Nova vest
Tenis

Utorak, 06.06.2023.

16:59

Svitolina o zviždanju publike, pa o situaciji oko Novaka: Vrlo sam jasna VIDEO

Jelina Svitolina je završila takmičenje u četvrtfinalu na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Svitolina o zviždanju publike, pa o situaciji oko Novaka: Vrlo sam jasna VIDEO
Foto: Profimedia

Poražena je od Arine Sabalenke iz Rusije, 6:4, 6:4, a nastavila je tradiciju da se igračice iz Ukrajine ne podravljaju sa protivnicama iz Rusije i Belorusije na kraju mečeva.

Otuda je dobila žestoke zvižduke sa tribina. Dok je Sabalenka čekala na mreži, ona je samo prišla sudiji, pozdravila se sa njim i krenula da pokupi lične stvari.

Posle meča, Sviolina je rekla da je ne zanima reakcija publike.

"Ne obraćam pažnju na to. Ne želim da se dopadnem svima. Ima svoju poziciju i držim se toga. Neću da prodajem zemlju zarad simpatije ljudi", rekla je Svitolina.

Na početku obraćanja medijima rekla je i da je sa njene strane sve bilo jasno i pre meča.

"Ne znam stvarno šta je ona čekala na mreži. Moje izjave su bile jasne što se tiče rukovanja. Doduše, očekivala sam da da će čekati. Ko god u toj situaciji gubi, zviždi mu se, tako da sam očekivala. Nisam iznenađena", dodala je Svitolina.

Osvrnula se i na to što je Sabalenka dobila poseban tretman što se tiče obraćanja medijima.

"Trebalo bi da bude isto za sve. Naomi Osaka je prošli put bila kažnjena, sada nema kazne za igračicu kada preskoči obraćanje medijima. Da nije bilo kazne za Naomi, možda bi sve bilo drugačije, ali mislim da bi trebalo da smo svi jednaki u svakoj situaciji. Pa i ja sam bila u nezgodnoj situaciji kada su me pitali o Novaku, o njegovoj poruci za Kosovo. Nisam pobegla. Imam svoju poziciju, glasna sam oko toga", poručila je Svitolina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve