Nova vest
Tenis

Subota, 03.06.2023.

13:15

Đoković se nije pojavio – Ivanišević mu "uskočio" u termin

Čekali smo Novaka, ali se nije pojavio na terenu broj 28 u kompleksu "Žan Buen".

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković se nije pojavio – Ivanišević mu
Foto: Marko Djokovic/Starsport

Trening je bio planiran za 12.00 časova i u prvi mah je delovalo da će samo malo i uobičajeno kasniti.

Goran Ivanišević i Karlos Gomes Erera su prebacivali. Mislili smo da samo "ubijaju" vreme.

Nakon pola sata, koliko je novinarima dozvoljeno da borave u spomenutom "Žan Buenu", bilo je jasno da se srpski as neće pojaviti. Izgleda da je samo Goran "uleteo" Novaku u termin, kako bi se pripremao za turnir veterana.

Ćaskao je Goran sa jednim svojim sunarodnikom, koji je stajao pored terena i pričao između ostalog da današnji teniseri ne znaju pošteno volej da odigraju.

Jedno je pogodio slučajno u glavu. Izvinio se i "bacio" foru: "Da sam te gađao, nikad te ne bih pogodio".

Na terenu pored trenirao je Lorenco Sonego, potencijalni Novakov rival u narednoj rundi, a Goran je, u pauzi od razmena, krajičkom oka posmatrao šta Italijan radi.

Viđen je i Karen Hačanov, koji je u pratnji trenera, krenuo da odradi svoj trening. Upravo će Rus igrati protiv Sonega. Sve u svemu, uzalud smo otišli do kompleksa Rolan Garosa, pošto je Novak očigledno želeo da odmori malo.

Uostalom, u petak uveče stigla su mu i deca, koja će ga sigurno napuniti dobrom energijom. Kad razmislim, jedan detalj mogao je da nagovesti da će Đoković preskočiti današnju sesiju.

Najveći fan srpskog asa, čuvena Džuli, nije bila pred kapijom kompleksa. Ona je praktično uvek tu. Treninge i mečeve ne propušta.

Pre nekoliko dana je ispred "Žan Buena" čekala pet sati da Novak završi sa obavezama, terenom, teretanom, tretmanom. Na kraju, treba se ograditi, možda će Novak u toku dana ipak odlučiti da izađe na neki od terena na Rolan Garosu.

U nedelju ga očekuje meč sa Huanom Pablom Variljasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve