Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.06.2023.

16:02

Neverovatni Alkaras "pregazio" Musetija za četvrtfinale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta Karlos Alkaras bez problema je pobedio Lorenca Musetija u osmini finala Rolan Garosa.

Izvor: SN

Autor: SN

Neverovatni Alkaras
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Za nešto više od dva sata je Karlos Alkaras savladao Lorenca Musetija sa 3-0 u setovima, tačnije 6:3, 6:2, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale.

Alkaras će tamo igrati protiv boljeg iz duela Sebastijan Ofner – Stefanos Cicipas koji je na programu nešto kasnije u toku dana.

Svetski broj jedan je nešto lošije počeo meč, mnogo je grešio u tom prvom gemu i dozvolio Lorencu Musetiju da odmah na startu meča napravi brejk, pa je malo ko mogao da pretpostavi sled događaja do kraja susreta.

Lako je Italijan poveo sa 2-0, da bi narednih pet gemova osvojio Karlos Alkaras i došao na korak od osvajanja prvog seta, da bi Museti uspeo da prekine seriju, smanji na 5:3, a onda poklekne i prepusti naredni gem i set sjajnom Špancu.

I drugi set je počeo slično, samo je Museti imao prvi servis i dozvolio Alkarasu da napravi brejk, a Karlos je samo u jednom setu uzeo više gemova nego li Museti u prvom i drugom.

Prava dominacija je pokazana u ovom duelu gde Italijan na momente čak i nije igrao loše, ali je jednostavno Alkaras bio daleko precizniji i staloženiji što mu je i donosilo prednost.

Čak tri brejka u drugom setu pomogla su mu da slavi rezultatom 6:2, a onda se Museti nekako malo i predao na startu trećeg i to je takođe bilo nešto što je Alkaras znao da iskoristi i istim rezultatom slavi sa 3-0 u setovima.

Videćemo kako će izgledati naredna runda, ali je Alkaras za sada pokazao da je neverovatan teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

227 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d