Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.06.2023.

18:55

Đoković: Hačanov će probati da odigra meč života

Srpski teniser Novak Đoković kaže da protiv Karena Hačanova očekuje tvrd meč.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Hačanov će probati da odigra meč života
Profimedia

Njih dvojica će se sastati u četvrtfinalu Rolan Garosa, biće to 10. međusobni duel, a osam je dobio naš predstavnik.

Hačanov je slavio samo u finalu Bersija 2018. godine.

"Hačanov i ja smo igrali dosta puta. Ovde smo igrali pre par godina. Poznajem njegovu igru dosta dobro. Konzistentan je, nema uspona i padova. Znaš kako će da odigra. jasna mi je njegova igra. Naravno, to je četvrtfinale Grend slema, motivacija je tu prisutna. Neće imati puno toga da izgubi. Verovatno će se truditi da odigra meč života. Jedan je od retkih koji je u poslednja tri GS ušao u drugu nedelju turnira. Imao je težak meč sa Sonegom, to je prelomio. Psihički je stabilan. Neće se iznenaditi ovom velikom prilikom. Očekujem tvrd meč i nadam se da ću biti na željenom nivou", rekao je Đoković.

Malo pre Novaka, na konferenciji je bio i Hačanov, koji je prokomentarisao srpskog tenisera. Usput je upoređivao šah i tenis,

"Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenećete mu sve. Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobedili. Pripremiću se sutra, imam dan da napravim analizu, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika, ne možete da ga otpišete. Poštujem ga, ali sam fokusiran, videću da li ću moći da pobedim", rekao je Hačanov.

Đoković i Hačanov će igrati u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve