Nova vest
Tenis

Petak, 02.06.2023.

19:38

Đoković o publici: Ne znam šta im je u glavama

Meč Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine u trećem kolu Rolan Garosa obeležili su zvižduci publike upućeni srpskom teniseru, a onda i njegov odgovor.

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković o publici: Ne znam šta im je u glavama
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Sve je eskaliralo između drugog i trećeg seta, kada je Đoković burno reagovao, a onda posle nove salve zvižduka gestikulirao podignutim palcem i ironičnim aplauzom.

"Ima oscijalica. Podržavali su me tokom karijere, kada sam gubio u finalima i završnicama. Imam podršku i dalje, čak i sada, većina dolazi da uživa i tenisu ili da bude uz jednog ili drugog igrača Ima onih koji dolaze da viču i ne razumem to ponašanje. Njihovo je pravo, platili su kartu", rekao je Đoković.

Kakav je generalno Đokovićev odnos sa publikom?

"Gore-dole. Nekad je dobro, nekad nije. Svestan sam da ljudi vole da autsajder pobedi. Žele dramu. To je u redu. Protiv sam toga kada ne poštuju igrače. Kada krenu da zvižde iz čista mira. Promašim smeč, zvižde, napravim duplu grešku, zvižde. Ne znam šta je u njihovim glavama u tom trenutku. Većina publike nije takva. Došli su da uživaju. Voleo bih da većina bude na mojoj strani, ponekad to nije oguće. Kada me neko provocira, poznat sam da na nepravdu reaguje. Danas sam reagovao sarkastično. Ne razumem, šta... Moraš da prihvatiš, to je deo sporta. Poštuje svakoga, ali pojedinci se ističu reakcijama i to je to".

Novak je potom upitan da li mu neka misao koja nije vezana za tenis prolazi kroz glavu. Nije se na prvu setio, ali potom jeste...

"Sad me ne služi pamćenje. Ono što je danas bilo. Nisam imao neke misli koje nisu vezane... A ne, imao sam na početku. Danas mi deca dolaze. Pomislio sam na njih kada mi je bilo baš teško. Bio sam trom i iscrpljen i u tim trenucima su mi se oni pojavili. Sad sleću iz Beograda, biće koji dan... Dobio sam podstrek kada sam pomislio na njih", rekao je Novak i dodao:

Kada ovakve mečeve pobediš, zadovoljan si što si prošao kroz izazov i nadaš se da će to da ti služi za dalje. Dosta sam GS osvojio u karijeri kada sam u prvoj nedelji imao neizvestan meč. Onda probiješ led i ubaciš u veću brzinu. Nadam se da je taj kritični meč bio danas. Nisam baš siguran, protivnici će biti sve teži. Moram da budem spreman na veliku borbu. Šljaka je specifična. Nije moja omiljena, imao sam jako dobre rezultate na ovoj podlozi, pogotovu ovde. Radujem se novim izazovima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve