Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.06.2023.

09:40

Zverev: Nisam još rekao sve, turnir za mene nije gotov

Pre godinu dana Aleksander Zverev je u polufinalu Rolan Garosa protiv Nadala doživeo tešku povredu ligamenata desnog članka.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Zverev: Nisam još rekao sve, turnir za mene nije gotov
Foto: Profimedia/JuergenHasenkopf

Godinu dana kasnije, eto ga opet među četiri najbolja u Parizu, ali samo on zna šta je prošao u poslednjih 12 meseci.

Posle trijumfa nad Argentincem Ečeverijem od 6:4, 3:6, 6:3, 6:4, Zverev je blistao od sreće, ali i podsetio šta je sve morao da uradi.

"Kada se gleda šta je bilo prošle godine, da ovo je velika stvar, biti u polufinalu grend slema. Srećan sam što sam polufinalista, u bilo koje vreme. Za mene turnir nije gotov. Srećan sam što idem dalje, ali nadam se da ću igrati još dva meča, a ništa neće biti lakše", kaže Zverev.

Pitali su ga koliko je veliko njegovo srce posle svega.

"Drago mi je da me to pitate za srce, a ne za nešto drugo", nasmejao se i dodao. "Veličine je ljudskog srca, pretpostavljam. Kao što sam rekao, srećan sam da sam u polufinalu. To je to, ništa više, ništa manje".

Saša je takođe rekao i da ne razmišlja o onome što mu se desilo pre godinu dana.

"Ne mislim više o tome. Izlatim na teren da bih pobeđivao, nije mi u glavi to što se desilo. Mnogo moram da pričam o tome, ali to je u redu. To je deo posla, ali amo tu zbog pobeda, da bih otišao duboko na turniru. Tenis je sastavljen od slemova, oni su istorija, za to se igra. U tenisu su dve najveće stvari Olimpijske igre i slemovi. Kad ste u polufinalu ili finalu jednog od ta dva, drugačije je nego da ste u finalu bilo kog drugog turnira", zaključio je nemački teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve