Nova vest
Tenis

Sreda, 07.06.2023.

15:38

Teodora bez 1/4 finala RG – Novosađanka od 3:1 do sunovrata u setu odluke

Srpska juniorka, uprkos porazu, ostavila odličan utisak u Parizu i pokazala da je čeka lepa budućnost u nastavku karijere.

Izvor: B92

Autor:B92

Teodora bez 1/4 finala RG – Novosađanka od 3:1 do sunovrata u setu odluke
Foto: B92

Srpska teniserka Teodora Kostović (16) poražena je od Ruskinje Alise Oktiabreve 2:1 (4:6, 6:2, 6:3) u osmini finala Rolan Garosa u konkurenciji juniorki i time je i završila učešće u Parizu.

Teodora je odigrala odlično i ovaj meč ali je i posustala u momentu kada je bilo najvažnije da slomi protivnicu.

Naime, u setu odluke povela je 3:1 i delovalo je da može izneti ovaj meč do kraja međutim tada je nastupilo potpuno pomračenje u njenoj igri. Malo zbog povrede, jer se i požalila na bol, malo i zbog jačeg ritma rivalke, tek Teodora je polako posustajala kako je vreme odmicalo.

Očas posla, Ruskinja je došla do "brejka", pa do egala, usledio je još jedan "brejk" u režiji Okirabreve za konačan trijumf.

Šteta!

Valja reći i da je tokom drugog seta, pri vođstvu Ruskinje od 5:1, Teodora tražila tajm-aut zbog odlaska u toalet što je zasmetalo njenoj protivnici pa se pobunila kod sudije.

Pomislila je da to može da je poremeti njen uzlet, otud i takva reakcija, no do kraja tog dela igre uspela je da dovrši posao protiv naše tensierke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve