Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.05.2023.

20:45

"Odsustvo Nadala menja sve za Đokovića"

Novak Đoković je bez većih problema zabeležio pobedu u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

Osvajač 22 grend slem trofeja je nadigrao Aleksandra Kovačevića, 6:3, 6:2, 7:6 (1) i naredni rival će mu biti Marton Fučovič.

Po završetku susreta, nakada prva igračica sveta, Belgijanka Žistin Enan, prokomentarisala je činjenicu da je Novak ove godine jedini član "velike trojke" u Parizu.

Federer se penzionisao prošlog leta, Nadal je povređen i neće ga biti do kraja sezone, a Novaku to otvara dodatno vrata uspeha.

"Nadalovo odsustvo menja sve za Novaka Đokovića. Menja mnogo i za druge igrače. Mnogi će želeti da idu do samog kraja. Ipak, onaj ko najbolje zna celu priču je Novak", smatra Enan.

Ona dodaje da srpski teniser ima sve što je potrebno da po treći put trijumfuje u Parizu.

"Mnogo je toga na talonu što se tiče njega i te 23. grend slem titule. On će svakako ići sve u stilu dan po dan. Ima tako mnogo iskustva i svakako je u stanju da se nosi sa pritiskom i očekivanjima. On igra za pobedu, ali svakako će morati mnogo toga da uradi", zaključila je Belgijanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve