Nova vest
Tenis

Subota, 27.05.2023.

17:10

Novak: Ne nedostaje mi Rafa

Srpski teniser Novak Đoković imao je zanimljiv komentar o izostanku Rafaela Nadala sa Rolan Garosa.

Izvor: MT

Autor: MT

Novak: Ne nedostaje mi Rafa
Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia.

Španca, koji je 14 puta trijumfovao ovde, neće biti prvi put od 2004. godine.

"Iskreno, ne nedostaje mi Rafa u žrebu ovde. Znam koliko je teško igrati protiv njega ovde. Ali uvek želite da vidite kako najpoznatiji svetski teniseri igraju. Ne volim da igram protiv njega nigde, a kamoli ovde. Ali, kao neko ko je deo tenisa, želim da vidim najbolje tenisere kako igraju. On je jedan od ljudi, ne samo što je stvorio istoriju na ovom turniru, on je osvojio srca mnogih zbog svoje harizme i svega što je uradio. Svi pričaju o tome koliko će moći da igra zbog povreda, ali on nastavlja, to poštujem jer znam kako je teško biti na tom nivou pored povreda. Morate da nađete sebi meru, naravno da će nedostajati i da će se vratiti kao što je rekao, kao što je rekao da će naredna godina biti poslednja. On je moj najveći rival, kada je rekao da će mu sledeća biti poslednja sezona, kao da odlazi i deo mene sa njim. Baš zbog toga rivalstva koje još uvek imamo, imam osećaj da je jedan od ljudi koji su dosta uticali na mene kao igrača i moj rast, velika motivacija, da guram jedan drugog do limita. Da, zapitam se i za svoju karijeru i koliko ću ja igrati. Ne želi ništa da objavim, samo sam malo emotivan zbog toga što govorim", rekao je Đoković uz osmeh.

Đoković i te kako ceni svog najvećeg rivala.

"To je veliki gubitak za tenis. Nadam se da će moći da se vrati do kraja godine. Uvek sam govorio da mi je on najveći rival i kada je najavio poslednju sezonu u karijeri, osetio sam da i deo mene odlazi sa njim. Bio je veliki motivacioni faktor, uticao je na moju karijeru i zato sam to primio emotivno", kazao je Novak između ostalog.

Napravio je paralelu sa Borgom i Mekinroom.

"Generacija smo i ceo život sam svoju karijeru proveo sa njim na turnirima, tu su i Federer i Mari. Mislim da je Mekinro pričao o tome, kada je Borg odlučio da se povuče, da je deo njega isto otišao sa Borgom. I stvarno je ta rečenica koju je on rekao ponovo mi se pojavila i urezala mi se kada sam čuo da se Nadal povlači. Neću da lažem da nisam pomislio i ja o povlačenju i kako bi to izgledalo, ali još imam benzina u sebi. Videćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi i od fizičkog stanja. Ono na šta sam se osvrnuo kada sam rekao da stvari nisu iste, mislio sam na to kako mi telo reagovalo. Mnogo sam se brže oporavljao, više poteškoća imam i više bolova i bukvalno se na nedeljnom nivou nešto dešava. Zavisi od svega, od mentalnog sklopa, koliko imam motivacije jer sam maltene sve već sve u sportu postigao".

Novak vidi Karlosa Alkarasa kao glavnog pretendenta na trofej.

"On je broj jedan na svetu i on je igrač koji je osvajao najveće titule na šljaci ove godine. Zato je prvi favorit. Pogledamo poslednjih nekoliko meseci i formu njegovu i mene, on je manji favorit. Ali, kada igrate u tri dobijena tri seta, iskustvo je na mojoj strani. Pitanje je da li će to uticati na mene i na njega, ali ako gledamo iz perspektive sporta i svega što nas okružuje, on je prvi favorit", istakao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve