Nova vest
Svet sporta 0

27.5.2024.

10:35

Tur de Fruška okupio 2.200 učesnika

Pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade Vojvodine na Fruškoj Gori održana je četvrta po redu sportska manifestacija Tur de Fruška.

Izvor: Tur de Fruška

Luka Vukša

Tokom prethodnog vikenda preko 2.200 učesnika učestvovalo je u čitavom nizu trka u raznim disciplinama i različitih dužina.

Bilo je za svakoga po nešto, dovoljno je bilo imati dobru volju i adekvatnu opremu i svako je mogao da nađe trku u kojoj je mogao da pokaže šta može ili da se samo prošeta kroz staze Fruške Gore i da bude aktivan na svežem vazduhu.

Bilo je trejl trka, na 7,15 i na 21 km, nordijskog hodanja na 7 i 15 km, biciklističkih trka, sa klasičnim MTB biciklima ali i sa onim na električni pogon na 15, 35 i još na 55 km za ljubitelje klasičnog pedaliranja van druma.

Takođe, sve ovo imali smo na Fruškoj gori i za najmlađe a po prvi put održana je i ploging trka gde su učesnici sakupljali smeće pored trejl staza.

Luka Vukša

Pre nego što vam saopštimo imena najboljih, najpre recimo da je kapacitet staza na Fruškoj Gori skoro popunjen i da broj od 2.200 učesnika je bilizu maksimalnog tako da će se u narednom periodu organizator odlučiti da ograniči broj učesnika manifestacije na oko 2500 i da se još više posveti kvalitetu takmičenja.

I sada su, prema rečima direktora Tur de Fruške, Ivana Arpaša, zadovoljni brojem i kvalitetom trkača trejlera i vozača MTB bicikala ali ideja je da u narednom periodu svi najbolji takmičari iz Srbije i okruženja budu prisutni na stazama u neposrednoj blizini Vrdnika.

Veliki broj disciplina i različitih distanci ograničio je prostor na to da ovde navedemo samo pobednike trka. U nordijskom hodanju na 7km pobedili su Nikola Pižurica i Jelena Kojić a na stazi od 15km Bogdan Nikolić i Violeta Segedinski. Trejl trka je  prvog dana Tur de Fruške bila najtraktivniji sportski događaj.

Na stazi dužine 7km pobedili su Miloš Mihajlov i Anja Aleksić. U ovoj trci bila je najveća konkurencija, kod muškaraca je ovu distancu trčalo 260 a kod žena više od 320 takmičara. Na stazi od 15km najbolji su bili Dušan Krstić i Aleksandra Kostadinović a na 21km Lazar Đukić i Staša Đorđević.

Luka Vukša

Drugog dana na Fruškoj Gori na redu su bili biciklisti da pokažu šta znaju i koliko su brzi. Vuk Mijatović i Mirjana Grčić bili su najbolji na stazi od 15km a na stazi dužine 35km slavili su Pavle Neducin i Jelena Vukadin.

To je bilo u konkurenciji e-MTB, kod klasičnih MTB bicikala imali smo tri distance i tu su nabrži bili Miloš Radosavljević i Jelena Stanković (na 15km), Jegor Jegorov i Julija Jakunjina (35km) a na stazi dugoj 55km pobedio je Nikola Trkulja . U plogingu je sakupljeno preko 200km smeća a najbolji je pojedinačno bio Miloš Stanojević.

Direktor manifestacije Tu de Fruška Ivan Arpaš istakao je da je zadovoljan čitavom organizacijom, odzivom učesnika ali i vremenom koje je išlo u prilog svim učesnicima.

"Naša manifestacija iz godine u godinu raste, ovo je treća godina kako se srećemo ovde na Fruškoj Gori a četvrta manifestacija je po redu. Činjenica je da smo imali, tokom ovoga vikenda preko 2200 takmičara u svim disciplinama, a to je blizu našeg maksimalnog kapaciteta, tačnije kapaciteta koje staze na Fruškoj Gori mogu da prime i to je razlog što od prošle godine imamo događaj u maju ali i septembru mesecu. Takođe, za tri nedelje organizovaćemo prvu Gran fondo biciklističku trku, prvi put i istoriji našega sporta jedna takva trka biće organizovana u Srbiji. Startovaće u Novom Sadu i završiti na istom mestu a imaćemo dve dužine, kraću od 77km i dužu od 100km, sa penjanjem od 1200m i 1500m na dužoj stazi", rekao je Arpaš.

Slobodan Botoški

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu