Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2023.

16:06

Neuništiva Olga: Danilovićeva u trećem kolu Rolan Garosa

Srpska teniserka Olga Danilović savladala je Jasminu Paolini sa 2-0 u setovima u drugom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SN

Autor: SN

Neuništiva Olga: Danilovićeva u trećem kolu Rolan Garosa
Foto: MT/B92.net

Olga Danilović je napravila možda i najbolji rezultat svoje karijere pobedom nad italijanskom igračicom i plasmanom u treće kolo Grend slema u Parizu.

Srpska teniserka će tamo igrati protiv Ons Žaber koja je pobedila Osean Dodin nešto ranije u toku dana.

Olga je ovaj susret počela odlično i odbranila svoj servis pa na taj način osvojila prvi gem na meču, da bi u četvrtom uspela da napravi i prvi brejk i povede sa 3:1.

Do kraja prvog seta je Italijanka osvojila samo jedan gem, pa je Olga Danilović na dominantan način osvojila set rezultatom 6:2 i zakoračila ka velikom uspehu.

U narednom setu joj je energija opala, a to je Jasmina Paolini znala kako da iskoristi. Četiri brejka smo videli na prvih pet gemova, a onda nakon još dva gema Olga Danilović deluje potpuno razbijeno.

Vodila je Paolinijeva sa 5:1 i bila na korak od izjednačenja i drame u ovom meču, ali onda... Olga Danilović je povratila energiju u pauzi, prestala je da greši, da pogađa mreže i aute, a da lopticu šalje tamo gde joj je i mesto.

Malo po malo i četiri gema kasnije videli smo spektakularan povratak Olge Danilović, da bi osvojila i dodatna dva i sa 6:2, 7:5 eliminisala protivnicu i plasirala se u treće kolo Rolan Garosa posle 58 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve