Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.05.2023.

20:43

Đere utučen: Muka mi je od toga, nije mi sad do tenisa

Srpski teniser Laslo Đere bio je vidno razočaran nakon ispadanja u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: MT

Autor: MT

Đere utučen: Muka mi je od toga, nije mi sad do tenisa
MT/B92.net

Naš predstavnik poražen je od Andreja Rubljova rezultatom 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Imao je problema i sa povredom u drugom setu, koji je uspeo da reši u svoju korist.

"Juče sam se okliznuo pri kraju treninga, oštar bol kod desnog fleksora. Nije mi toliko pravio problem, nekoliko puta sam osetio, ali više je to bilo u glavi kod kretanja. Početkom drugog seta sam se opustio, počeo sam tada da igram bolje… Imao sam loš procenat prvog servisa u trećem setu, nije to pomoglo, a i on je počeo da igra bolje, a ja lošije", rekao je Đere na konferenciji za medije.

Đere smatra da nema sreće na žrebovima.

"Pravo je čudo kad odem i na 250-icu da ne izvučem nekog iz prvih deset. Muka mi je od toga… Kad bih malo nekako mogao da uđem u ritam, ali to se ne dešava. Jedan-dva turnira bude malo bolji žreb, ali evo Rubljov prvo kolo na dva od poslednja tri slema. Onda to utiče i na samopouzdanje."

Popularni Laci je izneo plan za dalje

"Voleo bih da mi Hale bude prvi turnir naredni, to kažem jer je dotad tri nedelje. Videću kad se smirim da li ću moći da izguram to, a da ne odem u Štutgart ili na neki čelendžer. Nije mi sad do tenisa".

Nije bio zadovoljan terenom na stadionu "Suzan Lenglen", kao ni lopticama.

"Loptice su katastrofalne, tereni su svaki out drugačiji ovde. Na Lenglenu se žalio i Hačanov, nakvase teren i bude kao neko blato. Kada sam trenirao van Garosa, lopta leti, a ovde ne ide. Ne mislim da sam fizički loše spreman, ali posle dva i po sata, udaram svaku loptu 200 posto, ona ide unazad", zaključio je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d