Nedelja, 04.06.2023.

17:43

"Igrao sam sa Federerom, Novakom, Agasijem – najbolji je Nadal"

Žan-Rene Lisnar, bivši teniser iz Monaka, otkrio je sa kim mu je u karijeri bilo najteže da igra.

Izvor: Z.K.

"Igrao sam sa Federerom, Novakom, Agasijem – najbolji je Nadal" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

vojo

pre 10 meseci

Sta prica ovaj? Igrao je sa nadalom 2006 u monte karlu, sa djokovicem nema zvanican mec. Sa federerom ima skor 0-2 (oba meca iz 2003)

Neko

pre 10 meseci

Covek je iz licnog iskustva ispricao kako je prosao i ne moze mu se to zameriti. Ali je istina da dok je Nadal bio u punoj snazi i cak kad je s Novakom igrao secam se kako sam osecala veliku tenziju pri Novakovom servisu i vodjstvu 40:0, taj osecaj nemas ni kad igra protiv Federera. Odahnes tek kad se gem zavrsi ni milisekund ranije! Zato je bilo toliko tesko protiv njega, nije bilo perioda opustanja nikad

Sića

pre 10 meseci

Zato se i povređivao deset puta više od Noleta, zato je i koristio ko zna kakva sve sredstva oporavka da bi ostao u snazi (setimo se perioda kada je izgledao kao izduvani balon, kada nije ni mogao da dođe do meča sa Novakom jer je ispadao u prvim kolima).
Nikada ne treba igrati svom snagom, naročito na treninzima, jer telo to prosto ne može da izdrži, naročito na duže staze. Osim naravno korišćenja dopinga, ali to ima druge posledice.
Pozdrav za ovog "vrhunskog" stručnjaka od trenera i profesora.

Betonka

pre 10 meseci

Aj da vidimo šta kaže neki bivši 395 teniser sveta koji je jednom slučajno kao laki luzer upao na GS i igrao protiv Nadala ili Novaka...

Ahab

pre 10 meseci

Stvar ukusa i afiniteta.
Najbolji mecevi u ovom stolecu bili su izmedju Novaka i Rafe.
To je uvek bila beskompromisna paljba iz svih oruzja.
Federer je za dobar stepenik ispod obojice, ali ga je bilo lepo gledati na terenu.
Prosto je plesao.
Sto se tice duzine dominacije, Novak je tu ispred obojice.
Nekako ima bukvalno sve, bez slabe tacke je.
Kada je na 100% Novak je apsolutno nepobediv.
Problem je sto je vec nekoliko sezona u godinama gde nije lako biti ni na 80% svojih apsolutnih mogucnosti i u tom smislu je neprevazidjen.

Novak

pre 10 meseci

Ovaj opisuje mucenje i mazohizam, a ne treniranje. Meni je sad zao Nadala jer izgleda da ce za nekoliko godina biti nepomican. Setite se sta je rekao Federer kada je konacno zavrsio svoju karijeru:"Uvek sam zeleo da imam zivot i posle tenisa".

s

pre 10 meseci

Lose se izrazio.
Najteze je protiv Nadala.

Cinjenica je da je Nadal imao daleko vise 6 0, 6 1 i 6 2 setova od druge dvojice. Prosto kada ga "krene" ludacki forhend spin i kada munjevito stigne svaku loptu, slabiji protivnici poput ovog izgube zelju za igrom.

Federer je isto umeo da igra dominantno, ali imao je perioda u igri gde padne, masi servise ili prosto zbog "lepote" svog bekhenda udara slabije i dopusti protivniku da ga napada na bekhend i vrati se u igru.

Nole je celu karijeru cisto mucenje. I sebe i publike. Takticki kompletniji od druge dvojice, ali zato pola karijere servira lose, i svoje i protivnicke gemove vodi u djus i u mecevima gde deluje kao favorit, on dobije sve setove u taj brejkovima. Takodje ne voli da dominira, vec da polako kuva i maltretira protivnika (i sebe), ako igra protiv 99+ na svetu, igrace na 30% sposobnosti, napraviti brejk kad treba i dobijati mec 6 4 ili 6 3.
Naravno protiv Nole protiv Nadala ili Federera je sasvim druga prica. Tada daje svojih 100%, ali protiv drugih uvek steknete utisak da moze da izgubi mec i da je bas tog dana protivnik resio da igra mec zivota.

No1

pre 10 meseci

Ма где само ископате ове пропалитете? Никога није ни побеђивао, не знам како одређује ко му је био тежи ривал. Небитна изјава небитног лика, не знам зашто уопште овакви добијају ваш простор.

Nenad

pre 10 meseci

Nadal na vrhuncu forme je stvarno bio cudo prirode. Kada izrotira onaj forhend i jednim udarcem predje iz odbrane u napad znalo se da je poen gotov. U svakom slucaju ipak Nole je mentalno, tahticki i fizicki najbolji od svih a Federer na vrhuncu imao njalepsu i najagresivniju igru, pljusteli vineri. Neponovljiva era i puno radosti i sporta nam je doneo Nole ali mozda ne bi bilo to to bez Federera i Nadala. Tako da hvala velikoj trojci.

Zoran Knezevic

pre 10 meseci

Nadal bog šljake a ostalo sve zajedno Novak. Federer najlepši za gledanje.Tri cara za uvek.
(mimi, 5. jun 2023 11:08)
------
Nadal,"Bik sa Majorke", u bukvalnom smislu te reči, koji prolije potoke znoja, raubajući organizam maksimalno za svaki poen, Federer, maneken, koji se nije isuviše zamarao i znojio, sa loknicama moje veže ondulirane strine od pre tridesetak godina i, NOVAK, gladijator, koji ima kvalitete i jednog i drugog. Bukvalno teniski gladijator. I likom i delom, koji koristi sve svoje atribute da pobedi. Znači, broj 1. Novak, 2. Nadal i pod 3. švajcarka strina, koja je uvek umela da prikrije svoju pakost, zlobu i ljubomoru.

Ја

pre 10 meseci

Јел то сад нови критеријум за проглашење ГОАТ-а? Кад се Ноле одлијепи од надалине по броју слемова, ипак ће надалина бити ГОАТ јер ето свима је било најтеже играти против њих, нарочито таквим фићфирићима попут дотичног?

Што се тиче запињања, зато надалина иде у инвалидска колица, а Ноле попут младића хара ли хара ГС-има.

Manje vina, manje vina!

pre 10 meseci

Na nekim fakultetima imate opciju da studenti ocenjuju profesore! Svako ima svoj kriterijum i to je legitimno. Zašto ne bi bilo?!

Sou Biznis

pre 10 meseci

Verujem da je tako, samo je poenta da je protiv Nadala igrao na sljaci, i to je svakako najtezi izazov u istoriji tenisa! I isto tako je protiv Novaka igrao dva puta, 2005.i 2006.godine a dobro znamo da je u tom periodu Nadal bio za nijansu bolji od Novaka, pri tom je i godinu dana stariji..

MILENA

pre 10 meseci

Zato je on invalid. A možda i uništen svakakavim preparatima. Zar djecu treba učiti da moraju zapeti do krajnjih granica, pa i protiv 100-og na listi, iako znaju da će završiti na štakama. Jedno je posvećenost i ljubav prema sportu, a nešto sasvim drugo samorazarajući fanatizam.
Sjećam se da sam pročitala davno kako je Nadal, nezadovoljan jednim svojim udarcem, po završetku meča odmah otišao uvježbavati taj potez. Ako to nije fanatizam, ja me znam šta jeste.

statuskan

pre 10 meseci

Ništa sporno,svako ima pravo na svoje mišljenje.Verovatno se navijačima Nadala ili Federera neće svideti izjave Nika Bolitjerija ili Nikole Pilića(A oni su mi relevantniji od ovog bivšeg tenisera) da je Novak najkompletniji igrač koga su za života gledali!

Predo

pre 10 meseci

Nemoj da ko rekao da ovo nije istina. Bilo da ej 40:0 ili 0:40, Nadal je trčao i borio se za svaki poen kao da mu je zadnji u životu. Novak igra tako samo ako mu je važno, on zna taktički da ispusti po koji gem, čak i set, da se uopšte ne trudi, to se Nadalu ne dešava, tj. nije dešavalo. Sad, da li ej to pametno ili nije, to ovde nije pitanje. Novak će, recimo, spustiti nivo svog tenisa, tj. igrati kraće poene, rizikovati riternima, ukoliko protivnik servira na 6:5 i sačuvati snagu za tajbrejk. Nadal je definitivno najveći borac. Da su u ratu, Nadal bi jurišao na bunker, Novak bi čekao u zasedi, a Federer bi gađao protivnika artiljerijom iz daljine.

Garnet

pre 10 meseci

Who is this? Svakako je Nadal bio mnogo dobar igrač. Najviše zaredom pobeda na šljaci. Niko nije mogao da ga dobije. I za ovih 15 i kusur godina,jedini koji je mogao da mu parira i dobije ga više puta je Novak. Što se sljake tiče. Na ostalim podlogama nije toliko dominantan

cemu pljuvanje

pre 10 meseci

Svako ima pravo na svoje misljenje a pogotovu profi teniser koji je sa njima igrao, bez da ga vi omalovazavate. Imate i vi svoje misljenje a niste reket uzeli u ruku. Sto ne bi imao on?

bre

pre 10 meseci

Ako u preko 50 mečeva na velikim turnirima i više od 15 godina rivalstva Nole ima bolji skor, a i više titula, šta više ima da se kaže?

Mali Hijavata

pre 10 meseci

U pravu je. Kada su sva trojica na 100%, Nadal pobedjuje na svim podlogama. Najbolji mečevi ikada odigrani u tenisu, po brzini igrača, brzini servisa, minimumom grešaka na obe strane, brzini loptice u poenima, procentu uspešnosti servisa i vinera... jesu finale Vimbldona 2008 (Nadal - Federer), finale AO 2009 (Nadal - Federer), polufinale RG u pet setova Nadal-Djoković, kao i dva finala USO 2010 i 2013 Nadal - Djoković. Svih pet mečeva dobio je Nadal iako su protivnici na tim mečevima bili na 100% i igrali fantastično.
Ipak, najbolji igrač ikada je Federer, zbog načina na koji je osvojio 20 GS. To je ples po terenu, kakav nije vidjen nikada. Nadal i Djoković su taktika, a tenis je - Federer. Da su probali u karijeri da igraju kao on, elegantno, raznovrsno, velemajstorski, ne bi osvojili ništa.
Ali, kažem, Nadal je Nadal.

slam

pre 10 meseci

Svakome individualno pojedini tip igrača odgovara manje ili više. Moguće da je ovog tenisera Nadal najviše namučio posebno ako je naleteo na protivnika u formi kada je raspoložen za igru. Ne može se poreći Nadalov kvalitet koji spada u sam vrh svetskog tenisa. Specijalnost mu je bila igra na šljaci a 14 osvojenih titula na RG svedoče o njegovom nesumnjivom talentu. Takođe se ne može osporiti Nadalova posvećenost treningu njemu je tenis uvek bio prioritet. Ovde nije bilo reči o tome koji teniser je najveći u istoriji već je jedan igrač govorio protiv koga mu je bilo najteže. Samo lični utisak i ništa više od toga nema potrebe da odmah napadate čoveka ima pravo da kaže svoja iskustva. Siguran sam da bi veliki broj igrača isto rekao za Đokovića, Federera, Samprasa i ostale vrhunske tenisere.

alen

pre 10 meseci

tacno zboris ali to vazi samo za RG za ostale gren slemove je losiji od novaka poprilicno sto i ne moze da nadoknadi novak ce biti kad zavrsi karijeru jedan od najboljih sportista u istoriji sporta po meni ako kojim slucajem dodje do 30 gren slemova mozda i br1 da razjasnim kazu jordan je najbolji na svetu ali nije igrao sa Raselom,Wiltom da li je jordan u bilo kojoj eri mogao da ima prosek 50p 30sk 10blk i 5 as u celoj sezoni sigurno ne. u fudbalu nikad nismo gledali mesija,peleta,maradonu jedne protiv drugih, u atletici nismo videli bolta protiv ovensa,luisa,u plivanju felpsa protiv torpa koji se povukao sa 24god nije ni bio u primu ali zato jedino u tenisu u jednoj eri su igrali 3 najbolja ikada i djokovic ima prednost nad nadalom i federerom u pobedama titulama na kraju ce imati i u GS jedini sport u kom su se takmicili najbolji protiv najboljih mislim da ne gresim ako neko ima da me demantuje da je bilo toga jos voleo bi da kaze a da ne bude streljastvo i tim slicni sportovi ne umanjujem ih ali to se ne prati

zoc

pre 10 meseci

Izjava koja nema veze sa vezom,nebitno je sad protiv koga mu je bilo najteže igrati(bio to Federer,Agasi,Edberg,Nadal..Mekenro) koji je to uopste igrac pola ljudi nije culo za njega i sad on daje izjave nije posten turnir osvojio a da nepricamo o GS!!!

alcale

pre 10 meseci

Covek se povukao sa tura 2012, odigrao jedan (1) mec sa nadalom i tri sa Novakom (naravno sva tri je je izgubio) a najbolja pozicija na ATP mu je bila 83 mesto i to 2003.

Sila od sportiste i tenisera

Nebojša

pre 10 meseci

Igrao sa Novakom 2006 kada je Novak imao 18 godina i izgubio sa Nadalom je odigrao ceo jedan put isto 2006 izgubio je i taj meč ovakve izjave vređaju inteligenciju i onda su ovakvi nekom treneri.

Globtroter

pre 10 meseci

Krajnje subjektivno. Očigledno veliki Rafin fan. Igrao jedan meč protiv Rafe na šljaci i po dva meča sa Rođom i Noletom. Sve je izgubio, Rodžer ga odvalio, a Novak ga je pobedio tako što mu je prepustio u proseku 3-4 gema po setu. Inače sa Novakom je igrao kad je Novak imao 18 godina. Da su se sreli npr. 2011-te na AO-nu Novak bi mu prodao džak krompira, a on bi i dalje pričao da mu je najteže sa Rafom. Jednostavno što je babi milo...

Srdjan

pre 10 meseci

Svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ovaj gospodin. Nema potrebe da ga bilo ko vređa zbog toga. Skloni smo tome da bez dokaza optuzujemo Nadala da je dopingovan, da ga vređamo zato što izvlači šorc iz debelog mesa, ali je ono što je postojeća istina to da je Nadal neverovatan sportista i veliki šampion. Isto mislim i za Federera i Novaka.

Sasa

pre 10 meseci

Nadal je neverovatan i jedan od najboljih u istoriji, ali ovaj je njbolji u dubokom uvlacenju.... Zasto je isto ljudima potrebno? Katastrofa. Fujcina.

Sasa

pre 10 meseci

Nadal je neverovatan i jedan od najboljih u istoriji, ali ovaj je njbolji u dubokom uvlacenju.... Zasto je isto ljudima potrebno? Katastrofa. Fujcina.

Garnet

pre 10 meseci

Who is this? Svakako je Nadal bio mnogo dobar igrač. Najviše zaredom pobeda na šljaci. Niko nije mogao da ga dobije. I za ovih 15 i kusur godina,jedini koji je mogao da mu parira i dobije ga više puta je Novak. Što se sljake tiče. Na ostalim podlogama nije toliko dominantan

Nebojša

pre 10 meseci

Igrao sa Novakom 2006 kada je Novak imao 18 godina i izgubio sa Nadalom je odigrao ceo jedan put isto 2006 izgubio je i taj meč ovakve izjave vređaju inteligenciju i onda su ovakvi nekom treneri.

alcale

pre 10 meseci

Covek se povukao sa tura 2012, odigrao jedan (1) mec sa nadalom i tri sa Novakom (naravno sva tri je je izgubio) a najbolja pozicija na ATP mu je bila 83 mesto i to 2003.

Sila od sportiste i tenisera

MILENA

pre 10 meseci

Zato je on invalid. A možda i uništen svakakavim preparatima. Zar djecu treba učiti da moraju zapeti do krajnjih granica, pa i protiv 100-og na listi, iako znaju da će završiti na štakama. Jedno je posvećenost i ljubav prema sportu, a nešto sasvim drugo samorazarajući fanatizam.
Sjećam se da sam pročitala davno kako je Nadal, nezadovoljan jednim svojim udarcem, po završetku meča odmah otišao uvježbavati taj potez. Ako to nije fanatizam, ja me znam šta jeste.

Globtroter

pre 10 meseci

Krajnje subjektivno. Očigledno veliki Rafin fan. Igrao jedan meč protiv Rafe na šljaci i po dva meča sa Rođom i Noletom. Sve je izgubio, Rodžer ga odvalio, a Novak ga je pobedio tako što mu je prepustio u proseku 3-4 gema po setu. Inače sa Novakom je igrao kad je Novak imao 18 godina. Da su se sreli npr. 2011-te na AO-nu Novak bi mu prodao džak krompira, a on bi i dalje pričao da mu je najteže sa Rafom. Jednostavno što je babi milo...

Sou Biznis

pre 10 meseci

Verujem da je tako, samo je poenta da je protiv Nadala igrao na sljaci, i to je svakako najtezi izazov u istoriji tenisa! I isto tako je protiv Novaka igrao dva puta, 2005.i 2006.godine a dobro znamo da je u tom periodu Nadal bio za nijansu bolji od Novaka, pri tom je i godinu dana stariji..

Srdjan

pre 10 meseci

Svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ovaj gospodin. Nema potrebe da ga bilo ko vređa zbog toga. Skloni smo tome da bez dokaza optuzujemo Nadala da je dopingovan, da ga vređamo zato što izvlači šorc iz debelog mesa, ali je ono što je postojeća istina to da je Nadal neverovatan sportista i veliki šampion. Isto mislim i za Federera i Novaka.

Zoran Knezevic

pre 10 meseci

Nadal bog šljake a ostalo sve zajedno Novak. Federer najlepši za gledanje.Tri cara za uvek.
(mimi, 5. jun 2023 11:08)
------
Nadal,"Bik sa Majorke", u bukvalnom smislu te reči, koji prolije potoke znoja, raubajući organizam maksimalno za svaki poen, Federer, maneken, koji se nije isuviše zamarao i znojio, sa loknicama moje veže ondulirane strine od pre tridesetak godina i, NOVAK, gladijator, koji ima kvalitete i jednog i drugog. Bukvalno teniski gladijator. I likom i delom, koji koristi sve svoje atribute da pobedi. Znači, broj 1. Novak, 2. Nadal i pod 3. švajcarka strina, koja je uvek umela da prikrije svoju pakost, zlobu i ljubomoru.

Nenad

pre 10 meseci

Nadal na vrhuncu forme je stvarno bio cudo prirode. Kada izrotira onaj forhend i jednim udarcem predje iz odbrane u napad znalo se da je poen gotov. U svakom slucaju ipak Nole je mentalno, tahticki i fizicki najbolji od svih a Federer na vrhuncu imao njalepsu i najagresivniju igru, pljusteli vineri. Neponovljiva era i puno radosti i sporta nam je doneo Nole ali mozda ne bi bilo to to bez Federera i Nadala. Tako da hvala velikoj trojci.

zoc

pre 10 meseci

Izjava koja nema veze sa vezom,nebitno je sad protiv koga mu je bilo najteže igrati(bio to Federer,Agasi,Edberg,Nadal..Mekenro) koji je to uopste igrac pola ljudi nije culo za njega i sad on daje izjave nije posten turnir osvojio a da nepricamo o GS!!!

bre

pre 10 meseci

Ako u preko 50 mečeva na velikim turnirima i više od 15 godina rivalstva Nole ima bolji skor, a i više titula, šta više ima da se kaže?

Betonka

pre 10 meseci

Aj da vidimo šta kaže neki bivši 395 teniser sveta koji je jednom slučajno kao laki luzer upao na GS i igrao protiv Nadala ili Novaka...

alen

pre 10 meseci

tacno zboris ali to vazi samo za RG za ostale gren slemove je losiji od novaka poprilicno sto i ne moze da nadoknadi novak ce biti kad zavrsi karijeru jedan od najboljih sportista u istoriji sporta po meni ako kojim slucajem dodje do 30 gren slemova mozda i br1 da razjasnim kazu jordan je najbolji na svetu ali nije igrao sa Raselom,Wiltom da li je jordan u bilo kojoj eri mogao da ima prosek 50p 30sk 10blk i 5 as u celoj sezoni sigurno ne. u fudbalu nikad nismo gledali mesija,peleta,maradonu jedne protiv drugih, u atletici nismo videli bolta protiv ovensa,luisa,u plivanju felpsa protiv torpa koji se povukao sa 24god nije ni bio u primu ali zato jedino u tenisu u jednoj eri su igrali 3 najbolja ikada i djokovic ima prednost nad nadalom i federerom u pobedama titulama na kraju ce imati i u GS jedini sport u kom su se takmicili najbolji protiv najboljih mislim da ne gresim ako neko ima da me demantuje da je bilo toga jos voleo bi da kaze a da ne bude streljastvo i tim slicni sportovi ne umanjujem ih ali to se ne prati

No1

pre 10 meseci

Ма где само ископате ове пропалитете? Никога није ни побеђивао, не знам како одређује ко му је био тежи ривал. Небитна изјава небитног лика, не знам зашто уопште овакви добијају ваш простор.

