Nova vest
Tenis

Subota, 27.05.2023.

16:30

Đoković o glavnom pitanju: Nije tajna

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije uoči početka Rolan Garosa.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković o glavnom pitanju: Nije tajna
Foto: Profimedia

Dvostruki osvajač "Kupa Musketara" svoj prvi meč u Bulonjskoj šumi odigraće protiv Aleksandra Kovačevića u ponedeljak.

Novak je u subotu odradio trening na prepunom stadionu "Suzan Lenglen", a sparing partner mu je bio Rus Karen Hačanov.

Ubrzo nakon toga, doduše uz malo kašnjenje, srpski as se obratio novinarima u konferencijskoj sali ispod "Filip Šatrije" stadiona.

"Grend slem je kao drugi sport. Na Grend slemu se uvek osećam samouvereno. Format mi takođe obično odgovara. Daje mi vremena da gradim formu. Nadam se da ću dobro početi turnir", rekao je Đoković.

Novak nema problema sa povredama.

"Osećam se dobro. Nemam nikakvih fizičkih problema koje bi me brinule".

Prvi rival biće mu Aleksandar Kovačević, Amerikanac srpskih korena.

"Imam dobro mišljenje o Kovačeviću, fin momak, veoma talentovan. Nije igrao mnogo na šljaci dok je odrastao u SAD, ali neću ga potceniti".

Govorio je Novak o napadu i na 23. Grend slem titulu, kojom bi pobegao Rafaelu Nadalu.

"Nije tajna da je jedan od razloga zašto igram – obaranje rekorda Ali moje telo ne reaguje isto kao pre deset godina. Sada se fizički osećam dobro, ništa mi ne smeta. Nadam se da neću morati da se bavim tim stvarima".

Svestan je da veće šanse ima na Vimbldonu i US openu, međutim, veruje da može do dobrog rezultata i u Parizu.

"Ako gledate moje rezultate, više imam šanse na VImbldonu i US OPenu nego ovde. Nadala nema ove godine i to menja neke stvari, on je bio prepreka da osvojim još nekoliko titula na RG. Ali, i osvojio sam titulu dva puta i u pohodu na te titule sam ga jednom pobedio i u 2015. godine kada sam izgubio u finalu. Znam koliko je to teško, s druge strane imam iskustvo i motivaciju i imam igru. Osećam se dobro u ovoj trening nedelji, uslovi mi više odgovorao nego na drugim šljakastim turnirima. Jeste činjenica da je sporije nego na neke prošle godine. Lepo se osećam i lepo igram", istakao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu