Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.06.2023.

19:30

Alkaras: Ne mislim o pritisku, samo uživam u igri

Karlos Alkaras je izborio plasman u osminu finala na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Alkaras: Ne mislim o pritisku, samo uživam u igri
Foto: Profimedia

Prvi teniser sveta je iskoristio prvu meč loptu i pobedio Italijana Lorenca Musetija posle 128 minutaigre, 6:3, 6:2, 6:2.

U razgovoru sa Fabrisom Santoroom, Španac je rekao da je zadovoljan kako je odigrao.

"Mislim da sam odigrao na visokom nivou. Moja igra je dobro funkcionisala po vetru, igrao sam agresivno. Kompletan meč od prve do poslednje lopte. Srećan sam što sam prošao ovu nezgodnu rundu protiv ovakvog igrača kao što je Lorenco", kaže Alkaras.

Upitan je kako uspeva da se nosi sa pritiskom, a da uvek deluje da uživa na terenu.

"Trudim se da ne mislim o mestu broj jedan i pritisku. Razmišljam o tituli, pokušavam da izbacim sve te misli iz glave. Trudim se da igram, da uživam, da se smejem sve vreme. Ovo je ključ svega za mene. Biti nasmejan, da izvedem neke nemoguće stvari, da učinim da ljudi uživaju u tenisu. O tome razmišljam tokom mečeva", rekao je Karlos.

Posebno se zahvalio svom terenu, Huanu Karlosu Fereru.

"Jako je važan za mene. Kao trener, prijatelj, kao otac mi je. Naučio sam mnogo od njega otkako smo zajedno. Počeli smo sa mojih 15 godina, da radimo, da učim. Počeo sam da igram uz njega juniorske turnire, čelendžere, fjučerse. Igrali smo sve kategorije. Sa njim sam naučio mnogo. Bio je broj jedan, ima mnogo toga da mi kaže. Meni je važno da se pokažem i van terena, zahvalan sam da je on u mojoj loži, na terenu, ali i van terena, u životu. Odrastam uz njega", zaključio je Alkaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

20 h

U fokusu

Vidi sve