Sića

pre 10 meseci

Zato se i povređivao deset puta više od Noleta, zato je i koristio ko zna kakva sve sredstva oporavka da bi ostao u snazi (setimo se perioda kada je izgledao kao izduvani balon, kada nije ni mogao da dođe do meča sa Novakom jer je ispadao u prvim kolima).
Nikada ne treba igrati svom snagom, naročito na treninzima, jer telo to prosto ne može da izdrži, naročito na duže staze. Osim naravno korišćenja dopinga, ali to ima druge posledice.
Pozdrav za ovog "vrhunskog" stručnjaka od trenera i profesora.

slam

pre 10 meseci

Svakome individualno pojedini tip igrača odgovara manje ili više. Moguće da je ovog tenisera Nadal najviše namučio posebno ako je naleteo na protivnika u formi kada je raspoložen za igru. Ne može se poreći Nadalov kvalitet koji spada u sam vrh svetskog tenisa. Specijalnost mu je bila igra na šljaci a 14 osvojenih titula na RG svedoče o njegovom nesumnjivom talentu. Takođe se ne može osporiti Nadalova posvećenost treningu njemu je tenis uvek bio prioritet. Ovde nije bilo reči o tome koji teniser je najveći u istoriji već je jedan igrač govorio protiv koga mu je bilo najteže. Samo lični utisak i ništa više od toga nema potrebe da odmah napadate čoveka ima pravo da kaže svoja iskustva. Siguran sam da bi veliki broj igrača isto rekao za Đokovića, Federera, Samprasa i ostale vrhunske tenisere.

Ahab

pre 10 meseci

Stvar ukusa i afiniteta.
Najbolji mecevi u ovom stolecu bili su izmedju Novaka i Rafe.
To je uvek bila beskompromisna paljba iz svih oruzja.
Federer je za dobar stepenik ispod obojice, ali ga je bilo lepo gledati na terenu.
Prosto je plesao.
Sto se tice duzine dominacije, Novak je tu ispred obojice.
Nekako ima bukvalno sve, bez slabe tacke je.
Kada je na 100% Novak je apsolutno nepobediv.
Problem je sto je vec nekoliko sezona u godinama gde nije lako biti ni na 80% svojih apsolutnih mogucnosti i u tom smislu je neprevazidjen.

Manje vina, manje vina!

pre 10 meseci

Na nekim fakultetima imate opciju da studenti ocenjuju profesore! Svako ima svoj kriterijum i to je legitimno. Zašto ne bi bilo?!

s

pre 10 meseci

Lose se izrazio.
Najteze je protiv Nadala.

Cinjenica je da je Nadal imao daleko vise 6 0, 6 1 i 6 2 setova od druge dvojice. Prosto kada ga "krene" ludacki forhend spin i kada munjevito stigne svaku loptu, slabiji protivnici poput ovog izgube zelju za igrom.

Federer je isto umeo da igra dominantno, ali imao je perioda u igri gde padne, masi servise ili prosto zbog "lepote" svog bekhenda udara slabije i dopusti protivniku da ga napada na bekhend i vrati se u igru.

Nole je celu karijeru cisto mucenje. I sebe i publike. Takticki kompletniji od druge dvojice, ali zato pola karijere servira lose, i svoje i protivnicke gemove vodi u djus i u mecevima gde deluje kao favorit, on dobije sve setove u taj brejkovima. Takodje ne voli da dominira, vec da polako kuva i maltretira protivnika (i sebe), ako igra protiv 99+ na svetu, igrace na 30% sposobnosti, napraviti brejk kad treba i dobijati mec 6 4 ili 6 3.
Naravno protiv Nole protiv Nadala ili Federera je sasvim druga prica. Tada daje svojih 100%, ali protiv drugih uvek steknete utisak da moze da izgubi mec i da je bas tog dana protivnik resio da igra mec zivota.

statuskan

pre 10 meseci

Ništa sporno,svako ima pravo na svoje mišljenje.Verovatno se navijačima Nadala ili Federera neće svideti izjave Nika Bolitjerija ili Nikole Pilića(A oni su mi relevantniji od ovog bivšeg tenisera) da je Novak najkompletniji igrač koga su za života gledali!

Novak

pre 10 meseci

Ovaj opisuje mucenje i mazohizam, a ne treniranje. Meni je sad zao Nadala jer izgleda da ce za nekoliko godina biti nepomican. Setite se sta je rekao Federer kada je konacno zavrsio svoju karijeru:"Uvek sam zeleo da imam zivot i posle tenisa".

cemu pljuvanje

pre 10 meseci

Svako ima pravo na svoje misljenje a pogotovu profi teniser koji je sa njima igrao, bez da ga vi omalovazavate. Imate i vi svoje misljenje a niste reket uzeli u ruku. Sto ne bi imao on?

Ја

pre 10 meseci

Јел то сад нови критеријум за проглашење ГОАТ-а? Кад се Ноле одлијепи од надалине по броју слемова, ипак ће надалина бити ГОАТ јер ето свима је било најтеже играти против њих, нарочито таквим фићфирићима попут дотичног?

Што се тиче запињања, зато надалина иде у инвалидска колица, а Ноле попут младића хара ли хара ГС-има.

Mali Hijavata

pre 10 meseci

U pravu je. Kada su sva trojica na 100%, Nadal pobedjuje na svim podlogama. Najbolji mečevi ikada odigrani u tenisu, po brzini igrača, brzini servisa, minimumom grešaka na obe strane, brzini loptice u poenima, procentu uspešnosti servisa i vinera... jesu finale Vimbldona 2008 (Nadal - Federer), finale AO 2009 (Nadal - Federer), polufinale RG u pet setova Nadal-Djoković, kao i dva finala USO 2010 i 2013 Nadal - Djoković. Svih pet mečeva dobio je Nadal iako su protivnici na tim mečevima bili na 100% i igrali fantastično.
Ipak, najbolji igrač ikada je Federer, zbog načina na koji je osvojio 20 GS. To je ples po terenu, kakav nije vidjen nikada. Nadal i Djoković su taktika, a tenis je - Federer. Da su probali u karijeri da igraju kao on, elegantno, raznovrsno, velemajstorski, ne bi osvojili ništa.
Ali, kažem, Nadal je Nadal.

Neko

pre 10 meseci

Covek je iz licnog iskustva ispricao kako je prosao i ne moze mu se to zameriti. Ali je istina da dok je Nadal bio u punoj snazi i cak kad je s Novakom igrao secam se kako sam osecala veliku tenziju pri Novakovom servisu i vodjstvu 40:0, taj osecaj nemas ni kad igra protiv Federera. Odahnes tek kad se gem zavrsi ni milisekund ranije! Zato je bilo toliko tesko protiv njega, nije bilo perioda opustanja nikad

Predo

pre 10 meseci

Nemoj da ko rekao da ovo nije istina. Bilo da ej 40:0 ili 0:40, Nadal je trčao i borio se za svaki poen kao da mu je zadnji u životu. Novak igra tako samo ako mu je važno, on zna taktički da ispusti po koji gem, čak i set, da se uopšte ne trudi, to se Nadalu ne dešava, tj. nije dešavalo. Sad, da li ej to pametno ili nije, to ovde nije pitanje. Novak će, recimo, spustiti nivo svog tenisa, tj. igrati kraće poene, rizikovati riternima, ukoliko protivnik servira na 6:5 i sačuvati snagu za tajbrejk. Nadal je definitivno najveći borac. Da su u ratu, Nadal bi jurišao na bunker, Novak bi čekao u zasedi, a Federer bi gađao protivnika artiljerijom iz daljine.

vojo

pre 10 meseci

Sta prica ovaj? Igrao je sa nadalom 2006 u monte karlu, sa djokovicem nema zvanican mec. Sa federerom ima skor 0-2 (oba meca iz 2003)

Mali Hijavata

pre 10 meseci

U pravu je. Kada su sva trojica na 100%, Nadal pobedjuje na svim podlogama. Najbolji mečevi ikada odigrani u tenisu, po brzini igrača, brzini servisa, minimumom grešaka na obe strane, brzini loptice u poenima, procentu uspešnosti servisa i vinera... jesu finale Vimbldona 2008 (Nadal - Federer), finale AO 2009 (Nadal - Federer), polufinale RG u pet setova Nadal-Djoković, kao i dva finala USO 2010 i 2013 Nadal - Djoković. Svih pet mečeva dobio je Nadal iako su protivnici na tim mečevima bili na 100% i igrali fantastično.
Ipak, najbolji igrač ikada je Federer, zbog načina na koji je osvojio 20 GS. To je ples po terenu, kakav nije vidjen nikada. Nadal i Djoković su taktika, a tenis je - Federer. Da su probali u karijeri da igraju kao on, elegantno, raznovrsno, velemajstorski, ne bi osvojili ništa.
Ali, kažem, Nadal je Nadal.

Sasa

pre 10 meseci

Nadal je neverovatan i jedan od najboljih u istoriji, ali ovaj je njbolji u dubokom uvlacenju.... Zasto je isto ljudima potrebno? Katastrofa. Fujcina.

Zoran Knezevic

pre 10 meseci

Nadal bog šljake a ostalo sve zajedno Novak. Federer najlepši za gledanje.Tri cara za uvek.
(mimi, 5. jun 2023 11:08)
------
Nadal,"Bik sa Majorke", u bukvalnom smislu te reči, koji prolije potoke znoja, raubajući organizam maksimalno za svaki poen, Federer, maneken, koji se nije isuviše zamarao i znojio, sa loknicama moje veže ondulirane strine od pre tridesetak godina i, NOVAK, gladijator, koji ima kvalitete i jednog i drugog. Bukvalno teniski gladijator. I likom i delom, koji koristi sve svoje atribute da pobedi. Znači, broj 1. Novak, 2. Nadal i pod 3. švajcarka strina, koja je uvek umela da prikrije svoju pakost, zlobu i ljubomoru.

MILENA

pre 10 meseci

Zato je on invalid. A možda i uništen svakakavim preparatima. Zar djecu treba učiti da moraju zapeti do krajnjih granica, pa i protiv 100-og na listi, iako znaju da će završiti na štakama. Jedno je posvećenost i ljubav prema sportu, a nešto sasvim drugo samorazarajući fanatizam.
Sjećam se da sam pročitala davno kako je Nadal, nezadovoljan jednim svojim udarcem, po završetku meča odmah otišao uvježbavati taj potez. Ako to nije fanatizam, ja me znam šta jeste.

zoc

pre 10 meseci

Izjava koja nema veze sa vezom,nebitno je sad protiv koga mu je bilo najteže igrati(bio to Federer,Agasi,Edberg,Nadal..Mekenro) koji je to uopste igrac pola ljudi nije culo za njega i sad on daje izjave nije posten turnir osvojio a da nepricamo o GS!!!

alcale

pre 10 meseci

Covek se povukao sa tura 2012, odigrao jedan (1) mec sa nadalom i tri sa Novakom (naravno sva tri je je izgubio) a najbolja pozicija na ATP mu je bila 83 mesto i to 2003.

Sila od sportiste i tenisera

bre

pre 10 meseci

Ako u preko 50 mečeva na velikim turnirima i više od 15 godina rivalstva Nole ima bolji skor, a i više titula, šta više ima da se kaže?

Sića

pre 10 meseci

Zato se i povređivao deset puta više od Noleta, zato je i koristio ko zna kakva sve sredstva oporavka da bi ostao u snazi (setimo se perioda kada je izgledao kao izduvani balon, kada nije ni mogao da dođe do meča sa Novakom jer je ispadao u prvim kolima).
Nikada ne treba igrati svom snagom, naročito na treninzima, jer telo to prosto ne može da izdrži, naročito na duže staze. Osim naravno korišćenja dopinga, ali to ima druge posledice.
Pozdrav za ovog "vrhunskog" stručnjaka od trenera i profesora.

Srdjan

pre 10 meseci

Svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ovaj gospodin. Nema potrebe da ga bilo ko vređa zbog toga. Skloni smo tome da bez dokaza optuzujemo Nadala da je dopingovan, da ga vređamo zato što izvlači šorc iz debelog mesa, ali je ono što je postojeća istina to da je Nadal neverovatan sportista i veliki šampion. Isto mislim i za Federera i Novaka.

Ја

pre 10 meseci

Јел то сад нови критеријум за проглашење ГОАТ-а? Кад се Ноле одлијепи од надалине по броју слемова, ипак ће надалина бити ГОАТ јер ето свима је било најтеже играти против њих, нарочито таквим фићфирићима попут дотичног?

Што се тиче запињања, зато надалина иде у инвалидска колица, а Ноле попут младића хара ли хара ГС-има.

Globtroter

pre 10 meseci

Krajnje subjektivno. Očigledno veliki Rafin fan. Igrao jedan meč protiv Rafe na šljaci i po dva meča sa Rođom i Noletom. Sve je izgubio, Rodžer ga odvalio, a Novak ga je pobedio tako što mu je prepustio u proseku 3-4 gema po setu. Inače sa Novakom je igrao kad je Novak imao 18 godina. Da su se sreli npr. 2011-te na AO-nu Novak bi mu prodao džak krompira, a on bi i dalje pričao da mu je najteže sa Rafom. Jednostavno što je babi milo...

alen

pre 10 meseci

tacno zboris ali to vazi samo za RG za ostale gren slemove je losiji od novaka poprilicno sto i ne moze da nadoknadi novak ce biti kad zavrsi karijeru jedan od najboljih sportista u istoriji sporta po meni ako kojim slucajem dodje do 30 gren slemova mozda i br1 da razjasnim kazu jordan je najbolji na svetu ali nije igrao sa Raselom,Wiltom da li je jordan u bilo kojoj eri mogao da ima prosek 50p 30sk 10blk i 5 as u celoj sezoni sigurno ne. u fudbalu nikad nismo gledali mesija,peleta,maradonu jedne protiv drugih, u atletici nismo videli bolta protiv ovensa,luisa,u plivanju felpsa protiv torpa koji se povukao sa 24god nije ni bio u primu ali zato jedino u tenisu u jednoj eri su igrali 3 najbolja ikada i djokovic ima prednost nad nadalom i federerom u pobedama titulama na kraju ce imati i u GS jedini sport u kom su se takmicili najbolji protiv najboljih mislim da ne gresim ako neko ima da me demantuje da je bilo toga jos voleo bi da kaze a da ne bude streljastvo i tim slicni sportovi ne umanjujem ih ali to se ne prati

Nebojša

pre 10 meseci

Igrao sa Novakom 2006 kada je Novak imao 18 godina i izgubio sa Nadalom je odigrao ceo jedan put isto 2006 izgubio je i taj meč ovakve izjave vređaju inteligenciju i onda su ovakvi nekom treneri.

Garnet

pre 10 meseci

Who is this? Svakako je Nadal bio mnogo dobar igrač. Najviše zaredom pobeda na šljaci. Niko nije mogao da ga dobije. I za ovih 15 i kusur godina,jedini koji je mogao da mu parira i dobije ga više puta je Novak. Što se sljake tiče. Na ostalim podlogama nije toliko dominantan

No1

pre 10 meseci

Ма где само ископате ове пропалитете? Никога није ни побеђивао, не знам како одређује ко му је био тежи ривал. Небитна изјава небитног лика, не знам зашто уопште овакви добијају ваш простор.

Betonka

pre 10 meseci

Aj da vidimo šta kaže neki bivši 395 teniser sveta koji je jednom slučajno kao laki luzer upao na GS i igrao protiv Nadala ili Novaka...

cemu pljuvanje

pre 10 meseci

Svako ima pravo na svoje misljenje a pogotovu profi teniser koji je sa njima igrao, bez da ga vi omalovazavate. Imate i vi svoje misljenje a niste reket uzeli u ruku. Sto ne bi imao on?

s

pre 10 meseci

Lose se izrazio.
Najteze je protiv Nadala.

Cinjenica je da je Nadal imao daleko vise 6 0, 6 1 i 6 2 setova od druge dvojice. Prosto kada ga "krene" ludacki forhend spin i kada munjevito stigne svaku loptu, slabiji protivnici poput ovog izgube zelju za igrom.

Federer je isto umeo da igra dominantno, ali imao je perioda u igri gde padne, masi servise ili prosto zbog "lepote" svog bekhenda udara slabije i dopusti protivniku da ga napada na bekhend i vrati se u igru.

Nole je celu karijeru cisto mucenje. I sebe i publike. Takticki kompletniji od druge dvojice, ali zato pola karijere servira lose, i svoje i protivnicke gemove vodi u djus i u mecevima gde deluje kao favorit, on dobije sve setove u taj brejkovima. Takodje ne voli da dominira, vec da polako kuva i maltretira protivnika (i sebe), ako igra protiv 99+ na svetu, igrace na 30% sposobnosti, napraviti brejk kad treba i dobijati mec 6 4 ili 6 3.
Naravno protiv Nole protiv Nadala ili Federera je sasvim druga prica. Tada daje svojih 100%, ali protiv drugih uvek steknete utisak da moze da izgubi mec i da je bas tog dana protivnik resio da igra mec zivota.

Predo

pre 10 meseci

Nemoj da ko rekao da ovo nije istina. Bilo da ej 40:0 ili 0:40, Nadal je trčao i borio se za svaki poen kao da mu je zadnji u životu. Novak igra tako samo ako mu je važno, on zna taktički da ispusti po koji gem, čak i set, da se uopšte ne trudi, to se Nadalu ne dešava, tj. nije dešavalo. Sad, da li ej to pametno ili nije, to ovde nije pitanje. Novak će, recimo, spustiti nivo svog tenisa, tj. igrati kraće poene, rizikovati riternima, ukoliko protivnik servira na 6:5 i sačuvati snagu za tajbrejk. Nadal je definitivno najveći borac. Da su u ratu, Nadal bi jurišao na bunker, Novak bi čekao u zasedi, a Federer bi gađao protivnika artiljerijom iz daljine.

statuskan

pre 10 meseci

Ništa sporno,svako ima pravo na svoje mišljenje.Verovatno se navijačima Nadala ili Federera neće svideti izjave Nika Bolitjerija ili Nikole Pilića(A oni su mi relevantniji od ovog bivšeg tenisera) da je Novak najkompletniji igrač koga su za života gledali!

Ahab

pre 10 meseci

Stvar ukusa i afiniteta.
Najbolji mecevi u ovom stolecu bili su izmedju Novaka i Rafe.
To je uvek bila beskompromisna paljba iz svih oruzja.
Federer je za dobar stepenik ispod obojice, ali ga je bilo lepo gledati na terenu.
Prosto je plesao.
Sto se tice duzine dominacije, Novak je tu ispred obojice.
Nekako ima bukvalno sve, bez slabe tacke je.
Kada je na 100% Novak je apsolutno nepobediv.
Problem je sto je vec nekoliko sezona u godinama gde nije lako biti ni na 80% svojih apsolutnih mogucnosti i u tom smislu je neprevazidjen.

Novak

pre 10 meseci

Ovaj opisuje mucenje i mazohizam, a ne treniranje. Meni je sad zao Nadala jer izgleda da ce za nekoliko godina biti nepomican. Setite se sta je rekao Federer kada je konacno zavrsio svoju karijeru:"Uvek sam zeleo da imam zivot i posle tenisa".

Sou Biznis

pre 10 meseci

Verujem da je tako, samo je poenta da je protiv Nadala igrao na sljaci, i to je svakako najtezi izazov u istoriji tenisa! I isto tako je protiv Novaka igrao dva puta, 2005.i 2006.godine a dobro znamo da je u tom periodu Nadal bio za nijansu bolji od Novaka, pri tom je i godinu dana stariji..

Manje vina, manje vina!

pre 10 meseci

Na nekim fakultetima imate opciju da studenti ocenjuju profesore! Svako ima svoj kriterijum i to je legitimno. Zašto ne bi bilo?!

Neko

pre 10 meseci

Covek je iz licnog iskustva ispricao kako je prosao i ne moze mu se to zameriti. Ali je istina da dok je Nadal bio u punoj snazi i cak kad je s Novakom igrao secam se kako sam osecala veliku tenziju pri Novakovom servisu i vodjstvu 40:0, taj osecaj nemas ni kad igra protiv Federera. Odahnes tek kad se gem zavrsi ni milisekund ranije! Zato je bilo toliko tesko protiv njega, nije bilo perioda opustanja nikad

Nenad

pre 10 meseci

Nadal na vrhuncu forme je stvarno bio cudo prirode. Kada izrotira onaj forhend i jednim udarcem predje iz odbrane u napad znalo se da je poen gotov. U svakom slucaju ipak Nole je mentalno, tahticki i fizicki najbolji od svih a Federer na vrhuncu imao njalepsu i najagresivniju igru, pljusteli vineri. Neponovljiva era i puno radosti i sporta nam je doneo Nole ali mozda ne bi bilo to to bez Federera i Nadala. Tako da hvala velikoj trojci.

vojo

pre 10 meseci

Sta prica ovaj? Igrao je sa nadalom 2006 u monte karlu, sa djokovicem nema zvanican mec. Sa federerom ima skor 0-2 (oba meca iz 2003)

slam

pre 10 meseci

Svakome individualno pojedini tip igrača odgovara manje ili više. Moguće da je ovog tenisera Nadal najviše namučio posebno ako je naleteo na protivnika u formi kada je raspoložen za igru. Ne može se poreći Nadalov kvalitet koji spada u sam vrh svetskog tenisa. Specijalnost mu je bila igra na šljaci a 14 osvojenih titula na RG svedoče o njegovom nesumnjivom talentu. Takođe se ne može osporiti Nadalova posvećenost treningu njemu je tenis uvek bio prioritet. Ovde nije bilo reči o tome koji teniser je najveći u istoriji već je jedan igrač govorio protiv koga mu je bilo najteže. Samo lični utisak i ništa više od toga nema potrebe da odmah napadate čoveka ima pravo da kaže svoja iskustva. Siguran sam da bi veliki broj igrača isto rekao za Đokovića, Federera, Samprasa i ostale vrhunske tenisere.