Četvrtak, 11.09.2014.

08:00

Skener: Alal vera momci!

Alal vera momci! Gledali smo najbolju košarkašku predstavu naše reprezentacije u poslednjih deset godina sigurno, a možda i u ovom veku.

Izvor: AK

Skener: Alal vera momci! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

masterkg

pre 9 godina

Samo, razlika između "10" godina i "ovog veka" je jako mala. :D
(Nikola, 11. septembar 2014 15:53)
Ali baš ta razlika ima par izuzetno značajnih dogadjaja za našu košarku :-))))

Zigic19

pre 9 godina

8 Nemanja Bjelica (8p, 8sk, 5as, 1uk) Nije greh ako kažemo da je istinski naslednik Dejana Bodiroge. Možda nije u redu porediti ga sa takvom veličinom, ali načinom na koji predvodi tim u ključnim momentima najbliži je njemu. Tih, povučen, praktično nevidljiv, a neprelazan u odbrani, nezaustavljiv u igri jedan na jedan i prodorima u reket. Alfa i omega ovog tima. Sve je receno i ne treba nista dodati!

miro split

pre 9 godina

@Branko Von Beca
Isto tako ja se mogu zahvalit Slavniću šta je prepozna talent Kukoča i Rađe i postavija temelje moćne Jugoplastike,triba bi se zahvalit Boži Maljkoviću,Ivanoviću,Sretenoviću,Saviću za svu radost koju su pružili Splitu.
Ispričavan se ako san koga zaboravija.

Branko Von Beca

pre 9 godina

@miro split
Da u pravu si, mentalni sklop je u pitanju (gle čuda), dok su nam Francuzi punili koš na EU i to u sred Srbije, jarić i rakočević se svađaju ko kome treba da doda loptu, radmanović ne može da se najede banana, stojaković kad je napotrebniji reprezentaciji traži izgovore u kojekakvim kampovima po Americi, popović godinama ne može da se odluči da li je Srbin ili Crnogorac....
Nije dovoljno biti veliki igrač, treba biti bar i toliki čovek, što su i dokazali DIVAC, ĐORĐEVIĆ, DANILOVIĆ, BODIROGA,PASPALJ,SAVIĆ .....njima još jednom VELIKO HVALA za sve !

PS. hvala i tadašnjim igračima Cibone i Jugoplastike, koje sam uživo gledao u hali sportova na NB, od 1987 do 1991 , za sve nezaboravne trenutke i uživanje u svakoj sekundi utakmice.

miro split

pre 9 godina

@milan
Pošto ja jesan iz Splita(šta ću ,nisan ja zato kriv)logično se nameće zaključak da si ti vanzemaljac.
Nevjerovatno je da NASA troši puste novce na istraživanje vanzemaljskog života,a ja san sa jednim komentarom o srpskoj košarci uspija u onome šta oni nisu uspili u pedeset godina.
Jedino šta me muči je jesi li ti predstavnik inteligentnog vanzemaljskog života?

Ivana

pre 9 godina

Sale je legenda! Kad je naucio Rebracu u vojsci da igra kosarku,verujem i da kao selektor moza mnogo toga da postigne u narednom godinama!

stepanekjenukleus

pre 9 godina

braćo idemo korak po korak..kako vreme odmice samo cemo biti bolji naravno pod uslovom da mnogo ne menjamo kompletan TIM

Oduševljeni Srbin

pre 9 godina

Svaka čast našim momcima, košarkaška radost je opet u nama!!!

Želeo bih da se ovim putem ZAHVALIM našim komšijama Hrvatima koji nam čestitaju u velikom broju iako se ne osećaju lepo je njihovi košarkaši nisu prošli kako je očekivano! To nam govori da među svima nama ima normalnih, realnih ljudi, samo treba da dođemo do izražaja i damo primer u ponašanju i ophođenju!!!

Takmičenje, želja za pobedom i POŠTOVANJE UVEK, ali MRŽNJA i ZAVIST nikako! Svaka čast komšije!!!

P.s. Još jedna čestitka za Marina!

323

pre 9 godina

(Hrvat-Dalmatinac, 11. septembar 2014 09:42)

Lepo je kada se dobije cestitka i pohvala od bilo koga kada je iskrena. Prvo mislim da vas selektor treba da bude Rimac, mislim da se tako zove, trener Cibone a ne ovaj. On je sa onom raspalom Cibonom pobedio ovog trenera u finalu i uzeo ABA. Drugo, hemija u timu se gradi i uspostavlja medju igracima a to je posao trenera. Trener bira igrace ne samo po kvalitetu. Trener bira i po mentalitetu ili sklanja igraca iz tima ako se ne uklapa, ne po kvalitetu vec i po drugim stvarima koje primeti. Tako je bilo sa Micicem koga je Sale odstranio iz tima i sada svi mi vidimo kako tim dise. Vi imate odlicne igrace, znam gde sve igraju pojedinci ali dzabe. Nema igre, ne zna se ko sta radi na terenu a sumnjam u njihove medjusobne odnose. A sto se tice onog pobednickog mentaliteta koji vi NEMATE i nesto ONO o cemu ti pises, imali ste i sa Drazenom, Kukocem, Radjom da ne nabrajam ali sve to opet trener mora da uklopi a to vas nema pojma. Zato ste tako i prosli i prolazicete. A tek nasi medjusobni susreti pa cak i prijateljski mecevi o tome da ne pricam. Treba imati nesto, a ne samo kvalitet dati kos. Treba imati herc da dobijas i kada je neko bolji i jaci a to ovaj tim Srbije IMA i to gledamo na SP. Cak i utakmicama koje smo gubili sa Francuskom, Spanijom se naziralo da to imamo. A ocekujem da tek explodiramo, ali otom potom.

попиј лек

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...
(USAfil, 11. septembar 2014 09:40)

О твом мозгу довољно говори надимак.

Goran

pre 9 godina

Ima li boljeg I zgodnijeg trenera Iko na svijetu? Djordjevicu bravo! Ti si car I momke vodis Onako kako treba I kako si tebe vodili... Sve cestitke!!!'

bole

pre 9 godina

Presrećan sam i posipam se pepelom! Za mene je prolaz među 8 najboljih bio vrhunski domet za ovog selektora i momke. Bio sam realno-skeptičan. Ovo je fenomenalan uspeh ovih izvanrednih momaka, a što je najvažnije, čist kao suza, zaslužen briljantnom košarkom, kojoj čak ni hrvatske novine ne mogu da nađu zamerku, nego samo mogu da čestitaju što i rade. Šta će biti sa Francuzima, biti će, ovo polufinale je za mene ZLATNO.

Srpski Soko

pre 9 godina

Čestitke i pozdrav iz Hrvatske.
Priznajem da sam po prvi puta navijao za Srbiju u bilo čemu.
Poštovanje za iskazanu borbenost i srce spojeno sa pametnim vođenjem.Nadam se da su ovo gledali naši košarkaši i vaši nogometaši
U finale ćete sa Amerima
(ZORAN, 11. septembar 2014 09:28)

Дa ли je мoгуће? Ja не мoгу вeрoвaти. Kaкo први пут навијao зa Србију? Пa ђe си дo сад' биo несретни Зоране? Kласичан пример утицаја средине. 100%! Meдији су чудo нeoпeвaнo.
У делу текстa "наши кошаркаши" и "ваши ногометаши" рекао бих дa сe рaди o делимичном лапсусу. Наиме, "наши кошаркаши" нe дa су гледали јучерашњи кошаркашки спектакл већ били извођачи те симфоније на терену. Што се тиче "ваши ногометаши" претпостављам да си требао рећи "наши фудбалери" јер је њима овај вид едукације крајње неопходан.
Комшиски кошаркаши нису лоши, нећемо их кињити превише. Требају још мало да вежбају и то је то. А што се тиче ногометаша они, истини за вољу могу држати предавање овим нашим фудбалерима. Имају игру, добро су припремљени, струка се пита, играју срцем и то су чињенице.
Лепо је што упућујеш честитку за победу и хвала на томе. А што се тиче мог коментара на твој текст - немој замерити. Буди сигуран да је добронамеран а ја ћу остати са надом да ћеш разумети.

Kol

pre 9 godina

@(crnogorac, 11. septembar 2014 09:44)

Vrati se u cg pa tamo drzi lekcije iz pravopisa, a nasim ALAL VERA jos sam pod utiskom sinocne utakmice onako odigrati u cetvrtfinalu Svetskog prvenstva zaista treba imati i znanja i srce! Sad jos jedan korak i onda finale u kome smo trebali da budemo i pre 4 godine!

naklon gospodaru

pre 9 godina

Drago mi je da se sve ovo desava, kao da zivim san, iz prostog razloga sto znam da je dosta ljudi promenilo misljenje i osvestilo se. Sale Djordjevic mozda nije vrhunski trener u taktickom smislu, ali je takva psiholoska gromada, da ja prosto neverujem da je toliki mag. Citav izjave i okrecem laptop po kafani koju drzim u Banjaluci i govorim ljudima pogledajte sta covek govori, pogledajte gospodina. Dobro je pokazao ljudima da nije bitno je l' ide Mitrovic ili sveti Ilija, dok god se igra kosarka tako da svaki igrac daje dovoljno za pobedu, rezultati su tu. On je realno usao u top4 na svetu sa reprezentacijom koja ima NAMA nepoznatih igraca, a kamoli svetu!!!

Unio mi je srecu i radost u srce trojkama i igrama, sada mi unosi kao trener, ponestaje mi vise reci najradije bih voleo da ga vidim uzivo zagrlim i od srece krenem plakati. Taj covek je meni pojam sportiste, osobe, morala, karaktera, svega. Ne mogu ni da zamislim kako dobro motivise igrace na treninzima, kakve savjete daje, kakve recenice izvlaci ovaj jedan jedini, neponovljivi, DJORDJEVIC SASA !

ZaphodB

pre 9 godina

Koliko (zasluženih) hvalospeva za naše momke i prikazanu igru, ali i mnogo preterivanja. Svi su sjajni, čast je imati ih za reprezentativce, majstori, itd... A ako izgube od Francuza biće mučno čitati pljuvačine po tim istim igračima i Salu Đorđeviću. Mislite ih da neće biti toga? Jednostavno, takvi smo, imamo pamćenje mušice, ono što je bilo juče se zaboravlja u sekundi. Dovoljno je pročitati komentare o Đokoviću, tolika mržnja prema nekom našem je patološka, a nije mali broj Srba koji ga mrze (ja, lično, poznajem dvojicu. I žalim ih, al` ajd...).
Ukoliko izgubimo od Francuza (nadam se da nećemo, ali smo malo poleteli previše...) na ove iste stranice će se sjatiti " " (staviti pogrdan naziv po želji) koji će pljuvačinu sasvim nepotrebno uspaliti još sa klubaštvom, tipa ko je iz Zvezde ili Partizana i drugim glupostima.
Pa i da ne prođemo i budemo četvrti to je ogroman uspeh. Kad bi u svemu bili četvrti u svetu, gde bi nam bio kraj.
Jedino smo apsolutni prvaci u disciplini "Da komšiji crkne krava", tu nam nema ravnih.

brale

pre 9 godina

Kakva godina za brazilce, prvo su ih memci napucali i fudbalu, a sad mi u basketu.A oba puta su "isli na medalju". Kako je Bjelica zalepio Bandzu sa dve licne onom pleju, on se obradovao mismatchu, nije znao da ga ceka novi Kukoc.

Deda Miloje

pre 9 godina

Bogu hvala,upadose Brazilci u nasu masinu i dozivise katastrofu skoro kao fudbalsku, ovog leta.Ali mene ljudi, jedna stvar toliko odusevljava i impresionira a pratim nas sport odkad ikad.Sad,mnogi se od vas nece sloziti verovatno na prvu loptu ali to je ziva istina.Dace Bog da ovi momci izadju na megdan bahatim amerima u finalu.A kako su tamo stigli,ako cemo realno, sa tri i po igraca.Teo igra najbolju kosarku u zivotu.Odmah za njim najbolji ol raund igraca sveta van NBA, Bjelica.I to je sve od svetske klase.Bio bi tu i Krle da nije tesko povredjen pre 2 mes i sad igra pod blokadama.Radulja,ne zna ni on sam sta ga je snaslo,posle vesti i omalovazavanje i seljakanja po NBA,potpuno se restartovao.Ostaje Bogdan koji bi vladao evropskim nebom u narednih deset godina kad bi samo ostao na starom kontinentu i koji jos uci.On tek treba da postane igracina kao sto su prva dvojica jer ima tek 22g.Kalina,Stefan i ostali samo koriste svoju sansu u datim okolnostima.Dakle,kad pogledamo roster,nista senzacionalno i to ceo svet dovodi u ludacku nedoumicu,o cemu se ovde radi??!!.Ali za kraj,recenica sa pocetka komentara,koliko jedan covek svojom emocijom i harizmom moze da utice na tim smo videli i valjda cemo opet u petak u ponoc.Veliki Aleksandar izvukao neverovatnih 104% od jednog tima kojima ni najrodjeniji nisu davali velike sanse.Zato je kosarka i sport generalno, velika misterija na granici nemoguceg,ciji show je ukralo ovoga puta jedno malo pleme sa Balkana.

Doktor86

pre 9 godina

Mnogo vaznije od toga sto smo stigli do borbe za finale je to sto smo dobili selektora I dobili tim.Oni disu jedni za druge,i svako zna svoju ulogu.Jos na pripremama se videla atmosfera poverenja.Svi su oni zbog Saleta uzeli kosarkasku loptu u ruke,a on ne samo sto je veliki autoritet nego I ogroman motivator.Iz ovog tima 7-8 igraca mogu da igraju barem jos toliko godina za reprezentaciju.A gde su Micic,Nedovic,Dangubic,Milosavljevic,Lucic,Erceg,Jokic,Mitrovic,Kuzmic...Ima ponovo da vladamo kosarkom:-)

Labud

pre 9 godina

Imao je Bogdan i dve banane. Mi i Francuzi smo pokazali da je odbrana kljuc na ovim prvenstvima, kao i timska igra. Te dve reprezentacije, mi i Franzuzi, smo pokazali FIBI srednji prst, jer su oni vec imali gotov narativ ko ce i gde da igra. Malo su se preracunali. Takodje da pozdravim Hrvate iz Dalmacije i Hercegovine, to su kosarkaske sredine i ljudi koji znaju i vole ovaj sport, pa nek uzivaju u jedinom preostalom izdanku nekadasnje Jugo-skole. Veliki uspeh je bio pobediti Grcku, a ove steroidase je bila fantazija.

hurricane

pre 9 godina

Nikad nisam vidio da neka nasa ekipa ovako samelje rivala, koji je inace prije meca vio apsolutni favorit. Prvo, fascinira me lukavstvo Aleksandra Djordjevica koji je doktorirao sa ova dva meca. Nas tim je odigrao 80 minuta bez ikakvih oscilacija, u sastavu koji ima svega par vrhunskih igraca, od kojih svi osim Krstica tek treba da dosegnu zenit! Pri tom, u trenucima kad je pobjeda bila na dohvat ruke, ni malo se nisu zbunili, voda je ulazila u usi rivalima a ne njima. Ipak, najjaci utisak je tempiranje forme- od tima koji je djelovao limitirano, nedovoljno jak za ovaj nivo, u tri dana su postali killer machine!

Sad je na redu polufinale mondijala... kad se pomene, u glavi je odma Istanbul 2010, najveca kradja u istoriji sporta! Mislim da je red da se zadovolji istorijska pravda!

Mikeli

pre 9 godina

Hajde se malo okanite prozivke ljudi koji su zamisli negativno komentarisali kada smo gubili. Realno smo igrali lose uz cudne odluke selektora. Sto pri izboru sastava, sto u pripremama, sto u grupi, nista sem neosnovane nade nije upucivalo da ce do ovoga doci.Realno smo poveli 4 centra, jedno krilo koje ne igra i jednu dvojku. Naravno da je to ljudima cudno. Da li je Saletova promena sistema igre nakon grupe planirana,ili ga je na to nateralo nas los nastup nakon svega vidjeno ne znam. Ali bilo kako bilo , covek je prosto uradio ono sto je trebalo i zasluzuje ogromno priznanje. Ja sam rekao da ce svu odgovornost za (ne)uspeh snositi on. Tako da Sale,cestitam ti na uspehu!

samo napred, ja vec ponosan!

pre 9 godina

Sad imamo sanse da iz dve utakmice uspemo da dodjemo do medalje. Mislim da imamo kvalitet, zelju i atmosferu za pobednicko postolje.

s55

pre 9 godina

Odlicna analiza ali se ne slazem da je ovo nasa najbolja igra. Najbolje igre donose medalje. Sa Dudom srebro, primera radi u ovom 21. veku. A ranije SP sa Pesicem zlatnu medalju 2002. god. Tada smo demolirali Amere sa NBA igracima. Ako demoliramo Francusku ta igra ce biti najbolja jer je donela najmanje srebrnu medalju. Mi moramo da igramo kao u finalu protiv Litvanije na EP cinimi se 95. godine, da potsetim, Sale je dao 41 i parirao Marculionisu koji je dao preko 30 koseva a igrao je u NBA u tom trenutku, kada je Danilovic kucao preko jednog Sabonisa koji je isto bio igrac u NBA. Ove poslednje dve utakmice, protiv Grka i Brazila su blizu po kvalitetu sa tom protiv Litvanije ali smo tada osvojili zlato. Trenutno jos nismo nista osvojili ali je Sale kao trener i ovaj tim veliki putokaz za buducnost i ja sam zadovoljan onim sto su pokazali do sada, posebno PAMETNOM IGROM i timskim duhom koji odavno nije bio medju igracima kao sada. Pravo je zadovoljstvo videti kako se oni druze i ponasaju jedan prema drugome. Verujem da ce sada svaki igrac da TRCI u reprezentaciju a ne kao do sada, da ga molis.Na kraju, imam utisak da na terenu zele da se dokazu Saletu, i da bi svakog bilo SRAMOTA da u dresu sa drzavnim grbom ne daju svoj maksimum zato sto odlicno znaju koliko je Sale Nacionale dao nasoj kosarci. Zato se bore, prolivaju znoj jer znaju ko ih gleda pored aut linije. Niko od njih ne zeli da crveni kada pogleda u legendu nase i svetske kosarke. Bravo momci i idemooo...

aleks

pre 9 godina

Kari Pesicu,
zelim da ti se javno zahvalim sto si napravio igraca ubicu od Nemanje Bjelice.
veliki pozdrav za kosarkase I strucni stab Srbije.

Vlado

pre 9 godina

Red je da se u Beogradu instalise veliki video bim kao 2002 gde ce se okupiti vise desetina hijada ljudi i da se oseti onaj prelepi pozitivni naboj pracenja nase reprezentacije.

dejan

pre 9 godina

za mene ste prvaci sveta! svaka čast momci svaka čast sale! to je onaj kult reprezentacije koji su gradili i negovali sale,divac, paspalj,danilović,bodiroga i svi ostali velikani naše košarke!!!! onakav odnos prema igri, drugarartstvo i prijateljstvo su nam falili svih ovih susnih godina, pa onda i nije strasno kad vas pobedi bolja ekipa A daliste sve od sebe! DOBRO DOŠLI U ZEMLJU KOŠARKE!!!

Kengur86

pre 9 godina

Ja nemam reci, ovo sto radi nasa reprezentacija u ove dve runde (1/8 i 1/4) je za udzbenike kako se igra odbrana i jos bolji napad, ali moramo opet se spustiti na zemlju, mlada smo mi reprezentacija i treba ici korak po korak u polufinalu. Francuzi su iksusna ekipa koja prosle godine osovjila evropsku titulu i znaju kako se igraju velike utakmice, imaju oni oscilacija ali ako im zatvorimo Diawa i Batuma i spolja Gelabala i naravno skocnog Lauverna, zagradimo, mozemo dalje... NAPRED MOMCI CELA SRBIJA VERUJE U VAS...

aleksandar

pre 9 godina

Momci, svaka vam cast ! Priredili ste mnogo srece Srbiji zbog herojskog nastupa sinoc. Dali ste nam nadu da se srpska kosarka ponovo vraca na mesto koje joj i pripada.
Teo, odigrao si doktorski - zrelost u tvojoj igri je neprocenjiva.
Bogdane care, jeste da si trpao moju Zvezdu i 3 na 5, ali si majstor kakvog nema. Nastavi da cepas mrezice, talenat koji posedujes malo ko ima - pravi si naslednik Danilovica.
Krle, Radulja i ostali - kidajte i dalje i pokazite zube svima - da ste tim i da treba da vas se plase.
Sale, svaka cast - ona tehnicka protiv Spanaca (koji su se tada podsmevali) me je odusevila jer si pokazao karakter i imam utisak - od tog trenutka pokrenuo ovu masinu.
Samo napred do zlata !

Pera

pre 9 godina

Kad mogu Cilic i Nisikori, zasto ne bi mogli Mi i Litvanci!!! Napred momci bez pritiska do kraja pa sta bude.
(dumil, 11. septembar 2014 08:54)

Uz to da smo mi Cilic a Litvanci Nisikori.

MVP

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...
(USAfil, 11. septembar 2014 09:40)

Nadam se da ce tebe pamet poogoditi u narednih 10 godina.

Jure, Zagreb

pre 9 godina

Svaka cast ovim carevima sto uspesno ili neuspesno imitiraju Hrvate u komentarima i "pale" masu kako su Hrvati odusevljeni nasim kosarkasima i kako nam pruzaju podrsku. Naravno da ima i takvih ali 10 puta manje nego sto ovde izgleda.

Nataeos

pre 9 godina

Zamolio bih sve novinare da ne koriste turcizam "alal vera" bolje recite svaka čast!
(crnogorac, 11. septembar 2014 09:44)nauči prvo svoj jezik, pa onda reci turcima da ne koriste Srbizam!

Strucnjak

pre 9 godina

Neverovatno, iskreno sumnjao sam u Saleta, izvini Sale..Odlicno je sto idemo na Francuze, ne zato sto cemo s njima lakse nego sa Spancima nego da su Spanci prosli sa onakvim procentima suta protiv nas bi im sve ulazilo, a to je nepisano pravilo...Sto se tice utakmice sa Francuskom bice pakleno oni su kao i mi tim koji igra srcem, ali ako ponovimo igru kao protiv Grka i Brazila imamo velike sanse da napravimo cudo. VATRA U SRCU, HLADNA GLAVA I NOGE NA ZEMLJI, pa kom opanci kom obojci!

danilo

pre 9 godina

Po običaju, sjajne analize na sportske teme.
Ali ima i sjajnih komentara koje kada poredim sa komentarima na ostalim stranama, ili sa neverovatno niskim nivoom komentara kod Hrvata, vidim da smo zaista sportska nacija.
Hteo bih da dodam još samo nešto brojeva, kao potvrdu utiscima:
Najveći indeks korisnosti u ove dve utakmice ima Teo(12+25),pa Bogdan(17+17),Bjelica(l9+13),Raduljica(16+11),Krstić(8+12), onda Kalinić(15+9) i Marković(3+10).
Od Tea,Bjelice i Krleta to je svakako očekivano jer su već 5 godina nosioci igre naše reprezentacije i evropske zvezde
Bogdana su uprkos dve fenomenalne sezone pratil skepse odredjenih navijača, ali je definitivno postao svetska klasa i jedan od temelja renesanse naše košarke.
Ipak, morao bih da naglasim da su tri prava i velika iznenadjenja, bez kojih ipak ne bisno bili gde smo, sledeći likovi:
1)Raduljica koji celo prvenstvo igra kao da je u transu, gadja i levi i desni horog, igra odbranu, postavlja blokove pa se još i smeška sve vreme!
Čudesna predstava!
2)Kalinić- od koga sam očekivao 3-5 minuta po utakmici i toliko faulova- pokazuje neverovatnu igru a ukupni indeks od 24 na dve ključne utakmice prosto je čudestan.
Imao je lošu sezonu kod Mute, kao i ceo Radnički, gledao sam ga desetak puta i ovaj sada zaista nije ISTI igrač!!!
3)I na kraju Sale, debitant-selektor.
Bio je istinska legenda kao igrač,a već na prvom turniru kao selektor polako ulazi medju trenerske legende.
U svakom slučaju, nezaboravni dani!

delija iz pg

pre 9 godina

ovo što se dešava je zasluga čovjeka koji je rođen za velika djela! Sale ih je spremio kao da idu da brane ognjišta. Imamo hemiju koje će nas dugo pratiti. Svidjela mi se izjava Kolea, ustajem i otvaram zavjese i vidim sunce Austerlica. Svaka čast Francuzima. Nadam se da će mu u petak ujutro biti oblačno...

Boban

pre 9 godina

Teodosic nikada bolji i ne trosi previse lopti, Bjelica uvek blizu dabl dabl ucinka, Bogdan daje trojke iz nemogucih situacija i kada je najpotrebnije. I ovo je previse komentarisanja od mene, jer je u tekstu vec sve receno. Jedino bih da dodam da me je neverovatno odusevilo ono radovanje na kraju utakmice gde se vidi sjajno raspolezenje u reprezentaciji. Samo hrabro momci, svakoga mozete da pobedite bez vecih problema.
Bravo i hvala!

Dejanddddd

pre 9 godina

Bravo momci, bravo Sale!!!!!!
P.S.
Puna opreznost, Francuska je prvak Evrope i pobeda nad Španijom nije slučajna.
Vreme je...
SRBIJAAA!!!!!!!!!

palop

pre 9 godina

Sumnjao sam na pocetku i u Saleta kao trenera i u selekciju tima. malo je reci da mi je sada zao, al sta da radim, pesimista po prirodi...

Momci su me odusevili, ne pamtim kad sam zadnji put bio toliko srecan kao kad smo zavrsili utakmicu protiv Brazila, a onda jos uvece Francuzi izbace spanske folirante kao slag na tortu :)

Sada samo hrabro i ponavljamo 2002!

piljaramendi

pre 9 godina

Bez zelje da trčim pred rudu ali čisto radi poredjenja 2002 i sad (pišem iz glave): Rouz/Baron Davis, Irving/Andre Miler, Kari/Redži Miler, Harden/Finli, Klaj Tomson/Pol Pirs, Manimal/Ben Valas, Davis/Džermejn O nil, Kazins/Elton Brend. Po meni je sadašnji Dream Team jači na pleju a ovaj iz 2002 na petici i trojci. Nemamo više Bodirogu ali imamo Tea i Bogdana. Srbija do zlata.

Džoni

pre 9 godina

Najveća vrednost naše selekcije je da loptu uspešno i podjednako mogu da prenesu skoro svi igrači što je dokaz da imaju odličnu tehniku! Podjednako dobro pleja mogu da odigraju Teo, Jović, Marković, Bogdan, Bjelica, pa i Kalinić što je velika stvar jer uvek postoji opcija ako se na prvom pleju odigra dobra odbrana da ga neko drugi uspešno odmeni! Protivnik nikada nezna ko će da povede napad!

(Geni)jalci

pre 9 godina

Da li se meni cini, ili smo mi posmatrajuci ukupan koeficijent uspesnosti u timskim i individalnim sportovima, a proporcijalno broju stanovnika, najuspesnija nacija u istoriji sporta?

Djole

pre 9 godina

Protiv francuza na sve ili nista! Jedva su nas dobili onu prvu utakmicu. Imamo jako velike sanse pogotovo sto su se nasi probudili. Ako nas posluzi sut, ako igramo odbranu jaku, cvrstu sa pametnim faulovima kao u poslednje dve, ako imamo bolji skok u odbrani od njih razbicemo ih i pravac na amere! Pa sta nam bog da. Verujem od prvog dana da mogu do polufinala. Sada verujem i da mozemo u finale! Samo hrabro. Kladim se na vas!!!

kiza

pre 9 godina

E kako sad ovoliko pozitivnih komentara.//pa od priprema ste svi imali zlurade komentare....to samo govori koliko se razumete u kosarku i koliko ste navijacki obojeni....Ni Partizan ni Zvezda nisu BITNIJI od reprezentacije...zato mucnite glavom malo i uvek podrzavajte Reprezentacije u svim sportovima.....Srbija ispred svih......Da Ja navijam za Partizan ali obozavam Bjelicu i Bogdana,Krleta i Stimca kad igraju za Srbiju....naravno i sve ostale..Ko razume shvatice...

Slovenec

pre 9 godina

Bravo momci, to je prava jugoslovenska skola kosarke i pravi uzitak za gledanje svakog ljubitelja ovog prelepog sporta. Navijacu svim srcem za vas u polufinalu. Pozdrav iz Ljubljane

filip

pre 9 godina

Jedan od poslova kojim selektor bavio poslednjih govora je i da je radio ja jednu kompaniju kao motivacioni govornik. mislim da je to kljuc svega

milan

pre 9 godina

pobeda,zaista,al bas da je igra najbolja u ovom veku,mislim da je preterivanje.U poslednjih 10 jeste sigurno.Niko ne sme da zaboravi pobedu nad Amerikancima i zlato iz Indianopolisa,kao i zlato sa EP-a u Turskoj bez poraza,kad smo protivnike gazili sa vise od 15 razlike.Ajmo da izjednacimo taj rezultat!Srbija!!!!@@@ jeste ali tad smo imali zvezde u timu

Predo

pre 9 godina

Sad treba smiriti euforiju. Doduše, Francuzi moraju biti još više euforični, jer su dobili nadobudni i precenjeni španski tim.
Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, Kako sam jednom rekao ovde, nikom nije jednostavno kada igra protiv SAD, Litvanije i Srbije u bilo kom sastavu, jer to su košarkaške nacije.
Ovo je završeno, idemo dalje. U čemu vidim šansu protiv Francuza?. U vođi na terenu. Francuzi ga nemaju. Dobili su utakmicu na borbenost, mladost i Orengine gluposti. Umesto da mu utakmicu vodi Navaro, bez obzira na godine, njemu utakmicu na terenu vodi precenjeni Rubio, koji ni malo nije bolji od našeg Markovića, ni po jednom parametru. Naši igrači su dovoljno mladi i neistrošeni da se fizički nose sa Francuzima.
Za mene je jedino pravo iznenađenje Đorđević. Očekavao sam da će ovde prikupljati iskustvo i postići rezultat na EP, ali j epokazao da brzo uči i da je pametniji, nego što su mnogi od nas mislili. Šta god uradili, za mene su uradili i više od očekivanog i sve ostalo je čist bonus.

Mikele

pre 9 godina

Konacno igramo kosarku, licimo na tim, Teodosic je sazreo Bjelica takodje, Bogdanovic vrhunski igrac koji kad jos malo sazri bice u vrhu svetske kosarke. Vreme Spanaca je proslo, nemaju naslednike, svi drugi su trenutni bljesak, ali nasa vatra se ponovo pali...
Zamisljam da su tu svi oni momci koji su povredjeni a klasa su ovih navedenih.... idemo....
PS: Veliki nakolon za odbojkase i apel za novinare da im posvete malo vise paznje i oni su nasi i oni kidaju...

kosovski ciklus

pre 9 godina

Sve je to super srce mi je puno kao Rusija ,ali Srbija ove godine ostaje bez jos jednog ozbiljnog kluba posle Hemofarma nestaje i Radnicki ,a taj klub i Muta su stvorili Kalinica,Jovica,Milosavljevica ,Bircevica , kosarka nam se gasi po gradovima ,a mi smo u polufinalu SP to je tuzno i jadno .pa gde ce da se stvaraju novi igraci samo u krugu dvojke ? Vojvodina je odavno na marginama ,a toliki grad. NS umesto cestitka i slikamja za samopromociju vlast bi morala nesto da uradi za kosarku jer ona u Srbiji izumire ! Igraci treba da odbiju pozdravljanje i prijem u vladu dok ovi ne daju garancije i ne iznesu jasan plan za oporavak srpskih klubova ,neka oslobde poreza svakog ko ulozi u kosarku ,neka investiraju u terene ,subvencionisu male klubove ,neka urade nesto .

Divos

pre 9 godina

Аутор текста је скенирао учинак екипе и играча, ту се и нема шта додати, беше ово још једна апсолутно фантастична партија Србије, побеђен је супер-јак противник, моћан у рекету, са одличном спољном линијом, и са изврсним стручњаком на клупи, и то каква победа.
Више него очигледно да у екипи постоји одлична хемија, да су односи најбољи могући, "Орлове" краси и фанатична борбеност, играчи изгарају на паркету, али су и концентрисани, не губе главу, и зато за овај меч невероватних само 6 изг.лопти, и све друго (шут, одбрана, скок) је готово па савршено фунционисало.
Још нешто се мора поменути, а важно је. Наши играчи не играју за личну статистику, нема ту солирања, сви су се подредили тиму, аутор је поменуо Марковића и његов учинак у рубрици +/- (која не улази у стат.), и заиста је Стефанов такав приступ, подредио је своју игру добробити колектива, али исто важи и за Јовића, (притајеног тигра, скривеног змаја) Калину, Бјелицу, Богдановића (којег су неки прозивали што није давао у групи по 20,25 поена, нико да примети да са 5-6 шутева и не можете угурати 20), Теа, и све друге, нико не стрши, не тежи се самоистицању и сви су дали допринос у овој великој победи.
Такав приступ радује, али то је резултат рада свих тренера који су радили са овим момцима, и у клубу и у млађим репр. сел., и сви су они уградили много у овај велики успех.
Следи ново искушење, надам се да ће бити још доброг на овом СП, али како год завршило, привилегија је имати овакве момке да носе дрес Србије

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Prvo da kažem ostao sam PAF kad sam vas gledao protiv Grčke, satrali ste ih, obrana, napad... a ovo sad protiv Brazila... nemam stvarno riječi... nema se riječi eto... ne da ste ih dobili, doslovno ste ih uništili... svaki aspekt igre vam je bio na vrhuncu, obrana, napad... apsolutno sve... centri rade svoj posao, playevi svoj, šuteri svoj, organizacija igre na najvišem mogućem nivou, svaki igrač dovede do najviseg stupnja levela glede pridonošenja momčadi...

Što da vam kažem nego SVAKA ČAST, mi ovo ne bi napravili ni da svi bogovi Olimpa mole za nas, dzaba nam igrači, dzaba talenti, dzaba MVP-i regionalne lige (Šarić), džaba dvostruki MVP eurolige (Ante Tomić), džaba Bogdanović (najbolji strijelac prvenstva), SVE DŽABA kad vi imate u najmanju ruku... pa negdje... 10 000 puta bolji košarkaški mentalitet i negdje... pa... 20 000 puta veće srce za košarku i... negdje 30 000 puta veće znanje na klupi...

Koliko god da mi je drago zbog vas utoliko sam i zavidan, eto priznajem... Volio bi i ja vidit jednog dana ove naše budaletine (molim da mi objavite ovo jer sam ih imenovao onim što jesu) samo jednom eto, samo jednom u onome što zaista mogu a A NE ŽELE NITI ZNAJU, niti ih ima tko voditi.

Poz od velikog košarkaškog fana, starog, old school. Dabogda osvojili zlato, ali eto ako to ne, onda vam želim finale sa SAD-om a uvjeren sam da će i bit tako, ali stvarno možete Amere dobiti onakvom igrom, ma i više nego možete.

Gogi BRE

pre 9 godina

U Zemlji godinama haos.Veliki trud na poslu a zarada mala.Mucenje svaki dan , sistem ucini svoje.U trznom centru se seta - nema narod pare za shopping. Tuga svakih 100 koraka a lepote na svakom cosku.Mnogo licnih problema a ipak se volimo.
Ljubav i kafice i provod nam daju balans ali uz godinu uz godinu je teze i teze.Poplave su isto ucinile svoje.Svaki dan isto pitanje za bolji zivot.Nada negine ali sumlja je vec mnogo zarastla.Jedino sta mi da energije su nasi sportisti.Hvala Kosarkasima za lep dan. Vratiliste mi nadu za bolja vremena.Vratili ste mi osmeh u lice. Sada idem da radim 12 sati. Ali nema veze - vas energija mi daje inspiraciju i snage da mene nista vise nesmeta. Ajmo u Finale da slavi cela Srbija!

borissrb

pre 9 godina

Svaka cast momcima i selektoru! Medalja je na dohvat ruke, a ako ponovimo igru iz predhodne dve utakice, srebro je sigurno! Mada ce za mene svaka da sija zlatnim sjajem pa cak i da zavrsite cetvrti za mene ste heroji! Cak ste i nevernim Tomama i najvecim pljuvacima vratili veru u srpsku kosarku! Kapa dole..!! Samo hrabro i protiv Francuza i srecno! SRBIJA!!!!

Savri

pre 9 godina

Analiza odlicna kao i uvek i konacno je neko naglas izgovorio ono sto svi vidimo - ovi sjajni momci ginu na terenu za svoju legendu uz koju smo odrastali a kako i ne bi kad je svako od nas sanjao da vodi tim i resava utakmice kao Sale Nacionale! Jos protiv Grcke je to bilo evidentno a sinoc nam se samo potvrdilo. Pogledi igraca ka Saletu nakon uspesnih akcija to samo potvrdjuju. Svaka cast svim nasim selektorima i trenerima, hvala im sto su kosarkaski obrazovali ovu decu ali Sale Nacionale je ocigledno mirodjija koja je falila da kosarkaskoj planeti ponovo zakuvamo corbu ;-) Saletu i momcima hvala na svemu a pogotovo sto su zemlju kosarke konacno trgli i pokazali koji je sport nama u krvi. To cela kosarkaska javnost zna samo smo mi to nazalost malo smetnuli sa uma... Hvala Sale sto si nas potsetio, nisi ti slucajno Sale Nacionale! Hvala i Bodirogi sto je uz tim, uz Vas dvojicu ne brinem ni malo za buducnost reprezentacije!

terza

pre 9 godina

bravo, svaka cast, alal vera... sta jos reci.
potpisujem svaku rec iz teksta kao i gotovo svaku reci iz do sada objavljenih komentara, samo se ne slazem sa 2 stvari. prvo, nije kljuc pobede bio u zaustavljanju centara, vec bekova, od kojih u kosarci sve polazi i koji su nas "razbili" u prvom mecu u grupi. drugo, najveca pobeda u ovom veku je i dalje ona iz indianopolisa 2002. a nadam se da ce biti nadmasena za koji dan, a gotovo sigurno protiv istog protivnika. za sada, ipak, hajde da pobedimo francuze, makar sa pola kosa razlike.

No Guru

pre 9 godina

Mene je potpuno fascinirala inteligencija s kojom su oni koristili faulove, posebno pre izlaska u bonus. Svaka brza tranzicija i pokusaj Brazilaca da uhvate ritam je secena pametnim faulom jos na njihovoj polovini. Bravo momci!

Divos

pre 9 godina

Аутор текста је скенирао учинак екипе и играча, ту се и нема шта додати, беше ово још једна апсолутно фантастична партија Србије, побеђен је супер-јак противник, моћан у рекету, са одличном спољном линијом, и са изврсним стручњаком на клупи, и то каква победа.
Више него очигледно да у екипи постоји одлична хемија, да су односи најбољи могући, "Орлове" краси и фанатична борбеност, играчи изгарају на паркету, али су и концентрисани, не губе главу, и зато за овај меч невероватних само 6 изг.лопти, и све друго (шут, одбрана, скок) је готово па савршено фунционисало.
Још нешто се мора поменути, а важно је. Наши играчи не играју за личну статистику, нема ту солирања, сви су се подредили тиму, аутор је поменуо Марковића и његов учинак у рубрици +/- (која не улази у стат.), и заиста је Стефанов такав приступ, подредио је своју игру добробити колектива, али исто важи и за Јовића, (притајеног тигра, скривеног змаја) Калину, Бјелицу, Богдановића (којег су неки прозивали што није давао у групи по 20,25 поена, нико да примети да са 5-6 шутева и не можете угурати 20), Теа, и све друге, нико не стрши, не тежи се самоистицању и сви су дали допринос у овој великој победи.
Такав приступ радује, али то је резултат рада свих тренера који су радили са овим момцима, и у клубу и у млађим репр. сел., и сви су они уградили много у овај велики успех.
Следи ново искушење, надам се да ће бити још доброг на овом СП, али како год завршило, привилегија је имати овакве момке да носе дрес Србије

Nemanja

pre 9 godina

Kakvo je uzivanje citati komentare na naalizama posle poraza u grupi, gde su svi bili u fazonu "pucamo u osmini finala", "najslabiji tim u ovom veku", "postali smo nevidljivi na kosarkaskoj mapi".

Momcima kapa dole, oduvati dve objektivno jake reprezentacije sa ovolikom razlikom, to ni najoptimisticniji medju nama nisu ocekivali. Pocinjem da verujem da mozemo i do zlata, tim igra nasu kosarku, bez pritiska i ne plase se nikoga.

Sta god da se dogodi dalje, ja sam srecan, Srbija je opet pokazala da je neizbezan kosarkaski faktor.

ZORAN

pre 9 godina

Čestitke i pozdrav iz Hrvatske.
Priznajem da sam po prvi puta navijao za Srbiju u bilo čemu.
Poštovanje za iskazanu borbenost i srce spojeno sa pametnim vođenjem.Nadam se da su ovo gledali naši košarkaši i vaši nogometaši
U finale ćete sa Amerima

milan

pre 9 godina

Iskreno rečeno meni ovo i nije neko veliko iznaneđenje.Meni je iznaneđenje bija izostanak vaših rezultata od Indinapolisa do EP u Češkoj.Nije su dogodila nikakva crna rupa ili pad u igračkoj kvaliteti vaših igrača jer Rakočević,Jarić,Radmanović,Pavlović,Vujanić,Krstić,Milićić,a i Stojaković(bar neko vrime)su trebali bit kostur jedne vrhunske reprezentacije koja bi parirala Španjolcima.Zašto to oni nisu uradili?Po onome što se dalo vidit i čut to je više pitanje za psihologa.@@@@@ ako si ti iz Splita ja sam vanzemaljac

USAfil

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...

bice bolje

pre 9 godina

Treba sačuvati glavu, sve karte su se otvorile kako treba, ali kada smo već tu gde jesmo daj da prvo preskočimo francuze. Ako je neko na ovom prvenstvu uradio nemoguće to su oni, verujem da smo dobili krila posle pobede nad Brazilom ali možete misliti koliko samopouzdanja sada imaju francuzi. Uopšte nam neće biti lako da uđemo u finale ali ako se to desi ne bi ni isključio zlato

Sasa

pre 9 godina

Teo je motor, ali Bjelica je ključ bez kog motor nebi radio, dečko je fantastičan, Nemanja očekujemo da nas protiv francuza odvedeš bar do srebra...

d

pre 9 godina

svi su me odusevili. teo je u meni probudio strahopostovanje prema tolikoj kolicini talenta, zelje za pobedom i zrelosti u igri. medjutim, ono sto mi je posebno drago (a pribojavao sam se da nece tako biti), je sto je raduljica dobro zatvarao skok u napadu brazilaca, jer to nije bas najbolje radio na ovom prvenstvu. velikim momcima cesto treba dodatna injekcija adrenalina da se pokrenu i mozda je radulji bas znacaj ove utakmice i tenzija koja je preneta na teren pomogla da bude agresivan i koncentrisan svakog sekunda koji je proveo na parketu.
ali teo i bjelica. WOW! o.O
hvala djordjevicu! bilo je vise nas koji smo sumnjali u njegov izbor nego onih koji su to podrzali (nervoza sto nije kokoskov, pa podsmeh na spisak, pa otkud novica, gde je savan, pa ovo-ono, gde si do sad radio itd.), ali je on, Bogu hvala, dokazao koliki je sampion i znalac.
ipak, molim vas, ne potcenjujte dudu, duda prosle godine nije imao tea, niti ovakvog bogdana. to je ogromna razlika. da teo ne igra, sigurno ne bismo dosli dovde. ipak, svaka cast svima

d

pre 9 godina

svi su me odusevili. teo je u meni probudio strahopostovanje prema tolikoj kolicini talenta, zelje za pobedom i zrelosti u igri. medjutim, ono sto mi je posebno drago (a pribojavao sam se da nece tako biti), je sto je raduljica dobro zatvarao skok u napadu brazilaca, jer to nije bas najbolje radio na ovom prvenstvu. velikim momcima cesto treba dodatna injekcija adrenalina da se pokrenu i mozda je radulji bas znacaj ove utakmice i tenzija koja je preneta na teren pomogla da bude agresivan i koncentrisan svakog sekunda koji je proveo na parketu.
ali teo i bjelica. WOW! o.O
hvala djordjevicu! bilo je vise nas koji smo sumnjali u njegov izbor nego onih koji su to podrzali (nervoza sto nije kokoskov, pa podsmeh na spisak, pa otkud novica, gde je savan, pa ovo-ono, gde si do sad radio itd.), ali je on, Bogu hvala, dokazao koliki je sampion i znalac.
ipak, molim vas, ne potcenjujte dudu, duda prosle godine nije imao tea, niti ovakvog bogdana. to je ogromna razlika. da teo ne igra, sigurno ne bismo dosli dovde. ipak, svaka cast svima

Vuca

pre 9 godina

Nismo dugo imali ovakav tim, ovakvu hemiju u timu, ovakve ljudine!

Bravo za Saleta, žao mi je ako sam ikada sumnjao u njegovu selekciju igrača.

dada

pre 9 godina

bjelica sve ume. i da skoci i da doda i za dva i za tri i brz i pleja moze da igra ako treba vodi loptu ne gubi je, ali ono zbog cega mi je ovog puta prvi medju jednakima je sto ste pomenuli da na bodirogu on najvise podseca. mirnoca i pametna kosarka glavom. nasa igra. svaka cast. igrajte se deco nase igre i slusajte saleta!

Mare

pre 9 godina

Bjelica jeste novi Bodiroga. Atipično pokretljiv za svoju visinu, veoma inteligentan i smiren, on je ono što protivnik ne zna kako da čuva.

miro split

pre 9 godina

Iskreno rečeno meni ovo i nije neko veliko iznaneđenje.
Meni je iznaneđenje bija izostanak vaših rezultata od Indinapolisa do EP u Češkoj.
Nije su dogodila nikakva crna rupa ili pad u igračkoj kvaliteti vaših igrača jer Rakočević,Jarić,Radmanović,Pavlović,Vujanić,Krstić,Milićić,a i Stojaković(bar neko vrime)su trebali bit kostur jedne vrhunske reprezentacije koja bi parirala Španjolcima.
Zašto to oni nisu uradili?Po onome što se dalo vidit i čut to je više pitanje za psihologa.

Sasa

pre 9 godina

Rocky 4- Rokcy Balboa pred susret sa mašinom Ivanom Dragom apsolutnim favoritom, noć pred meč žena ga nagovara da ne boksuje jer će ga Drago ubiti, a Balboa kaže citiram: Da bi me pobedio moraće da me ubije, ali ako to želi mora biti i sam spreman da umre!!! E to je najbolja odlika naše ekipe, mir u glavi vatra u srcu, idemo braćo Srbi do finala, za Srbiju, za istoriju...

sacz

pre 9 godina

Cijela ekipa je vrhunska svi su borbeni i pozrtvovani i nema niko zamjerki. Najvise me fascinira Nemanja Bjelica. Lik je tako miran,povucen,onda odjednom agresivan u odbrani,sta vise odlican. Polaze,zakucava,daje trojke,lepi banane, najbolji skakac,prenosi loptu, apsolutno sve radi. Vrhunski i veoma korisni kosatkas. Svaka cadt momcino!!! Srbija!!!

Dag Kristi

pre 9 godina

Velika pobeda,zaista,al bas da je igra najbolja u ovom veku,mislim da je preterivanje.U poslednjih 10 jeste sigurno.Niko ne sme da zaboravi pobedu nad Amerikancima i zlato iz Indianopolisa,kao i zlato sa EP-a u Turskoj bez poraza,kad smo protivnike gazili sa vise od 15 razlike.Ajmo da izjednacimo taj rezultat!Srbija!!!!

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Prvo da kažem ostao sam PAF kad sam vas gledao protiv Grčke, satrali ste ih, obrana, napad... a ovo sad protiv Brazila... nemam stvarno riječi... nema se riječi eto... ne da ste ih dobili, doslovno ste ih uništili... svaki aspekt igre vam je bio na vrhuncu, obrana, napad... apsolutno sve... centri rade svoj posao, playevi svoj, šuteri svoj, organizacija igre na najvišem mogućem nivou, svaki igrač dovede do najviseg stupnja levela glede pridonošenja momčadi...

Što da vam kažem nego SVAKA ČAST, mi ovo ne bi napravili ni da svi bogovi Olimpa mole za nas, dzaba nam igrači, dzaba talenti, dzaba MVP-i regionalne lige (Šarić), džaba dvostruki MVP eurolige (Ante Tomić), džaba Bogdanović (najbolji strijelac prvenstva), SVE DŽABA kad vi imate u najmanju ruku... pa negdje... 10 000 puta bolji košarkaški mentalitet i negdje... pa... 20 000 puta veće srce za košarku i... negdje 30 000 puta veće znanje na klupi...

Koliko god da mi je drago zbog vas utoliko sam i zavidan, eto priznajem... Volio bi i ja vidit jednog dana ove naše budaletine (molim da mi objavite ovo jer sam ih imenovao onim što jesu) samo jednom eto, samo jednom u onome što zaista mogu a A NE ŽELE NITI ZNAJU, niti ih ima tko voditi.

Poz od velikog košarkaškog fana, starog, old school. Dabogda osvojili zlato, ali eto ako to ne, onda vam želim finale sa SAD-om a uvjeren sam da će i bit tako, ali stvarno možete Amere dobiti onakvom igrom, ma i više nego možete.

Mare

pre 9 godina

Bjelica jeste novi Bodiroga. Atipično pokretljiv za svoju visinu, veoma inteligentan i smiren, on je ono što protivnik ne zna kako da čuva.

miro split

pre 9 godina

Iskreno rečeno meni ovo i nije neko veliko iznaneđenje.
Meni je iznaneđenje bija izostanak vaših rezultata od Indinapolisa do EP u Češkoj.
Nije su dogodila nikakva crna rupa ili pad u igračkoj kvaliteti vaših igrača jer Rakočević,Jarić,Radmanović,Pavlović,Vujanić,Krstić,Milićić,a i Stojaković(bar neko vrime)su trebali bit kostur jedne vrhunske reprezentacije koja bi parirala Španjolcima.
Zašto to oni nisu uradili?Po onome što se dalo vidit i čut to je više pitanje za psihologa.

Dag Kristi

pre 9 godina

Velika pobeda,zaista,al bas da je igra najbolja u ovom veku,mislim da je preterivanje.U poslednjih 10 jeste sigurno.Niko ne sme da zaboravi pobedu nad Amerikancima i zlato iz Indianopolisa,kao i zlato sa EP-a u Turskoj bez poraza,kad smo protivnike gazili sa vise od 15 razlike.Ajmo da izjednacimo taj rezultat!Srbija!!!!

MVP

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...
(USAfil, 11. septembar 2014 09:40)

Nadam se da ce tebe pamet poogoditi u narednih 10 godina.

dada

pre 9 godina

bjelica sve ume. i da skoci i da doda i za dva i za tri i brz i pleja moze da igra ako treba vodi loptu ne gubi je, ali ono zbog cega mi je ovog puta prvi medju jednakima je sto ste pomenuli da na bodirogu on najvise podseca. mirnoca i pametna kosarka glavom. nasa igra. svaka cast. igrajte se deco nase igre i slusajte saleta!

sacz

pre 9 godina

Cijela ekipa je vrhunska svi su borbeni i pozrtvovani i nema niko zamjerki. Najvise me fascinira Nemanja Bjelica. Lik je tako miran,povucen,onda odjednom agresivan u odbrani,sta vise odlican. Polaze,zakucava,daje trojke,lepi banane, najbolji skakac,prenosi loptu, apsolutno sve radi. Vrhunski i veoma korisni kosatkas. Svaka cadt momcino!!! Srbija!!!

ZORAN

pre 9 godina

Čestitke i pozdrav iz Hrvatske.
Priznajem da sam po prvi puta navijao za Srbiju u bilo čemu.
Poštovanje za iskazanu borbenost i srce spojeno sa pametnim vođenjem.Nadam se da su ovo gledali naši košarkaši i vaši nogometaši
U finale ćete sa Amerima

Pera

pre 9 godina

Kad mogu Cilic i Nisikori, zasto ne bi mogli Mi i Litvanci!!! Napred momci bez pritiska do kraja pa sta bude.
(dumil, 11. septembar 2014 08:54)

Uz to da smo mi Cilic a Litvanci Nisikori.

Mikele

pre 9 godina

Konacno igramo kosarku, licimo na tim, Teodosic je sazreo Bjelica takodje, Bogdanovic vrhunski igrac koji kad jos malo sazri bice u vrhu svetske kosarke. Vreme Spanaca je proslo, nemaju naslednike, svi drugi su trenutni bljesak, ali nasa vatra se ponovo pali...
Zamisljam da su tu svi oni momci koji su povredjeni a klasa su ovih navedenih.... idemo....
PS: Veliki nakolon za odbojkase i apel za novinare da im posvete malo vise paznje i oni su nasi i oni kidaju...

Vuca

pre 9 godina

Nismo dugo imali ovakav tim, ovakvu hemiju u timu, ovakve ljudine!

Bravo za Saleta, žao mi je ako sam ikada sumnjao u njegovu selekciju igrača.

kosovski ciklus

pre 9 godina

Sve je to super srce mi je puno kao Rusija ,ali Srbija ove godine ostaje bez jos jednog ozbiljnog kluba posle Hemofarma nestaje i Radnicki ,a taj klub i Muta su stvorili Kalinica,Jovica,Milosavljevica ,Bircevica , kosarka nam se gasi po gradovima ,a mi smo u polufinalu SP to je tuzno i jadno .pa gde ce da se stvaraju novi igraci samo u krugu dvojke ? Vojvodina je odavno na marginama ,a toliki grad. NS umesto cestitka i slikamja za samopromociju vlast bi morala nesto da uradi za kosarku jer ona u Srbiji izumire ! Igraci treba da odbiju pozdravljanje i prijem u vladu dok ovi ne daju garancije i ne iznesu jasan plan za oporavak srpskih klubova ,neka oslobde poreza svakog ko ulozi u kosarku ,neka investiraju u terene ,subvencionisu male klubove ,neka urade nesto .

d

pre 9 godina

svi su me odusevili. teo je u meni probudio strahopostovanje prema tolikoj kolicini talenta, zelje za pobedom i zrelosti u igri. medjutim, ono sto mi je posebno drago (a pribojavao sam se da nece tako biti), je sto je raduljica dobro zatvarao skok u napadu brazilaca, jer to nije bas najbolje radio na ovom prvenstvu. velikim momcima cesto treba dodatna injekcija adrenalina da se pokrenu i mozda je radulji bas znacaj ove utakmice i tenzija koja je preneta na teren pomogla da bude agresivan i koncentrisan svakog sekunda koji je proveo na parketu.
ali teo i bjelica. WOW! o.O
hvala djordjevicu! bilo je vise nas koji smo sumnjali u njegov izbor nego onih koji su to podrzali (nervoza sto nije kokoskov, pa podsmeh na spisak, pa otkud novica, gde je savan, pa ovo-ono, gde si do sad radio itd.), ali je on, Bogu hvala, dokazao koliki je sampion i znalac.
ipak, molim vas, ne potcenjujte dudu, duda prosle godine nije imao tea, niti ovakvog bogdana. to je ogromna razlika. da teo ne igra, sigurno ne bismo dosli dovde. ipak, svaka cast svima

Sasa

pre 9 godina

Teo je motor, ali Bjelica je ključ bez kog motor nebi radio, dečko je fantastičan, Nemanja očekujemo da nas protiv francuza odvedeš bar do srebra...

No Guru

pre 9 godina

Mene je potpuno fascinirala inteligencija s kojom su oni koristili faulove, posebno pre izlaska u bonus. Svaka brza tranzicija i pokusaj Brazilaca da uhvate ritam je secena pametnim faulom jos na njihovoj polovini. Bravo momci!

Sasa

pre 9 godina

Rocky 4- Rokcy Balboa pred susret sa mašinom Ivanom Dragom apsolutnim favoritom, noć pred meč žena ga nagovara da ne boksuje jer će ga Drago ubiti, a Balboa kaže citiram: Da bi me pobedio moraće da me ubije, ali ako to želi mora biti i sam spreman da umre!!! E to je najbolja odlika naše ekipe, mir u glavi vatra u srcu, idemo braćo Srbi do finala, za Srbiju, za istoriju...

Predo

pre 9 godina

Sad treba smiriti euforiju. Doduše, Francuzi moraju biti još više euforični, jer su dobili nadobudni i precenjeni španski tim.
Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, Kako sam jednom rekao ovde, nikom nije jednostavno kada igra protiv SAD, Litvanije i Srbije u bilo kom sastavu, jer to su košarkaške nacije.
Ovo je završeno, idemo dalje. U čemu vidim šansu protiv Francuza?. U vođi na terenu. Francuzi ga nemaju. Dobili su utakmicu na borbenost, mladost i Orengine gluposti. Umesto da mu utakmicu vodi Navaro, bez obzira na godine, njemu utakmicu na terenu vodi precenjeni Rubio, koji ni malo nije bolji od našeg Markovića, ni po jednom parametru. Naši igrači su dovoljno mladi i neistrošeni da se fizički nose sa Francuzima.
Za mene je jedino pravo iznenađenje Đorđević. Očekavao sam da će ovde prikupljati iskustvo i postići rezultat na EP, ali j epokazao da brzo uči i da je pametniji, nego što su mnogi od nas mislili. Šta god uradili, za mene su uradili i više od očekivanog i sve ostalo je čist bonus.

piljaramendi

pre 9 godina

Bez zelje da trčim pred rudu ali čisto radi poredjenja 2002 i sad (pišem iz glave): Rouz/Baron Davis, Irving/Andre Miler, Kari/Redži Miler, Harden/Finli, Klaj Tomson/Pol Pirs, Manimal/Ben Valas, Davis/Džermejn O nil, Kazins/Elton Brend. Po meni je sadašnji Dream Team jači na pleju a ovaj iz 2002 na petici i trojci. Nemamo više Bodirogu ali imamo Tea i Bogdana. Srbija do zlata.

Slovenec

pre 9 godina

Bravo momci, to je prava jugoslovenska skola kosarke i pravi uzitak za gledanje svakog ljubitelja ovog prelepog sporta. Navijacu svim srcem za vas u polufinalu. Pozdrav iz Ljubljane

Strucnjak

pre 9 godina

Neverovatno, iskreno sumnjao sam u Saleta, izvini Sale..Odlicno je sto idemo na Francuze, ne zato sto cemo s njima lakse nego sa Spancima nego da su Spanci prosli sa onakvim procentima suta protiv nas bi im sve ulazilo, a to je nepisano pravilo...Sto se tice utakmice sa Francuskom bice pakleno oni su kao i mi tim koji igra srcem, ali ako ponovimo igru kao protiv Grka i Brazila imamo velike sanse da napravimo cudo. VATRA U SRCU, HLADNA GLAVA I NOGE NA ZEMLJI, pa kom opanci kom obojci!

terza

pre 9 godina

bravo, svaka cast, alal vera... sta jos reci.
potpisujem svaku rec iz teksta kao i gotovo svaku reci iz do sada objavljenih komentara, samo se ne slazem sa 2 stvari. prvo, nije kljuc pobede bio u zaustavljanju centara, vec bekova, od kojih u kosarci sve polazi i koji su nas "razbili" u prvom mecu u grupi. drugo, najveca pobeda u ovom veku je i dalje ona iz indianopolisa 2002. a nadam se da ce biti nadmasena za koji dan, a gotovo sigurno protiv istog protivnika. za sada, ipak, hajde da pobedimo francuze, makar sa pola kosa razlike.

bice bolje

pre 9 godina

Treba sačuvati glavu, sve karte su se otvorile kako treba, ali kada smo već tu gde jesmo daj da prvo preskočimo francuze. Ako je neko na ovom prvenstvu uradio nemoguće to su oni, verujem da smo dobili krila posle pobede nad Brazilom ali možete misliti koliko samopouzdanja sada imaju francuzi. Uopšte nam neće biti lako da uđemo u finale ali ako se to desi ne bi ni isključio zlato

delija iz pg

pre 9 godina

ovo što se dešava je zasluga čovjeka koji je rođen za velika djela! Sale ih je spremio kao da idu da brane ognjišta. Imamo hemiju koje će nas dugo pratiti. Svidjela mi se izjava Kolea, ustajem i otvaram zavjese i vidim sunce Austerlica. Svaka čast Francuzima. Nadam se da će mu u petak ujutro biti oblačno...

d

pre 9 godina

svi su me odusevili. teo je u meni probudio strahopostovanje prema tolikoj kolicini talenta, zelje za pobedom i zrelosti u igri. medjutim, ono sto mi je posebno drago (a pribojavao sam se da nece tako biti), je sto je raduljica dobro zatvarao skok u napadu brazilaca, jer to nije bas najbolje radio na ovom prvenstvu. velikim momcima cesto treba dodatna injekcija adrenalina da se pokrenu i mozda je radulji bas znacaj ove utakmice i tenzija koja je preneta na teren pomogla da bude agresivan i koncentrisan svakog sekunda koji je proveo na parketu.
ali teo i bjelica. WOW! o.O
hvala djordjevicu! bilo je vise nas koji smo sumnjali u njegov izbor nego onih koji su to podrzali (nervoza sto nije kokoskov, pa podsmeh na spisak, pa otkud novica, gde je savan, pa ovo-ono, gde si do sad radio itd.), ali je on, Bogu hvala, dokazao koliki je sampion i znalac.
ipak, molim vas, ne potcenjujte dudu, duda prosle godine nije imao tea, niti ovakvog bogdana. to je ogromna razlika. da teo ne igra, sigurno ne bismo dosli dovde. ipak, svaka cast svima

Savri

pre 9 godina

Analiza odlicna kao i uvek i konacno je neko naglas izgovorio ono sto svi vidimo - ovi sjajni momci ginu na terenu za svoju legendu uz koju smo odrastali a kako i ne bi kad je svako od nas sanjao da vodi tim i resava utakmice kao Sale Nacionale! Jos protiv Grcke je to bilo evidentno a sinoc nam se samo potvrdilo. Pogledi igraca ka Saletu nakon uspesnih akcija to samo potvrdjuju. Svaka cast svim nasim selektorima i trenerima, hvala im sto su kosarkaski obrazovali ovu decu ali Sale Nacionale je ocigledno mirodjija koja je falila da kosarkaskoj planeti ponovo zakuvamo corbu ;-) Saletu i momcima hvala na svemu a pogotovo sto su zemlju kosarke konacno trgli i pokazali koji je sport nama u krvi. To cela kosarkaska javnost zna samo smo mi to nazalost malo smetnuli sa uma... Hvala Sale sto si nas potsetio, nisi ti slucajno Sale Nacionale! Hvala i Bodirogi sto je uz tim, uz Vas dvojicu ne brinem ni malo za buducnost reprezentacije!

Nataeos

pre 9 godina

Zamolio bih sve novinare da ne koriste turcizam "alal vera" bolje recite svaka čast!
(crnogorac, 11. septembar 2014 09:44)nauči prvo svoj jezik, pa onda reci turcima da ne koriste Srbizam!

filip

pre 9 godina

Jedan od poslova kojim selektor bavio poslednjih govora je i da je radio ja jednu kompaniju kao motivacioni govornik. mislim da je to kljuc svega

Gogi BRE

pre 9 godina

U Zemlji godinama haos.Veliki trud na poslu a zarada mala.Mucenje svaki dan , sistem ucini svoje.U trznom centru se seta - nema narod pare za shopping. Tuga svakih 100 koraka a lepote na svakom cosku.Mnogo licnih problema a ipak se volimo.
Ljubav i kafice i provod nam daju balans ali uz godinu uz godinu je teze i teze.Poplave su isto ucinile svoje.Svaki dan isto pitanje za bolji zivot.Nada negine ali sumlja je vec mnogo zarastla.Jedino sta mi da energije su nasi sportisti.Hvala Kosarkasima za lep dan. Vratiliste mi nadu za bolja vremena.Vratili ste mi osmeh u lice. Sada idem da radim 12 sati. Ali nema veze - vas energija mi daje inspiraciju i snage da mene nista vise nesmeta. Ajmo u Finale da slavi cela Srbija!

попиј лек

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...
(USAfil, 11. septembar 2014 09:40)

О твом мозгу довољно говори надимак.

Nemanja

pre 9 godina

Kakvo je uzivanje citati komentare na naalizama posle poraza u grupi, gde su svi bili u fazonu "pucamo u osmini finala", "najslabiji tim u ovom veku", "postali smo nevidljivi na kosarkaskoj mapi".

Momcima kapa dole, oduvati dve objektivno jake reprezentacije sa ovolikom razlikom, to ni najoptimisticniji medju nama nisu ocekivali. Pocinjem da verujem da mozemo i do zlata, tim igra nasu kosarku, bez pritiska i ne plase se nikoga.

Sta god da se dogodi dalje, ja sam srecan, Srbija je opet pokazala da je neizbezan kosarkaski faktor.

Divos

pre 9 godina

Аутор текста је скенирао учинак екипе и играча, ту се и нема шта додати, беше ово још једна апсолутно фантастична партија Србије, побеђен је супер-јак противник, моћан у рекету, са одличном спољном линијом, и са изврсним стручњаком на клупи, и то каква победа.
Више него очигледно да у екипи постоји одлична хемија, да су односи најбољи могући, "Орлове" краси и фанатична борбеност, играчи изгарају на паркету, али су и концентрисани, не губе главу, и зато за овај меч невероватних само 6 изг.лопти, и све друго (шут, одбрана, скок) је готово па савршено фунционисало.
Још нешто се мора поменути, а важно је. Наши играчи не играју за личну статистику, нема ту солирања, сви су се подредили тиму, аутор је поменуо Марковића и његов учинак у рубрици +/- (која не улази у стат.), и заиста је Стефанов такав приступ, подредио је своју игру добробити колектива, али исто важи и за Јовића, (притајеног тигра, скривеног змаја) Калину, Бјелицу, Богдановића (којег су неки прозивали што није давао у групи по 20,25 поена, нико да примети да са 5-6 шутева и не можете угурати 20), Теа, и све друге, нико не стрши, не тежи се самоистицању и сви су дали допринос у овој великој победи.
Такав приступ радује, али то је резултат рада свих тренера који су радили са овим момцима, и у клубу и у млађим репр. сел., и сви су они уградили много у овај велики успех.
Следи ново искушење, надам се да ће бити још доброг на овом СП, али како год завршило, привилегија је имати овакве момке да носе дрес Србије

s55

pre 9 godina

Odlicna analiza ali se ne slazem da je ovo nasa najbolja igra. Najbolje igre donose medalje. Sa Dudom srebro, primera radi u ovom 21. veku. A ranije SP sa Pesicem zlatnu medalju 2002. god. Tada smo demolirali Amere sa NBA igracima. Ako demoliramo Francusku ta igra ce biti najbolja jer je donela najmanje srebrnu medalju. Mi moramo da igramo kao u finalu protiv Litvanije na EP cinimi se 95. godine, da potsetim, Sale je dao 41 i parirao Marculionisu koji je dao preko 30 koseva a igrao je u NBA u tom trenutku, kada je Danilovic kucao preko jednog Sabonisa koji je isto bio igrac u NBA. Ove poslednje dve utakmice, protiv Grka i Brazila su blizu po kvalitetu sa tom protiv Litvanije ali smo tada osvojili zlato. Trenutno jos nismo nista osvojili ali je Sale kao trener i ovaj tim veliki putokaz za buducnost i ja sam zadovoljan onim sto su pokazali do sada, posebno PAMETNOM IGROM i timskim duhom koji odavno nije bio medju igracima kao sada. Pravo je zadovoljstvo videti kako se oni druze i ponasaju jedan prema drugome. Verujem da ce sada svaki igrac da TRCI u reprezentaciju a ne kao do sada, da ga molis.Na kraju, imam utisak da na terenu zele da se dokazu Saletu, i da bi svakog bilo SRAMOTA da u dresu sa drzavnim grbom ne daju svoj maksimum zato sto odlicno znaju koliko je Sale Nacionale dao nasoj kosarci. Zato se bore, prolivaju znoj jer znaju ko ih gleda pored aut linije. Niko od njih ne zeli da crveni kada pogleda u legendu nase i svetske kosarke. Bravo momci i idemooo...

hurricane

pre 9 godina

Nikad nisam vidio da neka nasa ekipa ovako samelje rivala, koji je inace prije meca vio apsolutni favorit. Prvo, fascinira me lukavstvo Aleksandra Djordjevica koji je doktorirao sa ova dva meca. Nas tim je odigrao 80 minuta bez ikakvih oscilacija, u sastavu koji ima svega par vrhunskih igraca, od kojih svi osim Krstica tek treba da dosegnu zenit! Pri tom, u trenucima kad je pobjeda bila na dohvat ruke, ni malo se nisu zbunili, voda je ulazila u usi rivalima a ne njima. Ipak, najjaci utisak je tempiranje forme- od tima koji je djelovao limitirano, nedovoljno jak za ovaj nivo, u tri dana su postali killer machine!

Sad je na redu polufinale mondijala... kad se pomene, u glavi je odma Istanbul 2010, najveca kradja u istoriji sporta! Mislim da je red da se zadovolji istorijska pravda!

ZaphodB

pre 9 godina

Koliko (zasluženih) hvalospeva za naše momke i prikazanu igru, ali i mnogo preterivanja. Svi su sjajni, čast je imati ih za reprezentativce, majstori, itd... A ako izgube od Francuza biće mučno čitati pljuvačine po tim istim igračima i Salu Đorđeviću. Mislite ih da neće biti toga? Jednostavno, takvi smo, imamo pamćenje mušice, ono što je bilo juče se zaboravlja u sekundi. Dovoljno je pročitati komentare o Đokoviću, tolika mržnja prema nekom našem je patološka, a nije mali broj Srba koji ga mrze (ja, lično, poznajem dvojicu. I žalim ih, al` ajd...).
Ukoliko izgubimo od Francuza (nadam se da nećemo, ali smo malo poleteli previše...) na ove iste stranice će se sjatiti " " (staviti pogrdan naziv po želji) koji će pljuvačinu sasvim nepotrebno uspaliti još sa klubaštvom, tipa ko je iz Zvezde ili Partizana i drugim glupostima.
Pa i da ne prođemo i budemo četvrti to je ogroman uspeh. Kad bi u svemu bili četvrti u svetu, gde bi nam bio kraj.
Jedino smo apsolutni prvaci u disciplini "Da komšiji crkne krava", tu nam nema ravnih.

miro split

pre 9 godina

@milan
Pošto ja jesan iz Splita(šta ću ,nisan ja zato kriv)logično se nameće zaključak da si ti vanzemaljac.
Nevjerovatno je da NASA troši puste novce na istraživanje vanzemaljskog života,a ja san sa jednim komentarom o srpskoj košarci uspija u onome šta oni nisu uspili u pedeset godina.
Jedino šta me muči je jesi li ti predstavnik inteligentnog vanzemaljskog života?

borissrb

pre 9 godina

Svaka cast momcima i selektoru! Medalja je na dohvat ruke, a ako ponovimo igru iz predhodne dve utakice, srebro je sigurno! Mada ce za mene svaka da sija zlatnim sjajem pa cak i da zavrsite cetvrti za mene ste heroji! Cak ste i nevernim Tomama i najvecim pljuvacima vratili veru u srpsku kosarku! Kapa dole..!! Samo hrabro i protiv Francuza i srecno! SRBIJA!!!!

Oduševljeni Srbin

pre 9 godina

Svaka čast našim momcima, košarkaška radost je opet u nama!!!

Želeo bih da se ovim putem ZAHVALIM našim komšijama Hrvatima koji nam čestitaju u velikom broju iako se ne osećaju lepo je njihovi košarkaši nisu prošli kako je očekivano! To nam govori da među svima nama ima normalnih, realnih ljudi, samo treba da dođemo do izražaja i damo primer u ponašanju i ophođenju!!!

Takmičenje, želja za pobedom i POŠTOVANJE UVEK, ali MRŽNJA i ZAVIST nikako! Svaka čast komšije!!!

P.s. Još jedna čestitka za Marina!

brale

pre 9 godina

Kakva godina za brazilce, prvo su ih memci napucali i fudbalu, a sad mi u basketu.A oba puta su "isli na medalju". Kako je Bjelica zalepio Bandzu sa dve licne onom pleju, on se obradovao mismatchu, nije znao da ga ceka novi Kukoc.

Deda Miloje

pre 9 godina

Bogu hvala,upadose Brazilci u nasu masinu i dozivise katastrofu skoro kao fudbalsku, ovog leta.Ali mene ljudi, jedna stvar toliko odusevljava i impresionira a pratim nas sport odkad ikad.Sad,mnogi se od vas nece sloziti verovatno na prvu loptu ali to je ziva istina.Dace Bog da ovi momci izadju na megdan bahatim amerima u finalu.A kako su tamo stigli,ako cemo realno, sa tri i po igraca.Teo igra najbolju kosarku u zivotu.Odmah za njim najbolji ol raund igraca sveta van NBA, Bjelica.I to je sve od svetske klase.Bio bi tu i Krle da nije tesko povredjen pre 2 mes i sad igra pod blokadama.Radulja,ne zna ni on sam sta ga je snaslo,posle vesti i omalovazavanje i seljakanja po NBA,potpuno se restartovao.Ostaje Bogdan koji bi vladao evropskim nebom u narednih deset godina kad bi samo ostao na starom kontinentu i koji jos uci.On tek treba da postane igracina kao sto su prva dvojica jer ima tek 22g.Kalina,Stefan i ostali samo koriste svoju sansu u datim okolnostima.Dakle,kad pogledamo roster,nista senzacionalno i to ceo svet dovodi u ludacku nedoumicu,o cemu se ovde radi??!!.Ali za kraj,recenica sa pocetka komentara,koliko jedan covek svojom emocijom i harizmom moze da utice na tim smo videli i valjda cemo opet u petak u ponoc.Veliki Aleksandar izvukao neverovatnih 104% od jednog tima kojima ni najrodjeniji nisu davali velike sanse.Zato je kosarka i sport generalno, velika misterija na granici nemoguceg,ciji show je ukralo ovoga puta jedno malo pleme sa Balkana.

milan

pre 9 godina

pobeda,zaista,al bas da je igra najbolja u ovom veku,mislim da je preterivanje.U poslednjih 10 jeste sigurno.Niko ne sme da zaboravi pobedu nad Amerikancima i zlato iz Indianopolisa,kao i zlato sa EP-a u Turskoj bez poraza,kad smo protivnike gazili sa vise od 15 razlike.Ajmo da izjednacimo taj rezultat!Srbija!!!!@@@ jeste ali tad smo imali zvezde u timu

Divos

pre 9 godina

Аутор текста је скенирао учинак екипе и играча, ту се и нема шта додати, беше ово још једна апсолутно фантастична партија Србије, побеђен је супер-јак противник, моћан у рекету, са одличном спољном линијом, и са изврсним стручњаком на клупи, и то каква победа.
Више него очигледно да у екипи постоји одлична хемија, да су односи најбољи могући, "Орлове" краси и фанатична борбеност, играчи изгарају на паркету, али су и концентрисани, не губе главу, и зато за овај меч невероватних само 6 изг.лопти, и све друго (шут, одбрана, скок) је готово па савршено фунционисало.
Још нешто се мора поменути, а важно је. Наши играчи не играју за личну статистику, нема ту солирања, сви су се подредили тиму, аутор је поменуо Марковића и његов учинак у рубрици +/- (која не улази у стат.), и заиста је Стефанов такав приступ, подредио је своју игру добробити колектива, али исто важи и за Јовића, (притајеног тигра, скривеног змаја) Калину, Бјелицу, Богдановића (којег су неки прозивали што није давао у групи по 20,25 поена, нико да примети да са 5-6 шутева и не можете угурати 20), Теа, и све друге, нико не стрши, не тежи се самоистицању и сви су дали допринос у овој великој победи.
Такав приступ радује, али то је резултат рада свих тренера који су радили са овим момцима, и у клубу и у млађим репр. сел., и сви су они уградили много у овај велики успех.
Следи ново искушење, надам се да ће бити још доброг на овом СП, али како год завршило, привилегија је имати овакве момке да носе дрес Србије

Branko Von Beca

pre 9 godina

@miro split
Da u pravu si, mentalni sklop je u pitanju (gle čuda), dok su nam Francuzi punili koš na EU i to u sred Srbije, jarić i rakočević se svađaju ko kome treba da doda loptu, radmanović ne može da se najede banana, stojaković kad je napotrebniji reprezentaciji traži izgovore u kojekakvim kampovima po Americi, popović godinama ne može da se odluči da li je Srbin ili Crnogorac....
Nije dovoljno biti veliki igrač, treba biti bar i toliki čovek, što su i dokazali DIVAC, ĐORĐEVIĆ, DANILOVIĆ, BODIROGA,PASPALJ,SAVIĆ .....njima još jednom VELIKO HVALA za sve !

PS. hvala i tadašnjim igračima Cibone i Jugoplastike, koje sam uživo gledao u hali sportova na NB, od 1987 do 1991 , za sve nezaboravne trenutke i uživanje u svakoj sekundi utakmice.

milan

pre 9 godina

Iskreno rečeno meni ovo i nije neko veliko iznaneđenje.Meni je iznaneđenje bija izostanak vaših rezultata od Indinapolisa do EP u Češkoj.Nije su dogodila nikakva crna rupa ili pad u igračkoj kvaliteti vaših igrača jer Rakočević,Jarić,Radmanović,Pavlović,Vujanić,Krstić,Milićić,a i Stojaković(bar neko vrime)su trebali bit kostur jedne vrhunske reprezentacije koja bi parirala Španjolcima.Zašto to oni nisu uradili?Po onome što se dalo vidit i čut to je više pitanje za psihologa.@@@@@ ako si ti iz Splita ja sam vanzemaljac

Labud

pre 9 godina

Imao je Bogdan i dve banane. Mi i Francuzi smo pokazali da je odbrana kljuc na ovim prvenstvima, kao i timska igra. Te dve reprezentacije, mi i Franzuzi, smo pokazali FIBI srednji prst, jer su oni vec imali gotov narativ ko ce i gde da igra. Malo su se preracunali. Takodje da pozdravim Hrvate iz Dalmacije i Hercegovine, to su kosarkaske sredine i ljudi koji znaju i vole ovaj sport, pa nek uzivaju u jedinom preostalom izdanku nekadasnje Jugo-skole. Veliki uspeh je bio pobediti Grcku, a ove steroidase je bila fantazija.

Ivana

pre 9 godina

Sale je legenda! Kad je naucio Rebracu u vojsci da igra kosarku,verujem i da kao selektor moza mnogo toga da postigne u narednom godinama!

aleks

pre 9 godina

Kari Pesicu,
zelim da ti se javno zahvalim sto si napravio igraca ubicu od Nemanje Bjelice.
veliki pozdrav za kosarkase I strucni stab Srbije.

danilo

pre 9 godina

Po običaju, sjajne analize na sportske teme.
Ali ima i sjajnih komentara koje kada poredim sa komentarima na ostalim stranama, ili sa neverovatno niskim nivoom komentara kod Hrvata, vidim da smo zaista sportska nacija.
Hteo bih da dodam još samo nešto brojeva, kao potvrdu utiscima:
Najveći indeks korisnosti u ove dve utakmice ima Teo(12+25),pa Bogdan(17+17),Bjelica(l9+13),Raduljica(16+11),Krstić(8+12), onda Kalinić(15+9) i Marković(3+10).
Od Tea,Bjelice i Krleta to je svakako očekivano jer su već 5 godina nosioci igre naše reprezentacije i evropske zvezde
Bogdana su uprkos dve fenomenalne sezone pratil skepse odredjenih navijača, ali je definitivno postao svetska klasa i jedan od temelja renesanse naše košarke.
Ipak, morao bih da naglasim da su tri prava i velika iznenadjenja, bez kojih ipak ne bisno bili gde smo, sledeći likovi:
1)Raduljica koji celo prvenstvo igra kao da je u transu, gadja i levi i desni horog, igra odbranu, postavlja blokove pa se još i smeška sve vreme!
Čudesna predstava!
2)Kalinić- od koga sam očekivao 3-5 minuta po utakmici i toliko faulova- pokazuje neverovatnu igru a ukupni indeks od 24 na dve ključne utakmice prosto je čudestan.
Imao je lošu sezonu kod Mute, kao i ceo Radnički, gledao sam ga desetak puta i ovaj sada zaista nije ISTI igrač!!!
3)I na kraju Sale, debitant-selektor.
Bio je istinska legenda kao igrač,a već na prvom turniru kao selektor polako ulazi medju trenerske legende.
U svakom slučaju, nezaboravni dani!

bole

pre 9 godina

Presrećan sam i posipam se pepelom! Za mene je prolaz među 8 najboljih bio vrhunski domet za ovog selektora i momke. Bio sam realno-skeptičan. Ovo je fenomenalan uspeh ovih izvanrednih momaka, a što je najvažnije, čist kao suza, zaslužen briljantnom košarkom, kojoj čak ni hrvatske novine ne mogu da nađu zamerku, nego samo mogu da čestitaju što i rade. Šta će biti sa Francuzima, biti će, ovo polufinale je za mene ZLATNO.

naklon gospodaru

pre 9 godina

Drago mi je da se sve ovo desava, kao da zivim san, iz prostog razloga sto znam da je dosta ljudi promenilo misljenje i osvestilo se. Sale Djordjevic mozda nije vrhunski trener u taktickom smislu, ali je takva psiholoska gromada, da ja prosto neverujem da je toliki mag. Citav izjave i okrecem laptop po kafani koju drzim u Banjaluci i govorim ljudima pogledajte sta covek govori, pogledajte gospodina. Dobro je pokazao ljudima da nije bitno je l' ide Mitrovic ili sveti Ilija, dok god se igra kosarka tako da svaki igrac daje dovoljno za pobedu, rezultati su tu. On je realno usao u top4 na svetu sa reprezentacijom koja ima NAMA nepoznatih igraca, a kamoli svetu!!!

Unio mi je srecu i radost u srce trojkama i igrama, sada mi unosi kao trener, ponestaje mi vise reci najradije bih voleo da ga vidim uzivo zagrlim i od srece krenem plakati. Taj covek je meni pojam sportiste, osobe, morala, karaktera, svega. Ne mogu ni da zamislim kako dobro motivise igrace na treninzima, kakve savjete daje, kakve recenice izvlaci ovaj jedan jedini, neponovljivi, DJORDJEVIC SASA !

323

pre 9 godina

(Hrvat-Dalmatinac, 11. septembar 2014 09:42)

Lepo je kada se dobije cestitka i pohvala od bilo koga kada je iskrena. Prvo mislim da vas selektor treba da bude Rimac, mislim da se tako zove, trener Cibone a ne ovaj. On je sa onom raspalom Cibonom pobedio ovog trenera u finalu i uzeo ABA. Drugo, hemija u timu se gradi i uspostavlja medju igracima a to je posao trenera. Trener bira igrace ne samo po kvalitetu. Trener bira i po mentalitetu ili sklanja igraca iz tima ako se ne uklapa, ne po kvalitetu vec i po drugim stvarima koje primeti. Tako je bilo sa Micicem koga je Sale odstranio iz tima i sada svi mi vidimo kako tim dise. Vi imate odlicne igrace, znam gde sve igraju pojedinci ali dzabe. Nema igre, ne zna se ko sta radi na terenu a sumnjam u njihove medjusobne odnose. A sto se tice onog pobednickog mentaliteta koji vi NEMATE i nesto ONO o cemu ti pises, imali ste i sa Drazenom, Kukocem, Radjom da ne nabrajam ali sve to opet trener mora da uklopi a to vas nema pojma. Zato ste tako i prosli i prolazicete. A tek nasi medjusobni susreti pa cak i prijateljski mecevi o tome da ne pricam. Treba imati nesto, a ne samo kvalitet dati kos. Treba imati herc da dobijas i kada je neko bolji i jaci a to ovaj tim Srbije IMA i to gledamo na SP. Cak i utakmicama koje smo gubili sa Francuskom, Spanijom se naziralo da to imamo. A ocekujem da tek explodiramo, ali otom potom.

miro split

pre 9 godina

@Branko Von Beca
Isto tako ja se mogu zahvalit Slavniću šta je prepozna talent Kukoča i Rađe i postavija temelje moćne Jugoplastike,triba bi se zahvalit Boži Maljkoviću,Ivanoviću,Sretenoviću,Saviću za svu radost koju su pružili Splitu.
Ispričavan se ako san koga zaboravija.

Zigic19

pre 9 godina

8 Nemanja Bjelica (8p, 8sk, 5as, 1uk) Nije greh ako kažemo da je istinski naslednik Dejana Bodiroge. Možda nije u redu porediti ga sa takvom veličinom, ali načinom na koji predvodi tim u ključnim momentima najbliži je njemu. Tih, povučen, praktično nevidljiv, a neprelazan u odbrani, nezaustavljiv u igri jedan na jedan i prodorima u reket. Alfa i omega ovog tima. Sve je receno i ne treba nista dodati!

Vlado

pre 9 godina

Red je da se u Beogradu instalise veliki video bim kao 2002 gde ce se okupiti vise desetina hijada ljudi i da se oseti onaj prelepi pozitivni naboj pracenja nase reprezentacije.

Mikeli

pre 9 godina

Hajde se malo okanite prozivke ljudi koji su zamisli negativno komentarisali kada smo gubili. Realno smo igrali lose uz cudne odluke selektora. Sto pri izboru sastava, sto u pripremama, sto u grupi, nista sem neosnovane nade nije upucivalo da ce do ovoga doci.Realno smo poveli 4 centra, jedno krilo koje ne igra i jednu dvojku. Naravno da je to ljudima cudno. Da li je Saletova promena sistema igre nakon grupe planirana,ili ga je na to nateralo nas los nastup nakon svega vidjeno ne znam. Ali bilo kako bilo , covek je prosto uradio ono sto je trebalo i zasluzuje ogromno priznanje. Ja sam rekao da ce svu odgovornost za (ne)uspeh snositi on. Tako da Sale,cestitam ti na uspehu!

dejan

pre 9 godina

za mene ste prvaci sveta! svaka čast momci svaka čast sale! to je onaj kult reprezentacije koji su gradili i negovali sale,divac, paspalj,danilović,bodiroga i svi ostali velikani naše košarke!!!! onakav odnos prema igri, drugarartstvo i prijateljstvo su nam falili svih ovih susnih godina, pa onda i nije strasno kad vas pobedi bolja ekipa A daliste sve od sebe! DOBRO DOŠLI U ZEMLJU KOŠARKE!!!

Doktor86

pre 9 godina

Mnogo vaznije od toga sto smo stigli do borbe za finale je to sto smo dobili selektora I dobili tim.Oni disu jedni za druge,i svako zna svoju ulogu.Jos na pripremama se videla atmosfera poverenja.Svi su oni zbog Saleta uzeli kosarkasku loptu u ruke,a on ne samo sto je veliki autoritet nego I ogroman motivator.Iz ovog tima 7-8 igraca mogu da igraju barem jos toliko godina za reprezentaciju.A gde su Micic,Nedovic,Dangubic,Milosavljevic,Lucic,Erceg,Jokic,Mitrovic,Kuzmic...Ima ponovo da vladamo kosarkom:-)

Goran

pre 9 godina

Ima li boljeg I zgodnijeg trenera Iko na svijetu? Djordjevicu bravo! Ti si car I momke vodis Onako kako treba I kako si tebe vodili... Sve cestitke!!!'

kiza

pre 9 godina

E kako sad ovoliko pozitivnih komentara.//pa od priprema ste svi imali zlurade komentare....to samo govori koliko se razumete u kosarku i koliko ste navijacki obojeni....Ni Partizan ni Zvezda nisu BITNIJI od reprezentacije...zato mucnite glavom malo i uvek podrzavajte Reprezentacije u svim sportovima.....Srbija ispred svih......Da Ja navijam za Partizan ali obozavam Bjelicu i Bogdana,Krleta i Stimca kad igraju za Srbiju....naravno i sve ostale..Ko razume shvatice...

masterkg

pre 9 godina

Samo, razlika između "10" godina i "ovog veka" je jako mala. :D
(Nikola, 11. septembar 2014 15:53)
Ali baš ta razlika ima par izuzetno značajnih dogadjaja za našu košarku :-))))

aleksandar

pre 9 godina

Momci, svaka vam cast ! Priredili ste mnogo srece Srbiji zbog herojskog nastupa sinoc. Dali ste nam nadu da se srpska kosarka ponovo vraca na mesto koje joj i pripada.
Teo, odigrao si doktorski - zrelost u tvojoj igri je neprocenjiva.
Bogdane care, jeste da si trpao moju Zvezdu i 3 na 5, ali si majstor kakvog nema. Nastavi da cepas mrezice, talenat koji posedujes malo ko ima - pravi si naslednik Danilovica.
Krle, Radulja i ostali - kidajte i dalje i pokazite zube svima - da ste tim i da treba da vas se plase.
Sale, svaka cast - ona tehnicka protiv Spanaca (koji su se tada podsmevali) me je odusevila jer si pokazao karakter i imam utisak - od tog trenutka pokrenuo ovu masinu.
Samo napred do zlata !

Srpski Soko

pre 9 godina

Čestitke i pozdrav iz Hrvatske.
Priznajem da sam po prvi puta navijao za Srbiju u bilo čemu.
Poštovanje za iskazanu borbenost i srce spojeno sa pametnim vođenjem.Nadam se da su ovo gledali naši košarkaši i vaši nogometaši
U finale ćete sa Amerima
(ZORAN, 11. septembar 2014 09:28)

Дa ли je мoгуће? Ja не мoгу вeрoвaти. Kaкo први пут навијao зa Србију? Пa ђe си дo сад' биo несретни Зоране? Kласичан пример утицаја средине. 100%! Meдији су чудo нeoпeвaнo.
У делу текстa "наши кошаркаши" и "ваши ногометаши" рекао бих дa сe рaди o делимичном лапсусу. Наиме, "наши кошаркаши" нe дa су гледали јучерашњи кошаркашки спектакл већ били извођачи те симфоније на терену. Што се тиче "ваши ногометаши" претпостављам да си требао рећи "наши фудбалери" јер је њима овај вид едукације крајње неопходан.
Комшиски кошаркаши нису лоши, нећемо их кињити превише. Требају још мало да вежбају и то је то. А што се тиче ногометаша они, истини за вољу могу држати предавање овим нашим фудбалерима. Имају игру, добро су припремљени, струка се пита, играју срцем и то су чињенице.
Лепо је што упућујеш честитку за победу и хвала на томе. А што се тиче мог коментара на твој текст - немој замерити. Буди сигуран да је добронамеран а ја ћу остати са надом да ћеш разумети.

samo napred, ja vec ponosan!

pre 9 godina

Sad imamo sanse da iz dve utakmice uspemo da dodjemo do medalje. Mislim da imamo kvalitet, zelju i atmosferu za pobednicko postolje.

palop

pre 9 godina

Sumnjao sam na pocetku i u Saleta kao trenera i u selekciju tima. malo je reci da mi je sada zao, al sta da radim, pesimista po prirodi...

Momci su me odusevili, ne pamtim kad sam zadnji put bio toliko srecan kao kad smo zavrsili utakmicu protiv Brazila, a onda jos uvece Francuzi izbace spanske folirante kao slag na tortu :)

Sada samo hrabro i ponavljamo 2002!

(Geni)jalci

pre 9 godina

Da li se meni cini, ili smo mi posmatrajuci ukupan koeficijent uspesnosti u timskim i individalnim sportovima, a proporcijalno broju stanovnika, najuspesnija nacija u istoriji sporta?

Dejanddddd

pre 9 godina

Bravo momci, bravo Sale!!!!!!
P.S.
Puna opreznost, Francuska je prvak Evrope i pobeda nad Španijom nije slučajna.
Vreme je...
SRBIJAAA!!!!!!!!!

Boban

pre 9 godina

Teodosic nikada bolji i ne trosi previse lopti, Bjelica uvek blizu dabl dabl ucinka, Bogdan daje trojke iz nemogucih situacija i kada je najpotrebnije. I ovo je previse komentarisanja od mene, jer je u tekstu vec sve receno. Jedino bih da dodam da me je neverovatno odusevilo ono radovanje na kraju utakmice gde se vidi sjajno raspolezenje u reprezentaciji. Samo hrabro momci, svakoga mozete da pobedite bez vecih problema.
Bravo i hvala!

Jure, Zagreb

pre 9 godina

Svaka cast ovim carevima sto uspesno ili neuspesno imitiraju Hrvate u komentarima i "pale" masu kako su Hrvati odusevljeni nasim kosarkasima i kako nam pruzaju podrsku. Naravno da ima i takvih ali 10 puta manje nego sto ovde izgleda.

Kengur86

pre 9 godina

Ja nemam reci, ovo sto radi nasa reprezentacija u ove dve runde (1/8 i 1/4) je za udzbenike kako se igra odbrana i jos bolji napad, ali moramo opet se spustiti na zemlju, mlada smo mi reprezentacija i treba ici korak po korak u polufinalu. Francuzi su iksusna ekipa koja prosle godine osovjila evropsku titulu i znaju kako se igraju velike utakmice, imaju oni oscilacija ali ako im zatvorimo Diawa i Batuma i spolja Gelabala i naravno skocnog Lauverna, zagradimo, mozemo dalje... NAPRED MOMCI CELA SRBIJA VERUJE U VAS...

Džoni

pre 9 godina

Najveća vrednost naše selekcije je da loptu uspešno i podjednako mogu da prenesu skoro svi igrači što je dokaz da imaju odličnu tehniku! Podjednako dobro pleja mogu da odigraju Teo, Jović, Marković, Bogdan, Bjelica, pa i Kalinić što je velika stvar jer uvek postoji opcija ako se na prvom pleju odigra dobra odbrana da ga neko drugi uspešno odmeni! Protivnik nikada nezna ko će da povede napad!

stepanekjenukleus

pre 9 godina

braćo idemo korak po korak..kako vreme odmice samo cemo biti bolji naravno pod uslovom da mnogo ne menjamo kompletan TIM

Djole

pre 9 godina

Protiv francuza na sve ili nista! Jedva su nas dobili onu prvu utakmicu. Imamo jako velike sanse pogotovo sto su se nasi probudili. Ako nas posluzi sut, ako igramo odbranu jaku, cvrstu sa pametnim faulovima kao u poslednje dve, ako imamo bolji skok u odbrani od njih razbicemo ih i pravac na amere! Pa sta nam bog da. Verujem od prvog dana da mogu do polufinala. Sada verujem i da mozemo u finale! Samo hrabro. Kladim se na vas!!!

Kol

pre 9 godina

@(crnogorac, 11. septembar 2014 09:44)

Vrati se u cg pa tamo drzi lekcije iz pravopisa, a nasim ALAL VERA jos sam pod utiskom sinocne utakmice onako odigrati u cetvrtfinalu Svetskog prvenstva zaista treba imati i znanja i srce! Sad jos jedan korak i onda finale u kome smo trebali da budemo i pre 4 godine!

USAfil

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...

USAfil

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...

Nataeos

pre 9 godina

Zamolio bih sve novinare da ne koriste turcizam "alal vera" bolje recite svaka čast!
(crnogorac, 11. septembar 2014 09:44)nauči prvo svoj jezik, pa onda reci turcima da ne koriste Srbizam!

Srpski Soko

pre 9 godina

Čestitke i pozdrav iz Hrvatske.
Priznajem da sam po prvi puta navijao za Srbiju u bilo čemu.
Poštovanje za iskazanu borbenost i srce spojeno sa pametnim vođenjem.Nadam se da su ovo gledali naši košarkaši i vaši nogometaši
U finale ćete sa Amerima
(ZORAN, 11. septembar 2014 09:28)

Дa ли je мoгуће? Ja не мoгу вeрoвaти. Kaкo први пут навијao зa Србију? Пa ђe си дo сад' биo несретни Зоране? Kласичан пример утицаја средине. 100%! Meдији су чудo нeoпeвaнo.
У делу текстa "наши кошаркаши" и "ваши ногометаши" рекао бих дa сe рaди o делимичном лапсусу. Наиме, "наши кошаркаши" нe дa су гледали јучерашњи кошаркашки спектакл већ били извођачи те симфоније на терену. Што се тиче "ваши ногометаши" претпостављам да си требао рећи "наши фудбалери" јер је њима овај вид едукације крајње неопходан.
Комшиски кошаркаши нису лоши, нећемо их кињити превише. Требају још мало да вежбају и то је то. А што се тиче ногометаша они, истини за вољу могу држати предавање овим нашим фудбалерима. Имају игру, добро су припремљени, струка се пита, играју срцем и то су чињенице.
Лепо је што упућујеш честитку за победу и хвала на томе. А што се тиче мог коментара на твој текст - немој замерити. Буди сигуран да је добронамеран а ја ћу остати са надом да ћеш разумети.

milan

pre 9 godina

Iskreno rečeno meni ovo i nije neko veliko iznaneđenje.Meni je iznaneđenje bija izostanak vaših rezultata od Indinapolisa do EP u Češkoj.Nije su dogodila nikakva crna rupa ili pad u igračkoj kvaliteti vaših igrača jer Rakočević,Jarić,Radmanović,Pavlović,Vujanić,Krstić,Milićić,a i Stojaković(bar neko vrime)su trebali bit kostur jedne vrhunske reprezentacije koja bi parirala Španjolcima.Zašto to oni nisu uradili?Po onome što se dalo vidit i čut to je više pitanje za psihologa.@@@@@ ako si ti iz Splita ja sam vanzemaljac

попиј лек

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...
(USAfil, 11. septembar 2014 09:40)

О твом мозгу довољно говори надимак.

MVP

pre 9 godina

Nadam se da cemo uci u finale i da nas Ameri razbiju jedno +20 koseva da bi se malo spustili na zemlju.Jedna dobra utakmica i odma mislimo da smo kao neka sila...
(USAfil, 11. septembar 2014 09:40)

Nadam se da ce tebe pamet poogoditi u narednih 10 godina.

ZaphodB

pre 9 godina

Koliko (zasluženih) hvalospeva za naše momke i prikazanu igru, ali i mnogo preterivanja. Svi su sjajni, čast je imati ih za reprezentativce, majstori, itd... A ako izgube od Francuza biće mučno čitati pljuvačine po tim istim igračima i Salu Đorđeviću. Mislite ih da neće biti toga? Jednostavno, takvi smo, imamo pamćenje mušice, ono što je bilo juče se zaboravlja u sekundi. Dovoljno je pročitati komentare o Đokoviću, tolika mržnja prema nekom našem je patološka, a nije mali broj Srba koji ga mrze (ja, lično, poznajem dvojicu. I žalim ih, al` ajd...).
Ukoliko izgubimo od Francuza (nadam se da nećemo, ali smo malo poleteli previše...) na ove iste stranice će se sjatiti " " (staviti pogrdan naziv po želji) koji će pljuvačinu sasvim nepotrebno uspaliti još sa klubaštvom, tipa ko je iz Zvezde ili Partizana i drugim glupostima.
Pa i da ne prođemo i budemo četvrti to je ogroman uspeh. Kad bi u svemu bili četvrti u svetu, gde bi nam bio kraj.
Jedino smo apsolutni prvaci u disciplini "Da komšiji crkne krava", tu nam nema ravnih.

Sasa

pre 9 godina

Rocky 4- Rokcy Balboa pred susret sa mašinom Ivanom Dragom apsolutnim favoritom, noć pred meč žena ga nagovara da ne boksuje jer će ga Drago ubiti, a Balboa kaže citiram: Da bi me pobedio moraće da me ubije, ali ako to želi mora biti i sam spreman da umre!!! E to je najbolja odlika naše ekipe, mir u glavi vatra u srcu, idemo braćo Srbi do finala, za Srbiju, za istoriju...

Gogi BRE

pre 9 godina

U Zemlji godinama haos.Veliki trud na poslu a zarada mala.Mucenje svaki dan , sistem ucini svoje.U trznom centru se seta - nema narod pare za shopping. Tuga svakih 100 koraka a lepote na svakom cosku.Mnogo licnih problema a ipak se volimo.
Ljubav i kafice i provod nam daju balans ali uz godinu uz godinu je teze i teze.Poplave su isto ucinile svoje.Svaki dan isto pitanje za bolji zivot.Nada negine ali sumlja je vec mnogo zarastla.Jedino sta mi da energije su nasi sportisti.Hvala Kosarkasima za lep dan. Vratiliste mi nadu za bolja vremena.Vratili ste mi osmeh u lice. Sada idem da radim 12 sati. Ali nema veze - vas energija mi daje inspiraciju i snage da mene nista vise nesmeta. Ajmo u Finale da slavi cela Srbija!

Branko Von Beca

pre 9 godina

@miro split
Da u pravu si, mentalni sklop je u pitanju (gle čuda), dok su nam Francuzi punili koš na EU i to u sred Srbije, jarić i rakočević se svađaju ko kome treba da doda loptu, radmanović ne može da se najede banana, stojaković kad je napotrebniji reprezentaciji traži izgovore u kojekakvim kampovima po Americi, popović godinama ne može da se odluči da li je Srbin ili Crnogorac....
Nije dovoljno biti veliki igrač, treba biti bar i toliki čovek, što su i dokazali DIVAC, ĐORĐEVIĆ, DANILOVIĆ, BODIROGA,PASPALJ,SAVIĆ .....njima još jednom VELIKO HVALA za sve !

PS. hvala i tadašnjim igračima Cibone i Jugoplastike, koje sam uživo gledao u hali sportova na NB, od 1987 do 1991 , za sve nezaboravne trenutke i uživanje u svakoj sekundi utakmice.

miro split

pre 9 godina

Iskreno rečeno meni ovo i nije neko veliko iznaneđenje.
Meni je iznaneđenje bija izostanak vaših rezultata od Indinapolisa do EP u Češkoj.
Nije su dogodila nikakva crna rupa ili pad u igračkoj kvaliteti vaših igrača jer Rakočević,Jarić,Radmanović,Pavlović,Vujanić,Krstić,Milićić,a i Stojaković(bar neko vrime)su trebali bit kostur jedne vrhunske reprezentacije koja bi parirala Španjolcima.
Zašto to oni nisu uradili?Po onome što se dalo vidit i čut to je više pitanje za psihologa.

piljaramendi

pre 9 godina

Bez zelje da trčim pred rudu ali čisto radi poredjenja 2002 i sad (pišem iz glave): Rouz/Baron Davis, Irving/Andre Miler, Kari/Redži Miler, Harden/Finli, Klaj Tomson/Pol Pirs, Manimal/Ben Valas, Davis/Džermejn O nil, Kazins/Elton Brend. Po meni je sadašnji Dream Team jači na pleju a ovaj iz 2002 na petici i trojci. Nemamo više Bodirogu ali imamo Tea i Bogdana. Srbija do zlata.

s55

pre 9 godina

Odlicna analiza ali se ne slazem da je ovo nasa najbolja igra. Najbolje igre donose medalje. Sa Dudom srebro, primera radi u ovom 21. veku. A ranije SP sa Pesicem zlatnu medalju 2002. god. Tada smo demolirali Amere sa NBA igracima. Ako demoliramo Francusku ta igra ce biti najbolja jer je donela najmanje srebrnu medalju. Mi moramo da igramo kao u finalu protiv Litvanije na EP cinimi se 95. godine, da potsetim, Sale je dao 41 i parirao Marculionisu koji je dao preko 30 koseva a igrao je u NBA u tom trenutku, kada je Danilovic kucao preko jednog Sabonisa koji je isto bio igrac u NBA. Ove poslednje dve utakmice, protiv Grka i Brazila su blizu po kvalitetu sa tom protiv Litvanije ali smo tada osvojili zlato. Trenutno jos nismo nista osvojili ali je Sale kao trener i ovaj tim veliki putokaz za buducnost i ja sam zadovoljan onim sto su pokazali do sada, posebno PAMETNOM IGROM i timskim duhom koji odavno nije bio medju igracima kao sada. Pravo je zadovoljstvo videti kako se oni druze i ponasaju jedan prema drugome. Verujem da ce sada svaki igrac da TRCI u reprezentaciju a ne kao do sada, da ga molis.Na kraju, imam utisak da na terenu zele da se dokazu Saletu, i da bi svakog bilo SRAMOTA da u dresu sa drzavnim grbom ne daju svoj maksimum zato sto odlicno znaju koliko je Sale Nacionale dao nasoj kosarci. Zato se bore, prolivaju znoj jer znaju ko ih gleda pored aut linije. Niko od njih ne zeli da crveni kada pogleda u legendu nase i svetske kosarke. Bravo momci i idemooo...

Pera

pre 9 godina

Kad mogu Cilic i Nisikori, zasto ne bi mogli Mi i Litvanci!!! Napred momci bez pritiska do kraja pa sta bude.
(dumil, 11. septembar 2014 08:54)

Uz to da smo mi Cilic a Litvanci Nisikori.

d

pre 9 godina

svi su me odusevili. teo je u meni probudio strahopostovanje prema tolikoj kolicini talenta, zelje za pobedom i zrelosti u igri. medjutim, ono sto mi je posebno drago (a pribojavao sam se da nece tako biti), je sto je raduljica dobro zatvarao skok u napadu brazilaca, jer to nije bas najbolje radio na ovom prvenstvu. velikim momcima cesto treba dodatna injekcija adrenalina da se pokrenu i mozda je radulji bas znacaj ove utakmice i tenzija koja je preneta na teren pomogla da bude agresivan i koncentrisan svakog sekunda koji je proveo na parketu.
ali teo i bjelica. WOW! o.O
hvala djordjevicu! bilo je vise nas koji smo sumnjali u njegov izbor nego onih koji su to podrzali (nervoza sto nije kokoskov, pa podsmeh na spisak, pa otkud novica, gde je savan, pa ovo-ono, gde si do sad radio itd.), ali je on, Bogu hvala, dokazao koliki je sampion i znalac.
ipak, molim vas, ne potcenjujte dudu, duda prosle godine nije imao tea, niti ovakvog bogdana. to je ogromna razlika. da teo ne igra, sigurno ne bismo dosli dovde. ipak, svaka cast svima

Hrvat-Dalmatinac

pre 9 godina

Prvo da kažem ostao sam PAF kad sam vas gledao protiv Grčke, satrali ste ih, obrana, napad... a ovo sad protiv Brazila... nemam stvarno riječi... nema se riječi eto... ne da ste ih dobili, doslovno ste ih uništili... svaki aspekt igre vam je bio na vrhuncu, obrana, napad... apsolutno sve... centri rade svoj posao, playevi svoj, šuteri svoj, organizacija igre na najvišem mogućem nivou, svaki igrač dovede do najviseg stupnja levela glede pridonošenja momčadi...

Što da vam kažem nego SVAKA ČAST, mi ovo ne bi napravili ni da svi bogovi Olimpa mole za nas, dzaba nam igrači, dzaba talenti, dzaba MVP-i regionalne lige (Šarić), džaba dvostruki MVP eurolige (Ante Tomić), džaba Bogdanović (najbolji strijelac prvenstva), SVE DŽABA kad vi imate u najmanju ruku... pa negdje... 10 000 puta bolji košarkaški mentalitet i negdje... pa... 20 000 puta veće srce za košarku i... negdje 30 000 puta veće znanje na klupi...

Koliko god da mi je drago zbog vas utoliko sam i zavidan, eto priznajem... Volio bi i ja vidit jednog dana ove naše budaletine (molim da mi objavite ovo jer sam ih imenovao onim što jesu) samo jednom eto, samo jednom u onome što zaista mogu a A NE ŽELE NITI ZNAJU, niti ih ima tko voditi.

Poz od velikog košarkaškog fana, starog, old school. Dabogda osvojili zlato, ali eto ako to ne, onda vam želim finale sa SAD-om a uvjeren sam da će i bit tako, ali stvarno možete Amere dobiti onakvom igrom, ma i više nego možete.

Mare

pre 9 godina

Bjelica jeste novi Bodiroga. Atipično pokretljiv za svoju visinu, veoma inteligentan i smiren, on je ono što protivnik ne zna kako da čuva.

kosovski ciklus

pre 9 godina

Sve je to super srce mi je puno kao Rusija ,ali Srbija ove godine ostaje bez jos jednog ozbiljnog kluba posle Hemofarma nestaje i Radnicki ,a taj klub i Muta su stvorili Kalinica,Jovica,Milosavljevica ,Bircevica , kosarka nam se gasi po gradovima ,a mi smo u polufinalu SP to je tuzno i jadno .pa gde ce da se stvaraju novi igraci samo u krugu dvojke ? Vojvodina je odavno na marginama ,a toliki grad. NS umesto cestitka i slikamja za samopromociju vlast bi morala nesto da uradi za kosarku jer ona u Srbiji izumire ! Igraci treba da odbiju pozdravljanje i prijem u vladu dok ovi ne daju garancije i ne iznesu jasan plan za oporavak srpskih klubova ,neka oslobde poreza svakog ko ulozi u kosarku ,neka investiraju u terene ,subvencionisu male klubove ,neka urade nesto .

Jure, Zagreb

pre 9 godina

Svaka cast ovim carevima sto uspesno ili neuspesno imitiraju Hrvate u komentarima i "pale" masu kako su Hrvati odusevljeni nasim kosarkasima i kako nam pruzaju podrsku. Naravno da ima i takvih ali 10 puta manje nego sto ovde izgleda.

Oduševljeni Srbin

pre 9 godina

Svaka čast našim momcima, košarkaška radost je opet u nama!!!

Želeo bih da se ovim putem ZAHVALIM našim komšijama Hrvatima koji nam čestitaju u velikom broju iako se ne osećaju lepo je njihovi košarkaši nisu prošli kako je očekivano! To nam govori da među svima nama ima normalnih, realnih ljudi, samo treba da dođemo do izražaja i damo primer u ponašanju i ophođenju!!!

Takmičenje, želja za pobedom i POŠTOVANJE UVEK, ali MRŽNJA i ZAVIST nikako! Svaka čast komšije!!!

P.s. Još jedna čestitka za Marina!

dada

pre 9 godina

bjelica sve ume. i da skoci i da doda i za dva i za tri i brz i pleja moze da igra ako treba vodi loptu ne gubi je, ali ono zbog cega mi je ovog puta prvi medju jednakima je sto ste pomenuli da na bodirogu on najvise podseca. mirnoca i pametna kosarka glavom. nasa igra. svaka cast. igrajte se deco nase igre i slusajte saleta!

Mikele

pre 9 godina

Konacno igramo kosarku, licimo na tim, Teodosic je sazreo Bjelica takodje, Bogdanovic vrhunski igrac koji kad jos malo sazri bice u vrhu svetske kosarke. Vreme Spanaca je proslo, nemaju naslednike, svi drugi su trenutni bljesak, ali nasa vatra se ponovo pali...
Zamisljam da su tu svi oni momci koji su povredjeni a klasa su ovih navedenih.... idemo....
PS: Veliki nakolon za odbojkase i apel za novinare da im posvete malo vise paznje i oni su nasi i oni kidaju...

Slovenec

pre 9 godina

Bravo momci, to je prava jugoslovenska skola kosarke i pravi uzitak za gledanje svakog ljubitelja ovog prelepog sporta. Navijacu svim srcem za vas u polufinalu. Pozdrav iz Ljubljane

Strucnjak

pre 9 godina

Neverovatno, iskreno sumnjao sam u Saleta, izvini Sale..Odlicno je sto idemo na Francuze, ne zato sto cemo s njima lakse nego sa Spancima nego da su Spanci prosli sa onakvim procentima suta protiv nas bi im sve ulazilo, a to je nepisano pravilo...Sto se tice utakmice sa Francuskom bice pakleno oni su kao i mi tim koji igra srcem, ali ako ponovimo igru kao protiv Grka i Brazila imamo velike sanse da napravimo cudo. VATRA U SRCU, HLADNA GLAVA I NOGE NA ZEMLJI, pa kom opanci kom obojci!

Kol

pre 9 godina

@(crnogorac, 11. septembar 2014 09:44)

Vrati se u cg pa tamo drzi lekcije iz pravopisa, a nasim ALAL VERA jos sam pod utiskom sinocne utakmice onako odigrati u cetvrtfinalu Svetskog prvenstva zaista treba imati i znanja i srce! Sad jos jedan korak i onda finale u kome smo trebali da budemo i pre 4 godine!

323

pre 9 godina

(Hrvat-Dalmatinac, 11. septembar 2014 09:42)

Lepo je kada se dobije cestitka i pohvala od bilo koga kada je iskrena. Prvo mislim da vas selektor treba da bude Rimac, mislim da se tako zove, trener Cibone a ne ovaj. On je sa onom raspalom Cibonom pobedio ovog trenera u finalu i uzeo ABA. Drugo, hemija u timu se gradi i uspostavlja medju igracima a to je posao trenera. Trener bira igrace ne samo po kvalitetu. Trener bira i po mentalitetu ili sklanja igraca iz tima ako se ne uklapa, ne po kvalitetu vec i po drugim stvarima koje primeti. Tako je bilo sa Micicem koga je Sale odstranio iz tima i sada svi mi vidimo kako tim dise. Vi imate odlicne igrace, znam gde sve igraju pojedinci ali dzabe. Nema igre, ne zna se ko sta radi na terenu a sumnjam u njihove medjusobne odnose. A sto se tice onog pobednickog mentaliteta koji vi NEMATE i nesto ONO o cemu ti pises, imali ste i sa Drazenom, Kukocem, Radjom da ne nabrajam ali sve to opet trener mora da uklopi a to vas nema pojma. Zato ste tako i prosli i prolazicete. A tek nasi medjusobni susreti pa cak i prijateljski mecevi o tome da ne pricam. Treba imati nesto, a ne samo kvalitet dati kos. Treba imati herc da dobijas i kada je neko bolji i jaci a to ovaj tim Srbije IMA i to gledamo na SP. Cak i utakmicama koje smo gubili sa Francuskom, Spanijom se naziralo da to imamo. A ocekujem da tek explodiramo, ali otom potom.

Vuca

pre 9 godina

Nismo dugo imali ovakav tim, ovakvu hemiju u timu, ovakve ljudine!

Bravo za Saleta, žao mi je ako sam ikada sumnjao u njegovu selekciju igrača.

d

pre 9 godina

svi su me odusevili. teo je u meni probudio strahopostovanje prema tolikoj kolicini talenta, zelje za pobedom i zrelosti u igri. medjutim, ono sto mi je posebno drago (a pribojavao sam se da nece tako biti), je sto je raduljica dobro zatvarao skok u napadu brazilaca, jer to nije bas najbolje radio na ovom prvenstvu. velikim momcima cesto treba dodatna injekcija adrenalina da se pokrenu i mozda je radulji bas znacaj ove utakmice i tenzija koja je preneta na teren pomogla da bude agresivan i koncentrisan svakog sekunda koji je proveo na parketu.
ali teo i bjelica. WOW! o.O
hvala djordjevicu! bilo je vise nas koji smo sumnjali u njegov izbor nego onih koji su to podrzali (nervoza sto nije kokoskov, pa podsmeh na spisak, pa otkud novica, gde je savan, pa ovo-ono, gde si do sad radio itd.), ali je on, Bogu hvala, dokazao koliki je sampion i znalac.
ipak, molim vas, ne potcenjujte dudu, duda prosle godine nije imao tea, niti ovakvog bogdana. to je ogromna razlika. da teo ne igra, sigurno ne bismo dosli dovde. ipak, svaka cast svima

Nemanja

pre 9 godina

Kakvo je uzivanje citati komentare na naalizama posle poraza u grupi, gde su svi bili u fazonu "pucamo u osmini finala", "najslabiji tim u ovom veku", "postali smo nevidljivi na kosarkaskoj mapi".

Momcima kapa dole, oduvati dve objektivno jake reprezentacije sa ovolikom razlikom, to ni najoptimisticniji medju nama nisu ocekivali. Pocinjem da verujem da mozemo i do zlata, tim igra nasu kosarku, bez pritiska i ne plase se nikoga.

Sta god da se dogodi dalje, ja sam srecan, Srbija je opet pokazala da je neizbezan kosarkaski faktor.

Divos

pre 9 godina

Аутор текста је скенирао учинак екипе и играча, ту се и нема шта додати, беше ово још једна апсолутно фантастична партија Србије, побеђен је супер-јак противник, моћан у рекету, са одличном спољном линијом, и са изврсним стручњаком на клупи, и то каква победа.
Више него очигледно да у екипи постоји одлична хемија, да су односи најбољи могући, "Орлове" краси и фанатична борбеност, играчи изгарају на паркету, али су и концентрисани, не губе главу, и зато за овај меч невероватних само 6 изг.лопти, и све друго (шут, одбрана, скок) је готово па савршено фунционисало.
Још нешто се мора поменути, а важно је. Наши играчи не играју за личну статистику, нема ту солирања, сви су се подредили тиму, аутор је поменуо Марковића и његов учинак у рубрици +/- (која не улази у стат.), и заиста је Стефанов такав приступ, подредио је своју игру добробити колектива, али исто важи и за Јовића, (притајеног тигра, скривеног змаја) Калину, Бјелицу, Богдановића (којег су неки прозивали што није давао у групи по 20,25 поена, нико да примети да са 5-6 шутева и не можете угурати 20), Теа, и све друге, нико не стрши, не тежи се самоистицању и сви су дали допринос у овој великој победи.
Такав приступ радује, али то је резултат рада свих тренера који су радили са овим момцима, и у клубу и у млађим репр. сел., и сви су они уградили много у овај велики успех.
Следи ново искушење, надам се да ће бити још доброг на овом СП, али како год завршило, привилегија је имати овакве момке да носе дрес Србије

filip

pre 9 godina

Jedan od poslova kojim selektor bavio poslednjih govora je i da je radio ja jednu kompaniju kao motivacioni govornik. mislim da je to kljuc svega

terza

pre 9 godina

bravo, svaka cast, alal vera... sta jos reci.
potpisujem svaku rec iz teksta kao i gotovo svaku reci iz do sada objavljenih komentara, samo se ne slazem sa 2 stvari. prvo, nije kljuc pobede bio u zaustavljanju centara, vec bekova, od kojih u kosarci sve polazi i koji su nas "razbili" u prvom mecu u grupi. drugo, najveca pobeda u ovom veku je i dalje ona iz indianopolisa 2002. a nadam se da ce biti nadmasena za koji dan, a gotovo sigurno protiv istog protivnika. za sada, ipak, hajde da pobedimo francuze, makar sa pola kosa razlike.

brale

pre 9 godina

Kakva godina za brazilce, prvo su ih memci napucali i fudbalu, a sad mi u basketu.A oba puta su "isli na medalju". Kako je Bjelica zalepio Bandzu sa dve licne onom pleju, on se obradovao mismatchu, nije znao da ga ceka novi Kukoc.

Goran

pre 9 godina

Ima li boljeg I zgodnijeg trenera Iko na svijetu? Djordjevicu bravo! Ti si car I momke vodis Onako kako treba I kako si tebe vodili... Sve cestitke!!!'

sacz

pre 9 godina

Cijela ekipa je vrhunska svi su borbeni i pozrtvovani i nema niko zamjerki. Najvise me fascinira Nemanja Bjelica. Lik je tako miran,povucen,onda odjednom agresivan u odbrani,sta vise odlican. Polaze,zakucava,daje trojke,lepi banane, najbolji skakac,prenosi loptu, apsolutno sve radi. Vrhunski i veoma korisni kosatkas. Svaka cadt momcino!!! Srbija!!!

Dag Kristi

pre 9 godina

Velika pobeda,zaista,al bas da je igra najbolja u ovom veku,mislim da je preterivanje.U poslednjih 10 jeste sigurno.Niko ne sme da zaboravi pobedu nad Amerikancima i zlato iz Indianopolisa,kao i zlato sa EP-a u Turskoj bez poraza,kad smo protivnike gazili sa vise od 15 razlike.Ajmo da izjednacimo taj rezultat!Srbija!!!!

ZORAN

pre 9 godina

Čestitke i pozdrav iz Hrvatske.
Priznajem da sam po prvi puta navijao za Srbiju u bilo čemu.
Poštovanje za iskazanu borbenost i srce spojeno sa pametnim vođenjem.Nadam se da su ovo gledali naši košarkaši i vaši nogometaši
U finale ćete sa Amerima

bice bolje

pre 9 godina

Treba sačuvati glavu, sve karte su se otvorile kako treba, ali kada smo već tu gde jesmo daj da prvo preskočimo francuze. Ako je neko na ovom prvenstvu uradio nemoguće to su oni, verujem da smo dobili krila posle pobede nad Brazilom ali možete misliti koliko samopouzdanja sada imaju francuzi. Uopšte nam neće biti lako da uđemo u finale ali ako se to desi ne bi ni isključio zlato

(Geni)jalci

pre 9 godina

Da li se meni cini, ili smo mi posmatrajuci ukupan koeficijent uspesnosti u timskim i individalnim sportovima, a proporcijalno broju stanovnika, najuspesnija nacija u istoriji sporta?

Mikeli

pre 9 godina

Hajde se malo okanite prozivke ljudi koji su zamisli negativno komentarisali kada smo gubili. Realno smo igrali lose uz cudne odluke selektora. Sto pri izboru sastava, sto u pripremama, sto u grupi, nista sem neosnovane nade nije upucivalo da ce do ovoga doci.Realno smo poveli 4 centra, jedno krilo koje ne igra i jednu dvojku. Naravno da je to ljudima cudno. Da li je Saletova promena sistema igre nakon grupe planirana,ili ga je na to nateralo nas los nastup nakon svega vidjeno ne znam. Ali bilo kako bilo , covek je prosto uradio ono sto je trebalo i zasluzuje ogromno priznanje. Ja sam rekao da ce svu odgovornost za (ne)uspeh snositi on. Tako da Sale,cestitam ti na uspehu!

Doktor86

pre 9 godina

Mnogo vaznije od toga sto smo stigli do borbe za finale je to sto smo dobili selektora I dobili tim.Oni disu jedni za druge,i svako zna svoju ulogu.Jos na pripremama se videla atmosfera poverenja.Svi su oni zbog Saleta uzeli kosarkasku loptu u ruke,a on ne samo sto je veliki autoritet nego I ogroman motivator.Iz ovog tima 7-8 igraca mogu da igraju barem jos toliko godina za reprezentaciju.A gde su Micic,Nedovic,Dangubic,Milosavljevic,Lucic,Erceg,Jokic,Mitrovic,Kuzmic...Ima ponovo da vladamo kosarkom:-)

miro split

pre 9 godina

@Branko Von Beca
Isto tako ja se mogu zahvalit Slavniću šta je prepozna talent Kukoča i Rađe i postavija temelje moćne Jugoplastike,triba bi se zahvalit Boži Maljkoviću,Ivanoviću,Sretenoviću,Saviću za svu radost koju su pružili Splitu.
Ispričavan se ako san koga zaboravija.

Predo

pre 9 godina

Sad treba smiriti euforiju. Doduše, Francuzi moraju biti još više euforični, jer su dobili nadobudni i precenjeni španski tim.
Ovo ne bi trebalo da bude iznenađenje, Kako sam jednom rekao ovde, nikom nije jednostavno kada igra protiv SAD, Litvanije i Srbije u bilo kom sastavu, jer to su košarkaške nacije.
Ovo je završeno, idemo dalje. U čemu vidim šansu protiv Francuza?. U vođi na terenu. Francuzi ga nemaju. Dobili su utakmicu na borbenost, mladost i Orengine gluposti. Umesto da mu utakmicu vodi Navaro, bez obzira na godine, njemu utakmicu na terenu vodi precenjeni Rubio, koji ni malo nije bolji od našeg Markovića, ni po jednom parametru. Naši igrači su dovoljno mladi i neistrošeni da se fizički nose sa Francuzima.
Za mene je jedino pravo iznenađenje Đorđević. Očekavao sam da će ovde prikupljati iskustvo i postići rezultat na EP, ali j epokazao da brzo uči i da je pametniji, nego što su mnogi od nas mislili. Šta god uradili, za mene su uradili i više od očekivanog i sve ostalo je čist bonus.

delija iz pg

pre 9 godina

ovo što se dešava je zasluga čovjeka koji je rođen za velika djela! Sale ih je spremio kao da idu da brane ognjišta. Imamo hemiju koje će nas dugo pratiti. Svidjela mi se izjava Kolea, ustajem i otvaram zavjese i vidim sunce Austerlica. Svaka čast Francuzima. Nadam se da će mu u petak ujutro biti oblačno...

Džoni

pre 9 godina

Najveća vrednost naše selekcije je da loptu uspešno i podjednako mogu da prenesu skoro svi igrači što je dokaz da imaju odličnu tehniku! Podjednako dobro pleja mogu da odigraju Teo, Jović, Marković, Bogdan, Bjelica, pa i Kalinić što je velika stvar jer uvek postoji opcija ako se na prvom pleju odigra dobra odbrana da ga neko drugi uspešno odmeni! Protivnik nikada nezna ko će da povede napad!

kiza

pre 9 godina

E kako sad ovoliko pozitivnih komentara.//pa od priprema ste svi imali zlurade komentare....to samo govori koliko se razumete u kosarku i koliko ste navijacki obojeni....Ni Partizan ni Zvezda nisu BITNIJI od reprezentacije...zato mucnite glavom malo i uvek podrzavajte Reprezentacije u svim sportovima.....Srbija ispred svih......Da Ja navijam za Partizan ali obozavam Bjelicu i Bogdana,Krleta i Stimca kad igraju za Srbiju....naravno i sve ostale..Ko razume shvatice...

hurricane

pre 9 godina

Nikad nisam vidio da neka nasa ekipa ovako samelje rivala, koji je inace prije meca vio apsolutni favorit. Prvo, fascinira me lukavstvo Aleksandra Djordjevica koji je doktorirao sa ova dva meca. Nas tim je odigrao 80 minuta bez ikakvih oscilacija, u sastavu koji ima svega par vrhunskih igraca, od kojih svi osim Krstica tek treba da dosegnu zenit! Pri tom, u trenucima kad je pobjeda bila na dohvat ruke, ni malo se nisu zbunili, voda je ulazila u usi rivalima a ne njima. Ipak, najjaci utisak je tempiranje forme- od tima koji je djelovao limitirano, nedovoljno jak za ovaj nivo, u tri dana su postali killer machine!

Sad je na redu polufinale mondijala... kad se pomene, u glavi je odma Istanbul 2010, najveca kradja u istoriji sporta! Mislim da je red da se zadovolji istorijska pravda!

Deda Miloje

pre 9 godina

Bogu hvala,upadose Brazilci u nasu masinu i dozivise katastrofu skoro kao fudbalsku, ovog leta.Ali mene ljudi, jedna stvar toliko odusevljava i impresionira a pratim nas sport odkad ikad.Sad,mnogi se od vas nece sloziti verovatno na prvu loptu ali to je ziva istina.Dace Bog da ovi momci izadju na megdan bahatim amerima u finalu.A kako su tamo stigli,ako cemo realno, sa tri i po igraca.Teo igra najbolju kosarku u zivotu.Odmah za njim najbolji ol raund igraca sveta van NBA, Bjelica.I to je sve od svetske klase.Bio bi tu i Krle da nije tesko povredjen pre 2 mes i sad igra pod blokadama.Radulja,ne zna ni on sam sta ga je snaslo,posle vesti i omalovazavanje i seljakanja po NBA,potpuno se restartovao.Ostaje Bogdan koji bi vladao evropskim nebom u narednih deset godina kad bi samo ostao na starom kontinentu i koji jos uci.On tek treba da postane igracina kao sto su prva dvojica jer ima tek 22g.Kalina,Stefan i ostali samo koriste svoju sansu u datim okolnostima.Dakle,kad pogledamo roster,nista senzacionalno i to ceo svet dovodi u ludacku nedoumicu,o cemu se ovde radi??!!.Ali za kraj,recenica sa pocetka komentara,koliko jedan covek svojom emocijom i harizmom moze da utice na tim smo videli i valjda cemo opet u petak u ponoc.Veliki Aleksandar izvukao neverovatnih 104% od jednog tima kojima ni najrodjeniji nisu davali velike sanse.Zato je kosarka i sport generalno, velika misterija na granici nemoguceg,ciji show je ukralo ovoga puta jedno malo pleme sa Balkana.

bole

pre 9 godina

Presrećan sam i posipam se pepelom! Za mene je prolaz među 8 najboljih bio vrhunski domet za ovog selektora i momke. Bio sam realno-skeptičan. Ovo je fenomenalan uspeh ovih izvanrednih momaka, a što je najvažnije, čist kao suza, zaslužen briljantnom košarkom, kojoj čak ni hrvatske novine ne mogu da nađu zamerku, nego samo mogu da čestitaju što i rade. Šta će biti sa Francuzima, biti će, ovo polufinale je za mene ZLATNO.

Ivana

pre 9 godina

Sale je legenda! Kad je naucio Rebracu u vojsci da igra kosarku,verujem i da kao selektor moza mnogo toga da postigne u narednom godinama!

Savri

pre 9 godina

Analiza odlicna kao i uvek i konacno je neko naglas izgovorio ono sto svi vidimo - ovi sjajni momci ginu na terenu za svoju legendu uz koju smo odrastali a kako i ne bi kad je svako od nas sanjao da vodi tim i resava utakmice kao Sale Nacionale! Jos protiv Grcke je to bilo evidentno a sinoc nam se samo potvrdilo. Pogledi igraca ka Saletu nakon uspesnih akcija to samo potvrdjuju. Svaka cast svim nasim selektorima i trenerima, hvala im sto su kosarkaski obrazovali ovu decu ali Sale Nacionale je ocigledno mirodjija koja je falila da kosarkaskoj planeti ponovo zakuvamo corbu ;-) Saletu i momcima hvala na svemu a pogotovo sto su zemlju kosarke konacno trgli i pokazali koji je sport nama u krvi. To cela kosarkaska javnost zna samo smo mi to nazalost malo smetnuli sa uma... Hvala Sale sto si nas potsetio, nisi ti slucajno Sale Nacionale! Hvala i Bodirogi sto je uz tim, uz Vas dvojicu ne brinem ni malo za buducnost reprezentacije!

milan

pre 9 godina

pobeda,zaista,al bas da je igra najbolja u ovom veku,mislim da je preterivanje.U poslednjih 10 jeste sigurno.Niko ne sme da zaboravi pobedu nad Amerikancima i zlato iz Indianopolisa,kao i zlato sa EP-a u Turskoj bez poraza,kad smo protivnike gazili sa vise od 15 razlike.Ajmo da izjednacimo taj rezultat!Srbija!!!!@@@ jeste ali tad smo imali zvezde u timu

palop

pre 9 godina

Sumnjao sam na pocetku i u Saleta kao trenera i u selekciju tima. malo je reci da mi je sada zao, al sta da radim, pesimista po prirodi...

Momci su me odusevili, ne pamtim kad sam zadnji put bio toliko srecan kao kad smo zavrsili utakmicu protiv Brazila, a onda jos uvece Francuzi izbace spanske folirante kao slag na tortu :)

Sada samo hrabro i ponavljamo 2002!

stepanekjenukleus

pre 9 godina

braćo idemo korak po korak..kako vreme odmice samo cemo biti bolji naravno pod uslovom da mnogo ne menjamo kompletan TIM

miro split

pre 9 godina

@milan
Pošto ja jesan iz Splita(šta ću ,nisan ja zato kriv)logično se nameće zaključak da si ti vanzemaljac.
Nevjerovatno je da NASA troši puste novce na istraživanje vanzemaljskog života,a ja san sa jednim komentarom o srpskoj košarci uspija u onome šta oni nisu uspili u pedeset godina.
Jedino šta me muči je jesi li ti predstavnik inteligentnog vanzemaljskog života?

Zigic19

pre 9 godina

8 Nemanja Bjelica (8p, 8sk, 5as, 1uk) Nije greh ako kažemo da je istinski naslednik Dejana Bodiroge. Možda nije u redu porediti ga sa takvom veličinom, ali načinom na koji predvodi tim u ključnim momentima najbliži je njemu. Tih, povučen, praktično nevidljiv, a neprelazan u odbrani, nezaustavljiv u igri jedan na jedan i prodorima u reket. Alfa i omega ovog tima. Sve je receno i ne treba nista dodati!

masterkg

pre 9 godina

Samo, razlika između "10" godina i "ovog veka" je jako mala. :D
(Nikola, 11. septembar 2014 15:53)
Ali baš ta razlika ima par izuzetno značajnih dogadjaja za našu košarku :-))))

Divos

pre 9 godina

Аутор текста је скенирао учинак екипе и играча, ту се и нема шта додати, беше ово још једна апсолутно фантастична партија Србије, побеђен је супер-јак противник, моћан у рекету, са одличном спољном линијом, и са изврсним стручњаком на клупи, и то каква победа.
Више него очигледно да у екипи постоји одлична хемија, да су односи најбољи могући, "Орлове" краси и фанатична борбеност, играчи изгарају на паркету, али су и концентрисани, не губе главу, и зато за овај меч невероватних само 6 изг.лопти, и све друго (шут, одбрана, скок) је готово па савршено фунционисало.
Још нешто се мора поменути, а важно је. Наши играчи не играју за личну статистику, нема ту солирања, сви су се подредили тиму, аутор је поменуо Марковића и његов учинак у рубрици +/- (која не улази у стат.), и заиста је Стефанов такав приступ, подредио је своју игру добробити колектива, али исто важи и за Јовића, (притајеног тигра, скривеног змаја) Калину, Бјелицу, Богдановића (којег су неки прозивали што није давао у групи по 20,25 поена, нико да примети да са 5-6 шутева и не можете угурати 20), Теа, и све друге, нико не стрши, не тежи се самоистицању и сви су дали допринос у овој великој победи.
Такав приступ радује, али то је резултат рада свих тренера који су радили са овим момцима, и у клубу и у млађим репр. сел., и сви су они уградили много у овај велики успех.
Следи ново искушење, надам се да ће бити још доброг на овом СП, али како год завршило, привилегија је имати овакве момке да носе дрес Србије

borissrb

pre 9 godina

Svaka cast momcima i selektoru! Medalja je na dohvat ruke, a ako ponovimo igru iz predhodne dve utakice, srebro je sigurno! Mada ce za mene svaka da sija zlatnim sjajem pa cak i da zavrsite cetvrti za mene ste heroji! Cak ste i nevernim Tomama i najvecim pljuvacima vratili veru u srpsku kosarku! Kapa dole..!! Samo hrabro i protiv Francuza i srecno! SRBIJA!!!!

No Guru

pre 9 godina

Mene je potpuno fascinirala inteligencija s kojom su oni koristili faulove, posebno pre izlaska u bonus. Svaka brza tranzicija i pokusaj Brazilaca da uhvate ritam je secena pametnim faulom jos na njihovoj polovini. Bravo momci!

Sasa

pre 9 godina

Teo je motor, ali Bjelica je ključ bez kog motor nebi radio, dečko je fantastičan, Nemanja očekujemo da nas protiv francuza odvedeš bar do srebra...

Dejanddddd

pre 9 godina

Bravo momci, bravo Sale!!!!!!
P.S.
Puna opreznost, Francuska je prvak Evrope i pobeda nad Španijom nije slučajna.
Vreme je...
SRBIJAAA!!!!!!!!!

Kengur86

pre 9 godina

Ja nemam reci, ovo sto radi nasa reprezentacija u ove dve runde (1/8 i 1/4) je za udzbenike kako se igra odbrana i jos bolji napad, ali moramo opet se spustiti na zemlju, mlada smo mi reprezentacija i treba ici korak po korak u polufinalu. Francuzi su iksusna ekipa koja prosle godine osovjila evropsku titulu i znaju kako se igraju velike utakmice, imaju oni oscilacija ali ako im zatvorimo Diawa i Batuma i spolja Gelabala i naravno skocnog Lauverna, zagradimo, mozemo dalje... NAPRED MOMCI CELA SRBIJA VERUJE U VAS...

aleksandar

pre 9 godina

Momci, svaka vam cast ! Priredili ste mnogo srece Srbiji zbog herojskog nastupa sinoc. Dali ste nam nadu da se srpska kosarka ponovo vraca na mesto koje joj i pripada.
Teo, odigrao si doktorski - zrelost u tvojoj igri je neprocenjiva.
Bogdane care, jeste da si trpao moju Zvezdu i 3 na 5, ali si majstor kakvog nema. Nastavi da cepas mrezice, talenat koji posedujes malo ko ima - pravi si naslednik Danilovica.
Krle, Radulja i ostali - kidajte i dalje i pokazite zube svima - da ste tim i da treba da vas se plase.
Sale, svaka cast - ona tehnicka protiv Spanaca (koji su se tada podsmevali) me je odusevila jer si pokazao karakter i imam utisak - od tog trenutka pokrenuo ovu masinu.
Samo napred do zlata !

Boban

pre 9 godina

Teodosic nikada bolji i ne trosi previse lopti, Bjelica uvek blizu dabl dabl ucinka, Bogdan daje trojke iz nemogucih situacija i kada je najpotrebnije. I ovo je previse komentarisanja od mene, jer je u tekstu vec sve receno. Jedino bih da dodam da me je neverovatno odusevilo ono radovanje na kraju utakmice gde se vidi sjajno raspolezenje u reprezentaciji. Samo hrabro momci, svakoga mozete da pobedite bez vecih problema.
Bravo i hvala!

Djole

pre 9 godina

Protiv francuza na sve ili nista! Jedva su nas dobili onu prvu utakmicu. Imamo jako velike sanse pogotovo sto su se nasi probudili. Ako nas posluzi sut, ako igramo odbranu jaku, cvrstu sa pametnim faulovima kao u poslednje dve, ako imamo bolji skok u odbrani od njih razbicemo ih i pravac na amere! Pa sta nam bog da. Verujem od prvog dana da mogu do polufinala. Sada verujem i da mozemo u finale! Samo hrabro. Kladim se na vas!!!

danilo

pre 9 godina

Po običaju, sjajne analize na sportske teme.
Ali ima i sjajnih komentara koje kada poredim sa komentarima na ostalim stranama, ili sa neverovatno niskim nivoom komentara kod Hrvata, vidim da smo zaista sportska nacija.
Hteo bih da dodam još samo nešto brojeva, kao potvrdu utiscima:
Najveći indeks korisnosti u ove dve utakmice ima Teo(12+25),pa Bogdan(17+17),Bjelica(l9+13),Raduljica(16+11),Krstić(8+12), onda Kalinić(15+9) i Marković(3+10).
Od Tea,Bjelice i Krleta to je svakako očekivano jer su već 5 godina nosioci igre naše reprezentacije i evropske zvezde
Bogdana su uprkos dve fenomenalne sezone pratil skepse odredjenih navijača, ali je definitivno postao svetska klasa i jedan od temelja renesanse naše košarke.
Ipak, morao bih da naglasim da su tri prava i velika iznenadjenja, bez kojih ipak ne bisno bili gde smo, sledeći likovi:
1)Raduljica koji celo prvenstvo igra kao da je u transu, gadja i levi i desni horog, igra odbranu, postavlja blokove pa se još i smeška sve vreme!
Čudesna predstava!
2)Kalinić- od koga sam očekivao 3-5 minuta po utakmici i toliko faulova- pokazuje neverovatnu igru a ukupni indeks od 24 na dve ključne utakmice prosto je čudestan.
Imao je lošu sezonu kod Mute, kao i ceo Radnički, gledao sam ga desetak puta i ovaj sada zaista nije ISTI igrač!!!
3)I na kraju Sale, debitant-selektor.
Bio je istinska legenda kao igrač,a već na prvom turniru kao selektor polako ulazi medju trenerske legende.
U svakom slučaju, nezaboravni dani!

aleks

pre 9 godina

Kari Pesicu,
zelim da ti se javno zahvalim sto si napravio igraca ubicu od Nemanje Bjelice.
veliki pozdrav za kosarkase I strucni stab Srbije.

naklon gospodaru

pre 9 godina

Drago mi je da se sve ovo desava, kao da zivim san, iz prostog razloga sto znam da je dosta ljudi promenilo misljenje i osvestilo se. Sale Djordjevic mozda nije vrhunski trener u taktickom smislu, ali je takva psiholoska gromada, da ja prosto neverujem da je toliki mag. Citav izjave i okrecem laptop po kafani koju drzim u Banjaluci i govorim ljudima pogledajte sta covek govori, pogledajte gospodina. Dobro je pokazao ljudima da nije bitno je l' ide Mitrovic ili sveti Ilija, dok god se igra kosarka tako da svaki igrac daje dovoljno za pobedu, rezultati su tu. On je realno usao u top4 na svetu sa reprezentacijom koja ima NAMA nepoznatih igraca, a kamoli svetu!!!

Unio mi je srecu i radost u srce trojkama i igrama, sada mi unosi kao trener, ponestaje mi vise reci najradije bih voleo da ga vidim uzivo zagrlim i od srece krenem plakati. Taj covek je meni pojam sportiste, osobe, morala, karaktera, svega. Ne mogu ni da zamislim kako dobro motivise igrace na treninzima, kakve savjete daje, kakve recenice izvlaci ovaj jedan jedini, neponovljivi, DJORDJEVIC SASA !

Labud

pre 9 godina

Imao je Bogdan i dve banane. Mi i Francuzi smo pokazali da je odbrana kljuc na ovim prvenstvima, kao i timska igra. Te dve reprezentacije, mi i Franzuzi, smo pokazali FIBI srednji prst, jer su oni vec imali gotov narativ ko ce i gde da igra. Malo su se preracunali. Takodje da pozdravim Hrvate iz Dalmacije i Hercegovine, to su kosarkaske sredine i ljudi koji znaju i vole ovaj sport, pa nek uzivaju u jedinom preostalom izdanku nekadasnje Jugo-skole. Veliki uspeh je bio pobediti Grcku, a ove steroidase je bila fantazija.

samo napred, ja vec ponosan!

pre 9 godina

Sad imamo sanse da iz dve utakmice uspemo da dodjemo do medalje. Mislim da imamo kvalitet, zelju i atmosferu za pobednicko postolje.

dejan

pre 9 godina

za mene ste prvaci sveta! svaka čast momci svaka čast sale! to je onaj kult reprezentacije koji su gradili i negovali sale,divac, paspalj,danilović,bodiroga i svi ostali velikani naše košarke!!!! onakav odnos prema igri, drugarartstvo i prijateljstvo su nam falili svih ovih susnih godina, pa onda i nije strasno kad vas pobedi bolja ekipa A daliste sve od sebe! DOBRO DOŠLI U ZEMLJU KOŠARKE!!!

Vlado

pre 9 godina

Red je da se u Beogradu instalise veliki video bim kao 2002 gde ce se okupiti vise desetina hijada ljudi i da se oseti onaj prelepi pozitivni naboj pracenja nase reprezentacije.