Nova vest
Tenis

Petak, 02.06.2023.

07:00

Kako ono beše – kad si gladan...

Olga Danilović je bila sva svoja i zato je u trećem kolu Rolan Garosa, rundi u kojoj nismo imali predstavnicu još od 2016. godine i Ane Ivanović.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

Kako ono beše – kad si gladan...
Foto: MT/B92.net

Jedini razlog zašto bi se pomislilo na ovo što piše u naslovu jeste prvi deo drugog seta meča sa Jasmin Paolini, 53. igračicom sveta.

Nakon fenomenalnog prvog seta, koji je rešila sa ubedljivih 6:2, Olga je naprasno stala i vrlo brzo bila u zaostatku od 1:5 u drugom periodu.

Delovalo je kao da nema snage, nije bila toliko agresivna, udarci su joj izgubili na intenzitetu ili završavali nekontrolisano u autu.

Sve ovo je izgledalo tako zabrinjavajuće na terenu broj 6, ako znamo da se stvari u ženskom tenisu menjaju veoma brzo. Mirisalo je na preokret.

I dogodio se, ali upravo u tom drugom setu. Umesto da polako uđemo u odlučujući, Danilovićeva se trgla i vezala šest gemova zaredom.

A kako je zapravo do njega došlo? Jednostavan odgovor ne postoji, ali jedan od ponuđenih je jako zanimljiv.

Pošto su tribine jako blizu terena, a naša mesta su bila odmah iza Olgine klupe, uočili smo nešto što nije tolika retkost.

Neko od članova tima poslao je po skupljaču lopti čokoladicu ili već nešto što bi moglo da podigne energiju našoj predstavnici.

To se i dogodilo. Tek na 5:5 smo vratili film i setili se ovog detalja. Olga je nastavila da pritiska rivalku, kojoj je voda ušla u uši i na kraju odnela ogromnu pobedu.

"To mi je bivši kondicioni trener sa kojim sam u dobrim odnosima, mislim da mi je pao šećer, malo sam se usporila da tako kažem. Doneo mi je to, daj da jedem ovo, vidiš da pomaže. Neki gel, šećer, smešno je bilo. Posle meča sam mu poslala da je stigao magični gel", rekla je Danilovićeva.

Olga je bila sva pozitivna, a takva je bila i konferencija za medije. Da je nešto važno uradila, dokazala je i sala za pres.

Obično u uvodnim rundama, naročito posle poraza, za naše tenisere, koji se ne zovu Novak Đoković, organizatori daju svojevrsnu miks zonu, sobicu ili nekakav boks u kojem možete da porazgovarate.

Ovoga puta Olgina konferencija organizovana je u drugoj po veličini sali Medija centra na Rolan Garosu, a osim srpskih, bilo je i stranih novinara.

Između ostalih, na vrata je bio naslonjen i čuveni Žoze Morgado, portugalski teniski novinar, koji "ne silazi" sa Tvitera i maltene 24 sata dnevno nešto objavljuje.

Primetila ga je i Olga, te mu se na pola jednog od uvodnih odgovora obratila: "Tebe znam, pratim te na Tviteru. Drago mi je da smo se upoznali".

"Drago je i meni", nasmejao se Morgado i nešto kasnije, kao osvedočeni fan Ane Ivanović, spomenuo između ostalih i šampionku French opena 2008. godine.

"Ana i Jelena bile su moji idoli od kada sam bila mala, pratili smo njih, kao i Novaka, Janka i Viktora. Ponosna sam što sam i dalje sa Novakom na istom turniru", rekla je Olga.

Projektovani rang na WTA listi sada je 97. mesto, a još jedan trijumf, doneo bi joj zasigurno i najbolji plasman u karijeri.

Sudeći po odgovoru "Ja to pojma nemam, bila sam 96. ranije, vau. Lepo je ući među 100, to je moj cilj, treba biti konstantan, to ne pratim" – Olgi to i nije baš toliko bitno.

Baš kao što joj nije važno što će u narednom kolu protiv sedme na svetu, Ons Žaber, igrati na "Šatrijeu" ili "Lenglenu", verovatno.

Kada smo kod najvećih scena na Rolan Garosu, ona je rezervisana i za Novaka Đokovića, koji će u petak popodne odmeriti snage sa Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Novak je dan ranije odradio trening u "Žan Buenu". Kako je to izgledalo možete da pročitate u posebnom tekstu.

Turnir se zahuktava, polako dobijamo neke okvire šta možemo da očekujemo u daljem toku takmičenja.

Ai ne potpuno. Jer ako je predvidivo, onda nije zanimljivo. U tome je i čar tenisa, sporta generalno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve