Nova vest
Tenis

Utorak, 30.05.2023.

22:27

Bugarin o GOAT trci: Brojevi ne lažu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov govorio je posle plasmana u drugo kolo Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Bugarin o GOAT trci: Brojevi ne lažu
EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Dimitrov je pobedio Kazahstanca Timofeja Skatova sa 6:0, 6:3, 6:2, a u narednom kolu će igrati protiv Finca Emila Rusuvuorija, koji je bio bolji od domaćeg tenisera Greguara Barere posle pet setova - 6:2, 6:7, 5:7, 6:1, 6:4.

"Svaka godina je drugačija i različita. Ovo je tek prva nedelja, srećan sam zbog pobede naravno, ali nisam hteo previše da razmišljam o svemu. Imao sam jedan trening, sve je krenulo dobro", rekao je Dimitrov.

Upitan je i da li igrači osećaju da imaju više šanse sad kad Rafael Nadal nije na turniru.

"Možete tako da kažete. Znate kako je kada Rafa izađe na šljaku. Nema tu neke tajne. Ipak, rekao bih da se u poslednjih godinu i po dana pojavilo dosta mlaih igrača koji dobro igraju."

Ko je GOAT - Novak Đoković ili Rafael Nadal?

"Uf, dobijam to pitanje po milioniti put. Nemojte da me stavljate u tu situaciju (smeh). Imate publiku za svakoga. Brojevi ne lažu. Volim i jednog i drugog, dali su mnogo toga tenisu. Oni su pravi pioniri ovog sporta u prethodnih 20 godina",
rekao je Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve