Nova vest
Tenis

Utorak, 30.05.2023.

07:55

Novak: Voleo bih da Rafa i ja po završetku karijere budemo prijatelji

Rafael Nadal nije u Parizu, njegovo odsustvo sa drugog grend slema sezone je i dalje tema, a o tome je pričao i Novak Đoković.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Voleo bih da Rafa i ja po završetku karijere budemo prijatelji
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem u prvoj rundi na Rolan Garosu, Đoković se u razgovoru za Tenis Čenel dotakao i svog odnosa sa velikim rivalom iz Manakora.

Skoro dve decenije Novak i Rafa vode teniske bitke od Amerike do Australije, odigrali su rekordnih 59 mečeva i Srbin vodi sa 30:29 u pobedama.

"Svaki put kad se sretnemo to je sjajna prilika da vidimo gde smo kada igramo jedan protiv drugoga. Bez obzira o podlozi na kojoj igramo i delu sveta u kom se nalazimo", kaže Novak.

Svet tenisa je svestan da je era "velike trojke" na zalasku, mada je Novak u tom kontekstu dodao i Endija Marija.

Novak se još jednom osvrnuo na objavu Nadala da neko vreme neće igrati.

"Ovo je bio sjajan period u istoriji igre. Taj trougao u kom smo Rodžer Rafa i ja i ne zaboravite Endija Marija, broj mečeva koje smo igrali međusobno, era te četvorke.. I sada Rodžer je otišao, a Rafa objavio da mu je poslednja sezona, teško je to prihvatiti. S moje tačke gledišta, to je vrlo neobičan osećaj za mene, bilo mi je čudno kada je Rafa to objavio", priznao je Đoković.

Iako se u svetu sporta rivalstva često vide i kao nešto više, Novak je rekao da bi voleo da jednog dana, kada završi karijeru, učvrsti prijateljstvo sa Nadalom.

"Viđao sam ga više nego moje roditelje u proteklih 20 godina. Dugo delimo pozornicu, to je ta konekcija. Iako smo rivali i nismo provodili previše vremena zajedno, mogli bismo da razvijemo prijateljstvo, čemu se zaista nadam, kada završimo karijere. On je i dalje integralni deo moje karijere i toga ko sam kao igrač i kao osoba. Zaista sam zahvalan na svim tim mečevima koje smo odigrali, na tom našem rivalstvu", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve