako bi se mladi igrači razvijali i nastavili tradiciju dobrih rezultata naših tenisera.

„Imam utisak da neki ljudi žele da vide u koliko teškim uslovima možemo da treniramo, a da se nastavi trend postizanja dobrih rezultata“, rекао je Obradović o uslovima za razvoj tenisa u Srbiji.

Naši teniseri već godinama postižu sjajne rezultate, a kao što znamo naša reprezentativka Ana Ivanović je kao dete trenirala u praznom bazenu sa podlogom od tepiha. Ako se nešto ne uradi po pitanju infrastrukture i uslova za razvoj tenisa u Srbiji, ni mlađe generacije neće imati bolju sudbinu, ističe Obradović.

Dejvis kup reprezentacija Srbije je u Svetskoj grupi već sedam godina, a o Nacionalnom teniskom centru se i dalje samo priča. Imamo sjajnu generaciju juniora koja tek treba da stupi na veliku tenisku scenu, i oni zaslužuju da imaju bolje uslove za rad od prethodne generacije", rekao je Obradović.

Selektor se osvrnuo na uspeh Dejvis kup reprezentacije, kao i na uspeh ostalih nacionalnih timova ove godine.

"Smatram da bi svi timovi koji su osvajali medalje trebalo da budu isto tretirani, pa bih voleo da i Dejvis kup tim Srbije dobije priznanja kao i ostali timovi", rekao je Obradović, "Zbog toga bi trebalo da se postavi pitanje nadležnim ljudima i institucijama zbog čega je Dejvis kup reprezentacija Srbije tretirana na taj način. Niko nas nije zvao iz Saveza sportova, ni iz Olimpijskog komiteta tako da i dalje ne znam o čemu se radi" .

Tenis