Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2023.

18:32

Sinerova katastrofa – imao dve meč lopte, izgubio posle pet i po sati

Italijan je naišao na vrlo upornog Nemca Daniela Altmajera koji je "preživeo" u četvrtom setu pa zadao kontra udar favoritu.

Izvor: B92

Autor:B92

Sinerova katastrofa – imao dve meč lopte, izgubio posle pet i po sati
Foto: Tanjug/Ap/Aurelien Morissard

Italijanski reket broj jedan Janik Siner poražen je posle pet i po sati borbe od Nemca Daniela Altmajera (79. na svetu) 2:3 (6:7, 7:6, 6:1, 6:7, 5:7) u drugom kolu na Rolan Garosu.

Altmajer će tako u narednoj rundi na Bugarina Grigora Dimitrova koji je danas ranije porazio Finca Rusuvuorija, daleko lakše, u tri seta.

Siner će dugo žaliti za propuštenom prilikom.

Imao je Italijan dve meč lopte u četvrtom setu, i to na svoj servis - međutim Nemac je bio izuzetan u momentima kada je bio na rubu provalije. Preživeo je najkritičniji trenutak u meču Altmajer i onda, psihološki jači od rivala, u taj-brejku izborio peti set.

Set odluke doneo je vidno bolju, sigurniju i precizniju partiju Nemca i slom Italijana čija se igra krunial sa protokom vremena - za konačnih 7:5 u tom delu meča.

Valja reći i to da je Siner u petom setu spasio pet meč lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve