Nova vest
Tenis

Utorak, 06.06.2023.

08:40

Đoković na Rusa za polufinale Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće oko 15 časova protiv Rusa Karena Hačanova u četvrtfinalu Rolan Garosa, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković na Rusa za polufinale Rolan Garosa
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Ovaj meč planiran je kao treći duel dana na terenu "Filip Šatrije". Program na ovom terenu u 11 sati otvaraju Čehinja Karolina Muhova i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova.

Po završetku ovog duela igraće Ukrajinka Elina Svitolina i Beloruskinja Arina Sabalenka.

Meč između Đokovića i Hačanova trebalo bi da počne oko 15 sati. Srpski i ruski teniser odigrali su devet međusobnih duela u karijeri, a Đoković vodi 8:1 u pobedama.

"Hačanov i ja smo igrali dosta puta. Ovde smo igrali pre par godina. Poznajem njegovu igru dosta dobro. Konzistentan je, nema uspona i padova. Znaš kako će da odigra. jasna mi je njegova igra. Naravno, to je četvrtfinale Grend slema, motivacija je tu prisutna. Neće imati puno toga da izgubi. Verovatno će se truditi da odigra meč života. Jedan je od retkih koji je u poslednja tri GS ušao u drugu nedelju turnira. Imao je težak meč sa Sonegom, to je prelomio. Psihički je stabilan. Neće se iznenaditi ovom velikom prilikom. Očekujem tvrd meč i nadam se da ću biti na željenom nivou", rekao je Đoković pred ovaj meč.

Đoković je prošle godine u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske eliminisan od Španca Rafaela Nadala, koji je kasnije osvojio Rolan Garos.

Program na terenu "Filip Šatrije" od 20.15 sati zatvoriće Španac Karlos Alkaraz i Grk Stefanos Cicipas.

Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve