Nova vest
Tenis

Utorak, 06.06.2023.

08:14

Zverev: Nisu mi dozvolili nešto što je neophodno za moj život

Nemački teniser Aleksandar Zverev prošao je kroz pravu dramu tokom susreta osmine finala Rolan Garosa.

Izvor:

Autor:

Zverev: Nisu mi dozvolili nešto što je neophodno za moj život
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Zverev je uspešno savladao Grigora Dimitrova, ali bugarski teniser nije najveći problem sa kojim se suočio, već organizatori.

Od svoje treće godine boluje od dijabetesa, a kada je sebio hteo da da injekciju insulina, suočio se sa problemom.

"Rekli su mi da moram da napustim teren, da će se to računati kao pauza za toalet. Odgovorio sam: "Momci, hajde" Imam samo dve pauze za toalet, a u duelu od pet setova moram četiri ili pet puta da ubrizgam insulin." Pa sam im objasnio da ovo ne može da bude tako, jer bi to značilo da mi ne dozvoljavaju nešto što je neophodno za moje dobro, za moj život", rekao je Zverev na konferenciji za medije posle meča i dodao:

"Nazornik koji nije ni znao za ovo je ušao u sobu i uspaničio se kad me je video. "Ne, ne, ne, ne možete to da radite. Mora doktor da dođe i ubrizga vam injekciju. Objasnio sma mu da imam dijabetes odmalena i da tačno znam šta radimo. Ipak, on nije menjao stav. Rekli su da izgleda čudno kad ovo radim na terenu. Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ova diskusija nema smisla."

Bilo je i vedrijih tema, pa ga je tako jedan od okupljenih novinara upitao zašto ga porede sa lavom.

"Ovako stvari stoje, lav spava 18 sati dnevno, ima seks četiri sata dnevno i jede za dvoje? Meni to zvuči sasvim dobro, da se razumemo" - nasmejao se Zverev, a onda nastavio", rekao je nasmejani Zverev i dodao:

"Ne znam odgovor na to, iskreno. To je verovatno zbog moje frizure, a verovatno i zbog mog vikanja na terenu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve