Nova vest
Tenis

Sreda, 31.05.2023.

14:45

Alkaras zabrinuo protiv 112. na svetu, pa prošao dalje

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u treće kolo Rolan Garosa.

Izvor:

Autor:

Alkaras zabrinuo protiv 112. na svetu, pa prošao dalje
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prvi nosilac na drugom Grend slemu u sezoni je bio bolji od trenutno 112. igrača sveta Tara Danijela posle četiri seta (3:1).

Nakon nešto manje od dva i po sata igre po setovima je bilo 6:1, 3:6, 6:1, 6:2.

Alkaras je u finišu prvog meča protiv Flavija Kobolija pokazao određene nesigurnosti u igri uprkos ubedljivoj pobedi, a iste su poprimile viši stepen u susretu sa japanskim teniserom.

Kako je meč startovao, dalo se naslutiti da će Alkaras "počistiti" Danijela koji je samo gledao protivnika kako pogađa viner za vinerom.

Već na prvi servis gem Danijela stiže Alkaras do brejka, potom još jednog i slavi nakon tek nešto više od pola sata igre u prvom setu, prepustivši protivniku samo jedan gem (6:1).

Počeo je u međuvremenu vetar da duva na "Filip Šatrijeu" zbog čega je Alkaras počeo da negoduje, a njegova nervoza se prenela i na teren. Počeo je da greši i tako sam vratio protivnika u meč.

Zakucavši loptu u mrežu prilikom izlaska na istu je podario Danijelu brejk, koji je sada bio prvi koji je stigao do te prednosti i sačuvao je do kraja drugog seta.

Imao je Alkaras priliku da vrati brejk zaostatka u petom gemu, ali nije to bio onaj igrač kojeg smo navikli da gledamo na najvećoj sceni, pa je tako Japanac opustio ruku i stigao do izjednačenja u setovima (3:6).

Ipak, Danijel je imao velike oscilacije i u pojedinim trenucima je izgledao kao Top 10 igrač, a onda baš kao što njegov renking i pokazuje.

Alkaras jeste donekle digao svoj nivo igre u trećem setu u kom je slavio identičnim rezultatom kao i u prvom (6:1), ali daleko od toga da je i njegova igra bila na istom nivou.

Brzo je vezao prvi reket sveta pet gemova i tako oduzeo neizvesnost trećem setu, koji je obeležila verovatno i najlepša razmena na čitavom dosadašnjem delu Otvorenog prvenstva Francuske.

Umeo je Danijel da Alkarasovim oružjem "drop šotom" odgovori trenutno prvom na ATP listi, a prilikom pomenutog poena su razmenjena i dva "tvinera". Na kraju je Alkaras rešio taj poen u svoju korist, a potom i set (6:1).

Ni to nije Danijela dotuklo do kraja iako je Alkaras otrovorio odlučujući set brejkom. Vratio je Danijel ekspresno brejk zaostatka, ali je dopustio protivniku još dva do kraja seta i zasluženo izgubio.

U narednom kolu Alkaras će igrati protiv Denisa Šapovalova koji je bio boljo od Matea Arnaldija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

17 h

U fokusu

Vidi sve