Nova vest
Tenis

Petak, 02.06.2023.

19:25

Novak iznenađen: Ovo mi se desilo samo protiv Nadala

Novak Đoković je posle plasmana u osminu finala govorio na konferenciji za medije o fizikalnosti koja je potrebna da bi se igralo na najvišem nivou.

Izvor: SS

Autor: SS

Novak iznenađen: Ovo mi se desilo samo protiv Nadala
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Đoković je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu u tri seta, ali su ona potrajala čak tri sata i 36 minuta, zbog čega je ovaj meč bio izrazito naporan.

"Ekstremno je bilo teško. Iz više razloga. Tri sata za dva seta. Ne sećam kada sam tako igrao, možda protiv Nadala. Bilo bi pet sati da sam izgubio neki od prva dva seta. Servis nije bio dobar, ni meni ni njemu. Morao sam da radim za svaki poen. Bitna pobeda u tri seta. Možda bi pravednije bilo da je bilo bar četiri seta. Tri duple greške u jednom gemu. Ovo je Grend slem tenis, igra se u tri dobijena seta", rekao je Đoković i dodao:

"Sada je vreme za oporavak, da spreman dočekam naredni meč. Moje telo reaguje drugačije u poslednjih par godina. Ovo je nova realnost. Na kraju, uspeo sam da se prilagodim i pobedim".

Đoković je istakao da i dalje vlada situacijom i da je više puta bivao u ovakvim situacijama, te da zna kako treba da se postavi u drugoj nedelji turnira.

"Znam da mogu da igram bolje. Moram da guram napred, da budem optimističan. Bez obzira na iskustvo i sve, imam sumnje, važno je razumeti šta je vaša snaga. Srećan sam gde sam trenutno. Važno je da nastaviš dalje, bio sam u ovakvoj situaciji više puta"

Upitan je za magnet koji je u sredu bio zalepljen za njegove grudi.

"Hoću da budem Ajronmen tenisa", uzvratio je Đoković.

"Tvoj akcenat je težak, pokušavam da se fokusiram. Imam motivaciju, posebno za Slemove. Pokušavam da budem spreman, motivisan, da uradim sve što je moguće, da na Slemovima dostignem vrhunac. Želim novu titulu, različite su podloge, uslovi. Grend slem pobeda je Grend slem pobeda. U ovom delu karijere to mi je najvažnije. Zahvalan sam, ne znam koliko će sve da traje. Nemam kraj zapisan u svojoj glavi, dok god imam nešto što me pokreće da imam ciljeve, želim da osvajam titule. Kada imate plan, strategiju, velike ciljeve onda je lakše. Rolan Garos je jedan od četiri", poručio je Novak.

Potom je ponovo govorio o meču i to detaljno.

"Većinu meča sam se mučio. Preživljavao više nego što sam uživao i igrao. Posebno u prvom setu. Loše sam se osećao, malaksao sam bio. Izgurao sam, preživep prvi set. Servirao je za set, izvukao sam se iz ponora. Drugi set mnogo oscilacija. U jednom trenutku sam zbog vetra najviše izgubio ritam na servis. Kada uđe crv u glavu, izgubiš samopouzdanje i onda igrač njegovog kalibra, on oseti. Znao sam pred meč da će biti velika borba, da će biti iscrpljujuće. Ali ovoliko, nisam mislio da će biti. U smislu trajanja meča, iako sam bio svestan njegovo kvaliteta. Zaslužio je bar jedan set da uzme. To je tenis, do zadnje lopte se igra. Uspeo sam da prelomim, zadržim koncentraciju, da odigram najbolji tenis kada je najbitnije. Povećao sam kvalitet igre u trećem setu i dominirao tokom većeg dela tog seta. Zadovoljan, može uvek bolje. Prioritet je na oporavku. Da budem što svežiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve