Nova vest
Tenis

Subota, 10.06.2023.

16:55

"Ivanišević mi je čestitao": Hrvat osvojio RG, pa govorio o Novaku

Osvajač Rolan Garosa u konkurenciji juniora postao je Dino Prižmić koji je ovog popodneva nadigrao Huana Karlosa Angela Pradu iz Bolivije sa 6:1, 6:4.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: Profimedia

Prižmić je šesti Hrvat u pojedinačnoj muškoj juniorskoj konkurenciji koji je igrao finale na nekom grend slemu. a četvrti koji je osvojio trofej.

“Za mene je veliko dostignuće, maštao sam o ovome. Presrećan sam zbog sebe, svog tima i porodice. Nastaviću da radim”, rekao je Prižmić na konferenciji za medije.

“Za mene je veliko zadovoljstvo da igram ovde, svi igrači su sjajni, moraš da igraš na visokom nivou. Srećan sam što sam tek drugi Hrvat koji je osvojio. Pritisak je za mene nešto normalno, ima mnogo navijača okolo, svi hoće da uživaju u tenisu. Pritisak je normalna stvar za tenis. Borac sam i svaki poen je za mene kao meč lopta i to je bilo dovoljno za ovaj duel. Na svaki poen gledam kao na poslednji.”

Još uvek ne žuri u seniorski tenis.

“Ne znam za sledeću godinu, igraću Čelendžere, znam da sam na početku, nije još dovoljno za seniorski tenis. Moram mnogo da radim. Rekao bih da sam stekao iskustvo u odnosu na prošlu sezonu. Treba mnogo vremena da provedem na terenu j da treniram. Profesionalni igrači mnogo vremena provode na treninzima, igraju mnogo turnira i tako stiču iskustvo. Osetio sam pritisak i u finalu, trudio sam se da igram svoj tenis i presija je nestala.”

Istakao je da mu je Novak Đoković jedan od uzora.

"Novak mi je jedan od najdražih tenisera, uz Bornu Ćorića. Imaju tu neverovatnu smirenost na terenu. Pokušavam da se ugledam na njih; da gledam šta rade i vidim da to nije lako. Treba tu mnogo rada", rekao je Prižmić i dodao da mu je na uspehu čestitao Goran Ivanišević.

O Đokovićevom finalu seniorskog Rolan Garosa, rekao je:

"Svi misle da ce Novak da osvoji, favorit je, ali treba to dokazati na turniru. Nadam se da će osvojiti",

Na kraju je govorio o svojim planovima.

“Fokus je na seniorskom tenisu, fale mi mečevi, pokušaću da igram kvalifikacije za US open. Teško je obećati bilo šta. Svašta može da se desi na terenu. Ako budem zdrav prvi cilj mi je ulazak u top 200, pa onda u top 100 i da imam šansu da igram sa najboljima", poručio je Prižmić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve