Nova vest
Tenis

Petak, 02.06.2023.

13:45

Milan iz podruma: Đoković protiv jednog od najtežih mogućih rivala VIDEO

Alehandro Davidovič Fokina rival je Novaku Đokoviću u trećem kolu Rolan Garosa, a taj duel najavljuje reporter B92.net, Milan Tomić.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

U pitanju je 23-godišnji Španac, trenutno 34. na ATP listi, kojoi je pre mesec i po dana bio za 10 pozicija bolje plasiran što mu je uostalom i najbolji rang u karijeri.

Sa Novakom je igrao tri puta, izgubio je u Rimu i na OI u Tokiju 2021, a dobio ga je prošle sezone u Monte Karlu.

Slavio je protiv Artura Fisa i Luke van Aša i pun samopouzdanja čeka susret sa Đokovićem.

"Kada igraš protiv njega nekoliko puta vidiš da je on na neki način samo još jedan, da možeš da ga pobediš", rekao je Fokina.

Đoković je, takođe, rekao da je Alehandro jedan od najtežih mogućih rivala u ovoj fazi takmičenja.

"Poseduje kompletnu igru, veoma je sposoban da igra na izuzetno visokom nivou – i sigurno je jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u 3. kolu. Znam da će se dobro spremiti – i izaći na meč sa namerom da pobedi. Ipak, verujem u sebe – verujem u pobedu – i idemo dalje", kazao je Novak.

Bolji iz ovog duela će na megdan pobedniku meča Hurkač – Variljas.

Javljanje iz "podruma" stadiona Filip Šatrije

"Pozdrav ljudi, evo me ovde u podrumu Filip Šatrije stadiona, pored medija centra. Upravo je završen trening Novaka Đokovića pred meč trećeg kola sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, Špancem, trenutno 34. teniserom sveta. Biće to njihov četvrti međusobni duel, poslednji je pripao Fokini, koji je slavio u Monte Karlu prošle godine u drugom kolu. Taj meč ne bi trebalo da bude neki naročiti reper za ovaj naredni. Jeste igran na šljaci, ali igran je u znatno drugačijim okolnostima. Novak je tada u Monte Karlu došao posle duge pauze i neigranja. Takođe je tada bio nešto bolesan, imao neki virus.

Naravno, treba reći da Novak u Monte Karlu standardno nije pružao partije kakve se od njega očekuju. Jednostavno, početak je sezone na šljaci i tek tad pali svoje motore. U najavi duela Novak je kazao da je Fokina jedan od najtežih mogućih rivala u ovoj fazi takmičenja. Jednostavno, lucidan je Španac, dobro igra na šljaci. Ne plaši se Novaka, kako je rekao španski medijima. Novak jeste legenda, poznaju se u dobrim odnosima sa Novakovim timom. Na kraju te izjave, na kraju konferencije je kazao da kada igra protiv Novaka nekoliko puta, shvatio je da je on samo jedan običan čovek i igrač kao i svaki drugi, da je moguće pobediti ga.

Taj duel će početi u popodnevnim satima trećeg dana na Filipu Šatrije stadionu. Nema sumnje da je Novak favorit, ali ne treba naravno i potceniti španskog igrača koji je najbolji rezultat na Grend slemu stigao upravo ovde u Parizu u 2021. godine kada je stigao do četvrtfinala. Izbacio ga je tada, čini mi se, Saša Zverev ili Stefanos Cicipas. Cicipas je bio bolji od njega i u finalu tog Monte Karla prošle godine. Bio je kolo po njega na tom turniru gde je Novaka izbacio upravo Fokina, došao do finala i nekada je izgubio od Cicipasa. Najbolji rank u karijeri mu je 24. pozicija pred nekoliko meseci.

Treba još napomenuti da će pobednik ovog duela igrati protiv boljeg između Hurkača i Bariljasa. Eto za sada toliko ovdje iz Pariza. Kao što sam rekao, Novak je trenirao ovde do maločas na terenu broj četiri. Bilo je dosta ljudi ovde na Novakovim treninzima kada su otvoreni za javnost. Ima više navijača nego na pojedinim mečevima, što je logično. Tako da je to za sada toliko iz Pariza."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve