Sreda, 31.05.2023.

10:20

"Đokovićeva poruka je militantna i vrlo politička"

Francuska ministarka sporta ocenila je kao neprikladnu, "militantnu i vrlo političku" poruku Novaka Đokovića napisanu posle meča na Rolan Garosu.

Izvor: B92

"Ðokoviæeva poruka je militantna i vrlo politièka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

Kole

pre 10 meseci

Poruka nije politička jer nije naglašena teritorijalna odrednica Kosova već emotivna. Šta će neko da nosi u srcu je njegova lična stvar. Nije ni militantna jer čovek poziva na zaustavljanje nasilja, a ne na eskalaciju istog. Ova ministarka već ima odštampana saopštenja u kojima su Srbi uvek krivi, pa kako sad to da ispravlja. Nole uzmi im sve, ne daj im ništa.

Aule

pre 10 meseci

Poruka "stop nasilju" je militantna?
(Marko, 31. maj 2023 10:41)

Tebi i ostalim licemerima da odgovorim. Ne, poruka "stop nasilju" nije militantna. Poruka "Kosovo je srce Srbije" je militantna. Taj deo Djokoviceve poruke izostavljate.
(axl, 31. maj 2023 12:37)

A tebi i ostalim apologetama sa pamcenjem zlatne ribice da odgovorim.
Kosovo jeste jedno od sredista naseg identiteta, a ako vam nesto nije jasno slobodno procitajte nesto o Gracanici, Decanima, Peckoj Patrijarsiji i jos STOTINAMA drugih objekata koji su tamo mastajali od XIII veka naovamo.
Mozemo i ovako, da nam Kosovo nije razbojnicki oteto, poruka ne bi nikada zvucala "militantno", zar ne?
Obrni - okreni, slobodno uputi pitanje otimacima zasto ta poruka zvuci militantno, ali bez prenemaganja, lazne zabrinutosti i licemerja.

Zar u Srbiji?

pre 10 meseci

Slažem se da je poruku politicka, ali kada srpska vlada ne može ništa da uradi da zastiti Srbe na Kosovu, onda to mora Nole...

fix

pre 10 meseci

S je sve lepo rekao. Da je Ukrajinac napisao Krim je srce Ukrajine rekli bi svi da je ratna poruka, a posto je pametni Nolo to rekao onda nije ratna.

aj malo mozak deco moja.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

U tome se i ogleda Novakova veličina, u stanju je da rizikuje karijeru zarad svojih principa i stavova. Ne mislim da je Kosovo srce Srbije niti je u Srbiji, ali podržavam Novakov stav i što nikom ništa ne prećutkuje.
(Biće bolje, 31. maj 2023 12:24)

Nego sta je ako n(ij)e srce Srbije i u Srbiji? Srce Srbije ce ostati zauvek.

Mali Hijavata

pre 10 meseci

Kakvo licemerje!!! Neka pročita Rezoluciju 1244. A nacistički pozdrav Slava Ukrajini je dozvoljen u cijeloj Evropi. SRAMOTA!
(Mariborcan1970, 31. maj 2023 10:54

Za ukrajinski nacistički pozdrav si u pravu, ali rezoluciju bolje ti da pročitaš, jer u njoj na više mesta vrlo jasno piše da Srbija više nema nikakve pravne ingerencije na Kosovu, već da o daljoj budućnosti Kosova odlučuje isključivo Vojno krilo Saveta bezbednosti ( čitaj - NATO ), čak je to telo i jedini isključivi pravni tumač te Rezolucije. Dakle, nikakav medjunarodni sud ne može odlučivati o tome. E, na našu veliku žalost, mi smo to potpisali! Dosta više mitomanije, ne bi nam škodilo malo dugoročne i pametne politike ako nam je uopšte i stalo do Kosova. Ili nam je to samo zavesa za pokrivanje pljačke, korupcije i lične koristi.
Misli o tome.

Vuja neznalica

pre 10 meseci

Da je gospodična rekla nešta drugo pa da budemo iznenadjeni... Ovako - samo će je još više boleti kad Nole podigne pehar po treći put i tako matematički, fizički, istorijski i na svaki drugi način definitivno postane najveći igrač u istoriji ovog sporta... Neka boli, i treba da boli

Vaske

pre 10 meseci

Hvala ministarko na ovome, samo ste dodatno ojačali Novaka. Vas sramni stav je pogonsko gorivo za njega! Osvaja Pariz sigurno 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

hvala

pre 10 meseci

Nadam se da francuska ambasada prati medije pa bi mogli da dostave komentare citalaca sta misle o izjavi njihove ministarke. Mozda ce je to malo podstaci da prosiri svoja saznanja o nasoj pokrajini osim onog da je "Kosovo presedan".

Ljuba

pre 10 meseci

Đokovic sam sebi otežava život. Umjesto da se bavi tenisom on se upliće u svašta drugo, politika, rat, vakcinisanje a o ničem pojma nema. I još ga uhvatili u laži i sa lažnim potvrdama. O ratu priča kao paćenik on i njegova porodica a dlaka im nije pala s glave, dok su stotine hiljada stradali brutalno, izginuli, osakačeni, protjerani, mučeni, izgubili imovinu, preživljavaki u opsadi bez struje, vode, hrane, grijanja, neki prošli logore i mučenja, sakačenja, mnogi izgubili porodicu, preživjeli teške traume i neoravde i Noleta nije sramota da govori o “mukama” svoje poridice u ratu kojeg nije ni vidio ni ćuo osim na televiziji. Naravno da to izaziva negativne emocije i komentare a i šalje mu negativnu energiju, Ćuti bre i radi, drž se tenisa.

mislis na Jasenovac?

Myrthos

pre 10 meseci

On leti sa ovog turnira garant jer očigledno postoje snage koje ga neće ostaviti na miru i koje će ga isprovocirati na daljnje reakcije. Ali nije mu ovo uopšte trebalo naravno!

Marko

pre 10 meseci

Kako vise da neko objasni ovim sportistima. VECA JE POBEDA DA OSVOJIS ROLAND GAROS I TAKO NAS UCINIS PONOSNIM, NEGO STO CES DA SVRLJAS PO EKRANU GDE SU NJIHOVA PRAVILA, DA TE IZBACE I JOS VISE NAS UNIZE!!!! VIČEM OD MUKE.

yu

pre 10 meseci

Neće Novak da razmišlja ko ministarska sporta. Njen sklop mu nije potreban. A ako je Novakova poruka militantna za "stop nasilju",šta je sport za tu "pametulju"? Sport sa nasiljem je li!

BLuka

pre 10 meseci

Лош превод, на француском реч "militant/e” значи активиста, активистички. Прецизније би било "изразито активистичка порука".
(Влада, 31. maj 2023 11:14)
Nigde veze.

borka erak

pre 10 meseci

ako je Noletova poruka
militantna, onda je francuska ministarka militantna i u sukobu sa Ujedinjenim Nacijama i njihovom poveljom 1244.

ja

pre 10 meseci

Jeziva karakterizacija od strane Francuza… Tokom osvajanja Alžira od strane Francuske u 19. veku (u Francuskoj eufemistički nazvano “Pacifikacija Alžira”), stradalo je gotovo milion Alžiraca, a na stotine hiljada ih je prinudno raseljeno diljem francuske imperije. Posebno problematična plemena su “rešavali” tako što bi ih, pod okriljem noći, okružili i pobili sve što mrda, uključujući i žene, decu i starce. Nakon toga, tokom Alžirskog rata za nezavisnost, 1950-ih i 1960-ih, ubijeno je ukupno 1.5 miliona Alžiraca. Takođe ih je na stotine hiljada prinudno raseljeno. Da ne pričamo tek o odvođenju dece i usvajanju u francuske porodice. Zabeleženo je na stotine hiljada slučajeva silovanja, a čak 2 miliona Alžiraca je završilo u francuskim koncentracionim logorima. U 20. veku, nakon užasa u 2. svetskom ratu, kad se mislilo da se ništa slično više nikada neće ponoviti. Pa je sve to ponovljeno i u Indokini - ne treba zaboraviti da su Francuzi započeli Vijetnamski rat, Amerikanci su ga samo nastavili. I onda se nađu Francuzi pozvani da pričaju o “neprihvatljivim političkim i militantnim porukama”?!

koki

pre 10 meseci

(s, 31. maj 2023 11:39)

Ako je po tvom misljenju vecina jedino merilo.

Sta je onda problem na Krimu i u Donbasu gde su Rusi vecina.

Sto se tamo ratuje.

Sto ne prepuste lepo Rusima teritoriju nego hoce treci svetski rat.

Nadam se da ces shvatiti da je takav licemeran stav srz svih problema.

Dragon

pre 10 meseci

Politicke pporuke nisu dozvoljene.
To je prva recenica.
Samo stop nasilju je recimo ok.
Mada KFOR nije napao nikoga nego se branio.
Nole se provukao ovaj put.
Nadam se da nece ponavljati gluposti.
Onda ce sigurno biti iskljucen.

Luka

pre 10 meseci

Nasa tema od Ukrajinske nije nipocemu razlicita. Tema je ista a razlicit je samo slucaj i staje u dve reci suverenost drzave. Nego se minustarki ne svidja sto je u jednom slucaju bas Francuska agresor.

Dragan

pre 10 meseci

Nebitno sta ko misli, izgleda samo Novak ne sme da misli, da izjavu, jel on robot ili covek koji je spreman zbog misljenja da stavi celu svoju karijeru u drugom planu.

Hahahahahaha

pre 10 meseci

s, 31. maj 2023 11:39)

Sto bi ti rekao , ajde ne pravi se blesav. Kada bi svi koji imaju vecinu na nekom prostoru imali i drzavu , postojalo bi 100000 drzava. Primer toga je i Krim koga vecina ne priznaje kao rusku teritoriju iako je ogromna vecina ruski narod. Zašto se neda otcepljenje Kataloniji? Jel sad kapiras da si dzaba pisao komentar od 100 redova?

mario

pre 10 meseci

To su Evropske vrednosti i Evropski principi kojima treba da težimo.
(pera ložač, 31. maj 2023 11:34)
Ne morate bolje vi uzmite sve od Istoka i idite tamo živjeti i raditi,a ne na truli zapad i od njih tražite bespovratnu pomoć.

Yu

pre 10 meseci

Mnogo militantnija je izjava Ministarke, nego Novakova poruka ispisana na kameri. Ministarka očigledno namjerava da zabrani drugačije mišljenje, svako mora da misli kao ona. Za Novaka to ne važi.Svaka čast legendo

heba

pre 10 meseci

Bože, kakav svet se okuplja oko tog Djokovića! Oni misle da su patriJote, a o patriotizmu pojma nemaju. Obični novokomponovani nacionalisti. On ih okuplja, pali i sludjuje, a oni kao ovce.

srđan

pre 10 meseci

Dakle, ovi na "Zapadu" su načisto prolupali. Neko napiše "Stop nasilju" i oni to okarakterišu kao "militantno"??? A možda i nisu prolupali, možda su samo bezobrazni?
Nole, udri, imaš još godinu-dve, mogu samo da te mrze.

ŽD

pre 10 meseci

Militantna poruka sa nacrtanim srcem i porukom stop nasilju!?
S druge strane ima razumevanja za ne pružanje ruku protivniku samo zato što je druge nacionalnosti. Eh te Zapadne vrednosti?

Afrika

pre 10 meseci

Licimerno nema sta. Gde si ti pronasla poruku militantnu!? Jos na kraju pise "Stop nasilju"? Sta je tu militantno!? Izjava politicarke je u najmanju ruku licimerna, bezobrazna, podmukla i bez ikakvog respekta. Ukrajinski sportistima je sve dozvoljeno a ostalima iz zemalja koji ne misle kao oni nista. Sta reci kada smo sve i znali.

Luka

pre 10 meseci

Politicke pporuke nisu dozvoljene.
To je prva recenica.
Samo stop nasilju je recimo ok.
Mada KFOR nije napao nikoga nego se branio.
Nole se provukao ovaj put.
Nadam se da nece ponavljati gluposti.
Onda ce sigurno biti iskljucen.
(Dragon, 31. maj 2023 12:00) # Link komentara
Preporučujem(0)Ne prep

Dobro zasto se onda Ukrajinskim igracima tolerisu politicke poruke i niko ne reaguje ali ne i Srpskim to je moje pitanje? Ovde problem nastaje jer po njima nismo iz iste kaste, ceo svet su oblikovali sa jasnom podelom visi i nizi narodi ali im se agenda o slobodama, jednakostima i istim pravima ne uklapa. Tu nastaje problem a ne kod Novaka.

axl

pre 10 meseci

Poruka "stop nasilju" je militantna?
(Marko, 31. maj 2023 10:41)

Tebi i ostalim licemerima da odgovorim. Ne, poruka "stop nasilju" nije militantna. Poruka "Kosovo je srce Srbije" je militantna. Taj deo Djokoviceve poruke izostavljate.

kejdl

pre 10 meseci

GS ima ali...

Nista ti ne razumes. Novak je u tenisu osvojio SVE, on ne mora da se drzi tenisa kao ti tvog radnog mesta. Moze sebi da dopusti da govori sta hoce jer je to sam sebi obezbedio. A to smeta mnogima, jer njegove reci se itekako cuju. I treba da im paraju usi. Al ti to ne razumes, ti mislis kad se uvlacis svima da ce te svi voleti i postovati.

Voja

pre 10 meseci

Nema boljeg primera licemerja od ovog što je izjavila ministarka.Oni su tužni znate,pa mogu,dok sa druge strane krvolok Đoković to radi iz obesti i mržnje.Demokratija u punom smislu.

realnost

pre 10 meseci

koji militanti , zapadnjaci, mogu da mu pljunu pod prozor. Englezi su ga uskratili za 2000 bodova , pa i francuzi mogu to da odrade jer ce osvojiti turnir.

wolf30

pre 10 meseci

Aleja anđela , 2015. godine, sve deca, ubijena. Jel to sto gospođa govori vredi za sve ili samo neke, u breme kad misli da je vreme.... Milica Rakic, ubijena od bombe , delom Francuske, nasih prijatelja...... Eeeeeee ministarko, teniserko, ybogom pameti, nisam te ni imala...

Biće bolje

pre 10 meseci

U tome se i ogleda Novakova veličina, u stanju je da rizikuje karijeru zarad svojih principa i stavova. Ne mislim da je Kosovo srce Srbije niti je u Srbiji, ali podržavam Novakov stav i što nikom ništa ne prećutkuje.

Zuja

pre 10 meseci

Samo neka piše dok god učestvuje na turniru ovakve poruke.
Nikoga ne zanima nakaradno i moguće instruisano mišljenje nazovi ministarke franucuskog sporta.

Alan Ford

pre 10 meseci

Politička jeste, militantna nije. Sportski i politički svet je često dvoličan, donosi pravila u hodu, bez ikakvih univerzalnih principa. To donosi ovakve situacije.

cosko

pre 10 meseci

Bravo ministarka, neka se ne petlja gde mu nije mesto,mora da bude u svakoj corbi mirodjija ovaj Nolak.Bavi se sportom i cuti inace ces biti diskvalifikovan.

Miki

pre 10 meseci

Ne branim Djokovica. Da se ja pitam, ne bih dozvolio nikakve politicke poruke na sportskim desavanjima i iste individue bih kaznjavao. Ali, ako mogu ukrajinke i ukrajinci da se ne pozdravljaju sa ruskim i belorsukim sportistima, zasto i Novak ne bi mogao da podrzi narod na Kosovu. Ili isti arsini neka budu za sve ili neka se ne izjasnjava

only fools and horses

pre 10 meseci

Znamo da su pristrasni, licemerni, znamo da je sve vreme antisrpska politika dominantna u rukovodstvu tih zemalja, dvostruki aršini su uvek postojali, ali ovako otvoreno to izjavljivati i propagirati, to je vrhunac. Stvarno deluje neverovatno. Njima je čak i isticanje pronaci simbola, otvorena hajka na ljude samo zato što su određene nacionalnosti, očigledno prihvatljiva univerzalna vrednost. A srce i stop nasilju je militantna poruka.
Samo ne znam kako može da pogleda sebe u ogledalu Srbin koji to može da pravda.

Predo

pre 10 meseci

Reakcija je potpuno očekivana, ne znam zašto se neki čude. Zamislite da je 1940. neko u Njemačkoj napisao "Stop nasilju nad Jevrejima" ili u SAD "Stop nasilju nad crncima", kakva bi bila reakcija ministara tih država.
Novak je znao kakva će biti reakcija i što je više reakcija, to znači da je postigao cilj. Džaba priče Vučića, Rusa i Kineza, po prvi put ovo ulazi u uši ljudi, koji ili niakd nisu čuli za Kosovo, ili slušaju priče od ljudi, kao što je ova ministarka.
NOvak je ocenio da je ovo važnije od tenisa. Za provokatore iz susjedsva, koje možete prepoznati po najsrpskijim imenima i ponekad ćirilicom koji pitaju šta je uradop za Kosovo do sada i spominju decu, ja sam bio prisutan na turniru u Beogradu kada su tamo bila pozvana deca sa Kosova, pogledajte koliko je Đokovićeva fondacija uložila u škole i vrtiće na Kosovu, a na Kosovo mu ne daju ni Albanci, a njegovi bezbjednjaci, jer mu niko en garantuje bezbjednost. Mrtvi heroji nam ne trebaju.

Pitam

pre 10 meseci

Krenuo je napad na Novaka.Ali ovoj ne smeta da brani Ukrajinu. Ne branim ja mi Rusiju.Da li Novak ima pravo da napiše šta oseća? Šta je to loše napisao mada se ne slažem što meša sport i politiku.

Malo je glupo

pre 10 meseci

Bukvalno mi je muka da čitam ove bljuvotine.
Dakle neutralni smo, osim kad nismo?

Drugi..
"stop nasilju" - militantna poruka..

"Ubij Rusa" bi verovatno bila poruka mira i tolerancije??

Goran

pre 10 meseci

Stop nasilju je inace poznata opasna militantna poruka. Sa druge strane, poruke mira i tolerancije su bodljikava zica i pucanje u civile sa ledja.

znanje-imanje

pre 10 meseci

hahahaha ha ha pa naravno. Poruka "stop nasilju" je "vrlo politička" pa čak i "militantna". Jer je reč o teritoriji u čijoj je neokolonijalnoj okupaciji učestvovala i Francuska. Ako je reč o Ukrajini onda je svaka politička poruka u stvari prigodna i eto deo "univerzalnih vrednosti".
Teško je prihvatiti taj fakt da je sada izobilje ovakvih. Čak bi se lakše podnelo da je u pitanju neki uobičajeni skot. Pardon, politički korektno: skotuša. Ali ne, ovakve kreature same sebi veruju. Čim je nešto što se njima dopada - to su univerzalne vrednosti. Čim su (po njma) to univerzalne vrednosti - to je istina. To je pravda i dobrota. To je lepota. I to svi ima da prihvataju i podržavaju. Toliko da to moraju i svi glasno da izražavaju. Dakle to nisu neki sa kojima ti možeš da ostvariš komunikaciju. Prostor u glavi im je već blokiran, ovim perpetum mobile wishful thinking mentalnim mehanizmom. Ovo su aktivisti koji su i piromani, a kad nešto zapale onda je to da bi se postigle "univerzalne vrednosti". Takve nepodnošljivo iritira bilo kakvo ograničenje njihove piromanije. Nikakva svojina, sloboda, pravo, granice, suverenitet, tradicija, individualnost - to im je sve ko biku u koridi crvena krpa.
Velike pohvale Novaku. Odlično je celu karijeru prećutao politiku. Ionako su ga jedva tolerisali. Ali pri uceni prinudne vakcinacije izabrao je jedino ispravno. A sada, kada mu je karijera na kraju - sada bi za NATO učinili veću štetu nego korist da ga za ovo sankcionišu. Odličan izbor opet.

Aule

pre 10 meseci

Zbog ovoga se, dragi moji zapadni licemeri, gadite vecem delu svetske populacije.
Lazljivi, dvolicni, gramzivi, a previse cesto i krvolocni.

uostalom mislim

pre 10 meseci

Dupli standardi, kao i uvek ... izmedju ostalog i zbog toga cete u istoriju, vrlo brzo.
I Rimljani su na svom vrhuncu konje gurali u Senat ... samo polako. Kinezi su poznati kao strpljiva nacija. Za razliku od Arapa koji bi pomenutu gospodju vise trebalo da brinu.
I sve to ste debelo zasluzili ... to ne znaci da ce nama biti bolje, naprotiv.

nada

pre 10 meseci

gosodja se frlja izrazima.Nije militantna Noletova poruka vec su militantni oni naoruzani do zuba a neprijarelj mu je goloruk narod.Sta je dozvoljeno a sta ne treba da striktno postuje a kako se to radi selektivno Nole nije prekrsio pravilo.Ukrajina je najbolji primer dvostrukih arsina.

Orač

pre 10 meseci

... i tekst francuske himne je vrlo, vrlo "militantan"... pa se ne menja... tako se ni priznanje ili otimanje teritorije jedne suverene države ne priznaje ako nema 100% glasova u UN, a nema... prema tome, mi imamo osećanja prema Kosovu slična kao. Francuzi prema svojoj himni. Ako mi njihova osećanja poštujemo, bio bi u najmanju ruku red da i oni poštuju naša...

db sa sela

pre 10 meseci

Stop nasilju nije politicki.Slazem se .
Pitam zasto komentatori ne pisu da je "Kosovo srce Srbije " politicki nabijeno.Sta se pravite Tose ,pa kao ne razumete.
Nole neka se vrati u Srbiju i neka igra ,a ne da tupi ,da hoce pare, nece da zivi u Srbiji zbog placanje poreza ,a ovamo izigrava veliko Srbina.

Hajde malo realnoari

pre 10 meseci

Da li su realni ovi sa Zapada. Masakriraju nas na Kosovu i ako se pobunimo mi smo krivci?! Treba da cutimo i trpimo sve sto nam vi kazete?

Mister B

pre 10 meseci

Meni samo nije jasno što je napisao "KosovE". Ali Nole napišj i naredna 3 ili 4 puta koliko će biti prilike na tom turniru u inat svima, uzmi trofej i na šljaci ispiši pre nego što staneš za slikanje. Nek crknu od muke agresori!

Nikola

pre 10 meseci

Nije militantni kada se šalje oružje i podržava suverenitet Ukrajine ali je militantni podržavati suverenitet Srbije. To je zaista neverovatno ali oni će ispaštati

NokiJA

pre 10 meseci

U prevodu sa književnog francuskog:
" Ovi sloveni su naši, njih ne izbacujemo i ne šikaniramo, nego naoružavamo.
A ovaj drugi, tvrdoglavi, e to je loš Sloven, njega opanjakavamo, ucenjujemo, izbacujemo, po potrebi tamničimo i vičemo kako Siro&Cokoladospravljać ima graciozniji stil od njega".

Neka autosovinizam pocne za 3,2,1.... SAD!

Dragan - Sava

pre 10 meseci

Znaci i za 110 zemalja sveta militantna i politička! Kolika su ona demokratija kad ne priznaju većinu, već samo silu!? Ali već im se obija o glavu i njima i ostalim bivšim silama!

GS ima al nikad obožavan, nikad heroj, nikad ikona, sam kriv

pre 10 meseci

Đokovic sam sebi otežava život. Umjesto da se bavi tenisom on se upliće u svašta drugo, politika, rat, vakcinisanje a o ničem pojma nema. I još ga uhvatili u laži i sa lažnim potvrdama. O ratu priča kao paćenik on i njegova porodica a dlaka im nije pala s glave, dok su stotine hiljada stradali brutalno, izginuli, osakačeni, protjerani, mučeni, izgubili imovinu, preživljavaki u opsadi bez struje, vode, hrane, grijanja, neki prošli logore i mučenja, sakačenja, mnogi izgubili porodicu, preživjeli teške traume i neoravde i Noleta nije sramota da govori o “mukama” svoje poridice u ratu kojeg nije ni vidio ni ćuo osim na televiziji. Naravno da to izaziva negativne emocije i komentare a i šalje mu negativnu energiju, Ćuti bre i radi, drž se tenisa.

heba

pre 10 meseci

A nee, nije politička! Sa tim ispadima, Djoković ništa korisno ne postiže, osim neke lične promocije u Srbiji, a u sustini samo skreće negativnu pažnju na sebe i na celu Srbiju.

Boža

pre 10 meseci

Jeste nepravda i dupli standardi od strane zapadnih "demokrata",koji godinama preoravaju zemaljsku kuglu,ali što bre Nole.Pa zar nisi ukapirao da traže dlaku u jajetu samo da ti unište karijeru.Gledaj da poobaraš još rekotda a ne ovako.

cukce

pre 10 meseci

Bravo Nole, po ko zna koji put pravo u centar! Kolika je večličina na terenu tolika i je i van njega, čast je biti njegov savremenik!

peter parker

pre 10 meseci

pa da, kad neko kaze "stop nasilju" to stvarno zvuci militantno. "sirenje demokratije" na primer je potpuno ocigledno miroljubivo...

s

pre 10 meseci

Aj ne pravite se blesavi, nije militantno "stop nasilju" vec "Kosovo srce Srbije" jer je to nasa fasisticka verzija "Za dom spremni" ili "Hajl Hitler".

Kosovo je istorijski teritorija koju smo masovno napustali seobama u 17 veku da bi se naselili na austrougarskoj. Kako su albanci naseljavali Kosovo, mi smo punili Vojvodinu. Nacin na koji smo mi dobili Vojvodinu u svojem sastavu je identicno nacinu na koji Kosovo dobija svoju, uz mnogo manje krvi.

Narod ne cini teritorija, ni istorija vec narod. Ako se ikada razmnozimo vise i demografski preplavimo Kosovo, onda ce biti nase, ako smo u manjini, onda je tudje. Tako funkcionisu sve drzave na svetu.
Istorija od pre 700 godina nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa buducnoscu, to kada ovaj tupavi narod shvati, icicemo napred.

Zamislite sutra svi Albanci napuste svoje kuce i Kosovo se vrati Srbiji. Sta mi imamo od toga? Zemlju ko zemlju, po koju rudu i manje vise cemo je isto tretirati kao ostatak zemlje koja je u raspadu. Kosovo se ne "brani" uzvikivanjem gluposti i agresijom vec strateskim razmisljanjem gde vidimo sebe za 20, 50 i 100 godina. Ambicija treba da nam bude da budemo samoodrzivi, bez zavisnosti od uvoza, da ne uvozimo napredne tehnologije nego da vladamo njima i razvijamo nove. Ako za 50 godina, mi budemo imali BDP od 300 milijardi, a Kosovo od 10, e tada mozemo da se busamo u grudi i ekonomski ih potcinimo, i za 200-300 godina sami ce hteti nazad. Ali ne, mi bi goli i bosi nekome da solimo pamet.

sd hajat

pre 10 meseci

Ministarka iz francuske… verovatno ima vudu lutake crnaca i arapa u kuci,a kao promovise ona nesto… licemerje na najvisem nivou!
Bravo Nole care!

kako ste odvratno dvolični

pre 10 meseci

Spodobo ono što se dešava Srbima na KOsmetu je isto tako tužno i teško, nisu Ukrajinci prvog reda a Srbi žrtve drugog reda.

kisa

pre 10 meseci

Al cemo da klecimo kad god to zakukaju i da skupljamo dobrovoljne priloge za dronove Ukrajini jer je to tako humano mirotvorno. Evropske vrednosti je presurova floskula za nesto sto nikada nije ni postojalo. Kad bi samo svi ljudi na svetu to razumeli.

Realni

pre 10 meseci

Nadovezacu se na komentar "znanje-imanje"...U ovome se ogleda velicina Novaka i moze se naslutiti njegov tok misli. Pored podrske ljudima na Kosovu pokazuje i drskost da se 'izjednaci' sa neukusnim ukrajinskim lobijem i pokaze da ce po cjenu sankcionisanja ( izbacivanja sa turnira) da pokaze svijetu Zapadnu ravnopravnost. Pravno i moralno - GENIJALNO od Novaka!!! Ajmo do 23!!!

Влада

pre 10 meseci

Лош превод, на француском реч "militant/e” значи активиста, активистички. Прецизније би било "изразито активистичка порука".

Miloš Mali!!!

pre 10 meseci

Kako da ne. On je srušio i unakazio 125 crkvi na Kosovu. On je osamostalio Kosovo pi svim nepravilnostima i ne poštujući Rezoluciju Ujedinjenih Naroda. On je Bombardovao Srbiju i on je bacao bombe sa osiromašenim uranijumom. On je samo kriv zato što se bori protiv nepravde.
I može samo da mu.

5. STAR

pre 10 meseci

"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje", rekla je Udea-Kastera.

Pa to je i uradio sramoto jedna bedna!
Vama je neutralno i normalno samo ono što vi mislite.
Ma opet nek napiše!

Sram ise

pre 10 meseci

A je li razgovarala i sa Ukrajinkom koja ne pruža ruku, kao sportski pozdrav, partnerki koja ju je pobedila. To nije politički?

Ben Akiba

pre 10 meseci

Ako ovo licemerje hodajućih spodoba od ljudi kojim je zapalo da izigravaju političare nije dovoljno svakoj pristojnoj osobi da razume zašto se treba boriti protiv zapada... onda ništa... dobro vam je. Iskreno se nadam samo još kratko.

Arthur Dent

pre 10 meseci

Francuskinja nesto prica? Nego. kad cete da ispraznite muzeje i vratite pokradeno? Isplatite odstetu za vekove robovlasnistva i kolonijalizma? Jeste li drzavama Indokine pkatili sto ste ih porobili i sto ste ih, koliko do pre 80 godina, vojnim putem drzali porobljene? Jel Alzir dobio odstetu za genocid koji ste tamo izvrsili? C, c, c

Metuzalem

pre 10 meseci

Netačno i tedenciozno.

"Kosovo srce Srbije!"
Izjava je istorijski tačna.
Albanci na njihovom jeziku nemaju čak ni ime za Kosovo:
"Reč Kosovo potiče od slovenske reči kos, koja označava ime za vrstu crne ptice. Albanski naziv Kosova (ili Kosovë) je albanizovana slovenska reč Kosovo."

"Stop nasilju" se svakako ne može nazvati militantnom.

Kriterijumi

pre 10 meseci

Osnovna karakteristika glasa politike u epohi u koju smo upali je da prica notorne gluposti, neistinite u sustini i netacne u sadrzini. Politicari danasnjice su veoma losi ljudi, preko njih se sprovode najmracniji programi maltretiranja ljudi. Ova Francuskinja je odlican primer te vrste nepovratno mrtvog licemerja koje jos nije sahranjeno.
Neka generacija ce i to izvesti, nadajmo se.

vlada

pre 10 meseci

znaci moze da pise sta god hoce dok god to nije oko duhovnog centra nase zemoje...da je napisao zivela ukrajina bilo bi sasvim prihvatljivo....ovo moras osvojiti djokovicu sad...nema nazad

Hahahahahaha

pre 10 meseci

Kakva dvoličnost na delu. Kod Ukrajinaca postoji tuga, a Srbi ne smeju ni da pomisle da su tuzni kad ih ubijaju. Poruka "stop nasilju" je militantna? Ili ne zna sta je militantno ili nije procitala poruku.

Korn

pre 10 meseci

Poruka "Stop nasilju" je militantna, a "Kosovo je srce Srbije" je politička, iako je Kosovo u skladu sa Rezolucijom 1244 UN srpska pokrajina. Zanimljivo.

Srbija

pre 10 meseci

Militantna izjava francuske ministarke sporta. S jedne strane joj je zao i jako tesko da gleda muke ukrajinksog naroda, a sa druge strane joj drugog naroda uopste nije zao sto trpi torturu i time jos vise pospesuje agresivnost ovakvim izjavama.

ЦЗ

pre 10 meseci

"Стоп насиљу" је "милитантна" порука.... Колико глуп и малициозан треба да будеш, па да "извалиш" овако нешто....

Perivoje

pre 10 meseci

Šta je tu sporno ? Nolo- novopečeni patriota je poslao podršku svojim zemljacima na Kosovu upravo iz zemlje u kojoj je iz patriotskih razloga( da ljubljenoj Srbiji kojim slučajem ne bi platio ni dinar poreza) prijavio prebivalište i koja je priznala nezavisnost Kosova.Ima li šta sporno u tome što život uglavnom provodi u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova ?

Mikii

pre 10 meseci

Da poruka dolazi od čoveka koji na severu Kosova ima vilu od 10+ miliona evrova, a ne u elitnom delu Španije, prvi bih dotičnome pružio podršku. Ovako, trebalo ga je izbaciti sa turnira ako ni zbog čega, a ono zbog neviđenog licemerja. Briga njega za one jadnike u bodljikavoj žici, taj gleda isključivo sebe. Kad ih je posetio poslednji put, da ta nesrećna deca tamo vide svoga idola - prebacivača loptice preko mreže punog ko brod?! Nikad, eto kad.

Sabre

pre 10 meseci

HAHAHAHAHAHHAHAHA ali bravo ribo, bravo! Tacno si u ovako kratkom izlaganju sublimirala svu bahatost, glupost, i dvolicnost zapada! Ribe nece da RAZGOVARAJU niti da stegnu ruku sto je "nesrecno ali ih ti razumes" ali zato kada covek koji je poreklom sa Kosova, koje su nam silom oteli pritom nas ubijajuci a kasnije i bombardujuci otrovima i kancerogenim susptancama koje ce nas ubijati vekovima, samo iznese poruku za mir i prestanak maltretiranja Srba, i podseti vas da, da, VEKOVNI SRPSKI DOM je uzet na silu i nismo okej sa tim onda je on militantan. Predivno.

Slovenac

pre 10 meseci

Kad novak kaže "kosovo je srce srbije - stop nasilju", to je militantna poruka i politička.

Kad oni daju zelenskom platformu na svakoj pasjoj procesiji - to nije politika i naravno nije militantno.

Zek

pre 10 meseci

Gospođa treba prvo da se obrazuje šta je politika a šta je patriotizam i pre svega šta se dešava na KOSOVU ako je u stvari interesuje istina …

vladica

pre 10 meseci

U prevodu za francusku vladu poruka je neprikladna, kako i ne bi kad su saučesnici u zločinu otimanja dela teritorije od suverene države.

lud , zbunjen

pre 10 meseci

Militantno je kad kazes: Stop nasilju, a kad odbijes da se rukujes,to zblizava ljude? Ko je ovde lud,ima li lekara u Francuskoj,ili su ukinuti kao nepotrebni?!

Ljubo

pre 10 meseci

Znači po ovim zapadnim ološima svi narodi nisu isti,po njima jedan narod je čak i poželjno ubijati,proterati ostatak stanovništva koji nije ubijen a dok drugi narod treba zaštititi,naoružavali i otvoreno braniti njihovu nezavisnost.Ali sve će to Vladimir naplatiti,osvetiti i Ruse i Srbe.Samo još malo drugovi i drugarice doći će i naših 5 minuta a onda ćemo vam sve sa kamatom naplatiti.A ti Novače još jednom napiši isto što si napisao i prvi puta.Živio Srpski Sokole do konačne pobede.

Igor

pre 10 meseci

Vrlo interesantno. Kad Rusi biju Ukrajince, onda Ukrajince razumeš i podržavaš, a kad Šiptari biju Srbe, onda Srbe ne razumeš i ne podržavaš. Koliko ste vi Francuzi glupi. Ovakvo ponašanje i urušavanje svetskog poretka, medjunarodnih zakona i normi, već vam se obija o glavu. Sve će ovo da vam se vrati samo od sebe, i to vrlo brzo. Evo sada, kada ste hteli podršku protiv Rusije, niko vas ne podržava. 7/8 sveta je protiv vas!

ЦЗ

pre 10 meseci

"Стоп насиљу" је "милитантна" порука.... Колико глуп и малициозан треба да будеш, па да "извалиш" овако нешто....

uostalom mislim

pre 10 meseci

Dupli standardi, kao i uvek ... izmedju ostalog i zbog toga cete u istoriju, vrlo brzo.
I Rimljani su na svom vrhuncu konje gurali u Senat ... samo polako. Kinezi su poznati kao strpljiva nacija. Za razliku od Arapa koji bi pomenutu gospodju vise trebalo da brinu.
I sve to ste debelo zasluzili ... to ne znaci da ce nama biti bolje, naprotiv.

Malo je glupo

pre 10 meseci

Bukvalno mi je muka da čitam ove bljuvotine.
Dakle neutralni smo, osim kad nismo?

Drugi..
"stop nasilju" - militantna poruka..

"Ubij Rusa" bi verovatno bila poruka mira i tolerancije??

Metuzalem

pre 10 meseci

Netačno i tedenciozno.

"Kosovo srce Srbije!"
Izjava je istorijski tačna.
Albanci na njihovom jeziku nemaju čak ni ime za Kosovo:
"Reč Kosovo potiče od slovenske reči kos, koja označava ime za vrstu crne ptice. Albanski naziv Kosova (ili Kosovë) je albanizovana slovenska reč Kosovo."

"Stop nasilju" se svakako ne može nazvati militantnom.

Arthur Dent

pre 10 meseci

Francuskinja nesto prica? Nego. kad cete da ispraznite muzeje i vratite pokradeno? Isplatite odstetu za vekove robovlasnistva i kolonijalizma? Jeste li drzavama Indokine pkatili sto ste ih porobili i sto ste ih, koliko do pre 80 godina, vojnim putem drzali porobljene? Jel Alzir dobio odstetu za genocid koji ste tamo izvrsili? C, c, c

Ljubo

pre 10 meseci

Znači po ovim zapadnim ološima svi narodi nisu isti,po njima jedan narod je čak i poželjno ubijati,proterati ostatak stanovništva koji nije ubijen a dok drugi narod treba zaštititi,naoružavali i otvoreno braniti njihovu nezavisnost.Ali sve će to Vladimir naplatiti,osvetiti i Ruse i Srbe.Samo još malo drugovi i drugarice doći će i naših 5 minuta a onda ćemo vam sve sa kamatom naplatiti.A ti Novače još jednom napiši isto što si napisao i prvi puta.Živio Srpski Sokole do konačne pobede.

Sabre

pre 10 meseci

HAHAHAHAHAHHAHAHA ali bravo ribo, bravo! Tacno si u ovako kratkom izlaganju sublimirala svu bahatost, glupost, i dvolicnost zapada! Ribe nece da RAZGOVARAJU niti da stegnu ruku sto je "nesrecno ali ih ti razumes" ali zato kada covek koji je poreklom sa Kosova, koje su nam silom oteli pritom nas ubijajuci a kasnije i bombardujuci otrovima i kancerogenim susptancama koje ce nas ubijati vekovima, samo iznese poruku za mir i prestanak maltretiranja Srba, i podseti vas da, da, VEKOVNI SRPSKI DOM je uzet na silu i nismo okej sa tim onda je on militantan. Predivno.

znanje-imanje

pre 10 meseci

hahahaha ha ha pa naravno. Poruka "stop nasilju" je "vrlo politička" pa čak i "militantna". Jer je reč o teritoriji u čijoj je neokolonijalnoj okupaciji učestvovala i Francuska. Ako je reč o Ukrajini onda je svaka politička poruka u stvari prigodna i eto deo "univerzalnih vrednosti".
Teško je prihvatiti taj fakt da je sada izobilje ovakvih. Čak bi se lakše podnelo da je u pitanju neki uobičajeni skot. Pardon, politički korektno: skotuša. Ali ne, ovakve kreature same sebi veruju. Čim je nešto što se njima dopada - to su univerzalne vrednosti. Čim su (po njma) to univerzalne vrednosti - to je istina. To je pravda i dobrota. To je lepota. I to svi ima da prihvataju i podržavaju. Toliko da to moraju i svi glasno da izražavaju. Dakle to nisu neki sa kojima ti možeš da ostvariš komunikaciju. Prostor u glavi im je već blokiran, ovim perpetum mobile wishful thinking mentalnim mehanizmom. Ovo su aktivisti koji su i piromani, a kad nešto zapale onda je to da bi se postigle "univerzalne vrednosti". Takve nepodnošljivo iritira bilo kakvo ograničenje njihove piromanije. Nikakva svojina, sloboda, pravo, granice, suverenitet, tradicija, individualnost - to im je sve ko biku u koridi crvena krpa.
Velike pohvale Novaku. Odlično je celu karijeru prećutao politiku. Ionako su ga jedva tolerisali. Ali pri uceni prinudne vakcinacije izabrao je jedino ispravno. A sada, kada mu je karijera na kraju - sada bi za NATO učinili veću štetu nego korist da ga za ovo sankcionišu. Odličan izbor opet.

lud , zbunjen

pre 10 meseci

Militantno je kad kazes: Stop nasilju, a kad odbijes da se rukujes,to zblizava ljude? Ko je ovde lud,ima li lekara u Francuskoj,ili su ukinuti kao nepotrebni?!

cukce

pre 10 meseci

Bravo Nole, po ko zna koji put pravo u centar! Kolika je večličina na terenu tolika i je i van njega, čast je biti njegov savremenik!

kako ste odvratno dvolični

pre 10 meseci

Spodobo ono što se dešava Srbima na KOsmetu je isto tako tužno i teško, nisu Ukrajinci prvog reda a Srbi žrtve drugog reda.

Realni

pre 10 meseci

Nadovezacu se na komentar "znanje-imanje"...U ovome se ogleda velicina Novaka i moze se naslutiti njegov tok misli. Pored podrske ljudima na Kosovu pokazuje i drskost da se 'izjednaci' sa neukusnim ukrajinskim lobijem i pokaze da ce po cjenu sankcionisanja ( izbacivanja sa turnira) da pokaze svijetu Zapadnu ravnopravnost. Pravno i moralno - GENIJALNO od Novaka!!! Ajmo do 23!!!

Miki

pre 10 meseci

Ne branim Djokovica. Da se ja pitam, ne bih dozvolio nikakve politicke poruke na sportskim desavanjima i iste individue bih kaznjavao. Ali, ako mogu ukrajinke i ukrajinci da se ne pozdravljaju sa ruskim i belorsukim sportistima, zasto i Novak ne bi mogao da podrzi narod na Kosovu. Ili isti arsini neka budu za sve ili neka se ne izjasnjava

Hajde malo realnoari

pre 10 meseci

Da li su realni ovi sa Zapada. Masakriraju nas na Kosovu i ako se pobunimo mi smo krivci?! Treba da cutimo i trpimo sve sto nam vi kazete?

Miloš Mali!!!

pre 10 meseci

Kako da ne. On je srušio i unakazio 125 crkvi na Kosovu. On je osamostalio Kosovo pi svim nepravilnostima i ne poštujući Rezoluciju Ujedinjenih Naroda. On je Bombardovao Srbiju i on je bacao bombe sa osiromašenim uranijumom. On je samo kriv zato što se bori protiv nepravde.
I može samo da mu.

vladica

pre 10 meseci

U prevodu za francusku vladu poruka je neprikladna, kako i ne bi kad su saučesnici u zločinu otimanja dela teritorije od suverene države.

Srbija

pre 10 meseci

Militantna izjava francuske ministarke sporta. S jedne strane joj je zao i jako tesko da gleda muke ukrajinksog naroda, a sa druge strane joj drugog naroda uopste nije zao sto trpi torturu i time jos vise pospesuje agresivnost ovakvim izjavama.

Kriterijumi

pre 10 meseci

Osnovna karakteristika glasa politike u epohi u koju smo upali je da prica notorne gluposti, neistinite u sustini i netacne u sadrzini. Politicari danasnjice su veoma losi ljudi, preko njih se sprovode najmracniji programi maltretiranja ljudi. Ova Francuskinja je odlican primer te vrste nepovratno mrtvog licemerja koje jos nije sahranjeno.
Neka generacija ce i to izvesti, nadajmo se.

Slovenac

pre 10 meseci

Kad novak kaže "kosovo je srce srbije - stop nasilju", to je militantna poruka i politička.

Kad oni daju zelenskom platformu na svakoj pasjoj procesiji - to nije politika i naravno nije militantno.

Korn

pre 10 meseci

Poruka "Stop nasilju" je militantna, a "Kosovo je srce Srbije" je politička, iako je Kosovo u skladu sa Rezolucijom 1244 UN srpska pokrajina. Zanimljivo.

Ben Akiba

pre 10 meseci

Ako ovo licemerje hodajućih spodoba od ljudi kojim je zapalo da izigravaju političare nije dovoljno svakoj pristojnoj osobi da razume zašto se treba boriti protiv zapada... onda ništa... dobro vam je. Iskreno se nadam samo još kratko.

NokiJA

pre 10 meseci

U prevodu sa književnog francuskog:
" Ovi sloveni su naši, njih ne izbacujemo i ne šikaniramo, nego naoružavamo.
A ovaj drugi, tvrdoglavi, e to je loš Sloven, njega opanjakavamo, ucenjujemo, izbacujemo, po potrebi tamničimo i vičemo kako Siro&Cokoladospravljać ima graciozniji stil od njega".

Neka autosovinizam pocne za 3,2,1.... SAD!

Nikola

pre 10 meseci

Nije militantni kada se šalje oružje i podržava suverenitet Ukrajine ali je militantni podržavati suverenitet Srbije. To je zaista neverovatno ali oni će ispaštati

Alan Ford

pre 10 meseci

Politička jeste, militantna nije. Sportski i politički svet je često dvoličan, donosi pravila u hodu, bez ikakvih univerzalnih principa. To donosi ovakve situacije.

Sram ise

pre 10 meseci

A je li razgovarala i sa Ukrajinkom koja ne pruža ruku, kao sportski pozdrav, partnerki koja ju je pobedila. To nije politički?

ŽD

pre 10 meseci

Militantna poruka sa nacrtanim srcem i porukom stop nasilju!?
S druge strane ima razumevanja za ne pružanje ruku protivniku samo zato što je druge nacionalnosti. Eh te Zapadne vrednosti?

Aule

pre 10 meseci

Zbog ovoga se, dragi moji zapadni licemeri, gadite vecem delu svetske populacije.
Lazljivi, dvolicni, gramzivi, a previse cesto i krvolocni.

Zek

pre 10 meseci

Gospođa treba prvo da se obrazuje šta je politika a šta je patriotizam i pre svega šta se dešava na KOSOVU ako je u stvari interesuje istina …

Predo

pre 10 meseci

Reakcija je potpuno očekivana, ne znam zašto se neki čude. Zamislite da je 1940. neko u Njemačkoj napisao "Stop nasilju nad Jevrejima" ili u SAD "Stop nasilju nad crncima", kakva bi bila reakcija ministara tih država.
Novak je znao kakva će biti reakcija i što je više reakcija, to znači da je postigao cilj. Džaba priče Vučića, Rusa i Kineza, po prvi put ovo ulazi u uši ljudi, koji ili niakd nisu čuli za Kosovo, ili slušaju priče od ljudi, kao što je ova ministarka.
NOvak je ocenio da je ovo važnije od tenisa. Za provokatore iz susjedsva, koje možete prepoznati po najsrpskijim imenima i ponekad ćirilicom koji pitaju šta je uradop za Kosovo do sada i spominju decu, ja sam bio prisutan na turniru u Beogradu kada su tamo bila pozvana deca sa Kosova, pogledajte koliko je Đokovićeva fondacija uložila u škole i vrtiće na Kosovu, a na Kosovo mu ne daju ni Albanci, a njegovi bezbjednjaci, jer mu niko en garantuje bezbjednost. Mrtvi heroji nam ne trebaju.

Yu

pre 10 meseci

Mnogo militantnija je izjava Ministarke, nego Novakova poruka ispisana na kameri. Ministarka očigledno namjerava da zabrani drugačije mišljenje, svako mora da misli kao ona. Za Novaka to ne važi.Svaka čast legendo

Igor

pre 10 meseci

Vrlo interesantno. Kad Rusi biju Ukrajince, onda Ukrajince razumeš i podržavaš, a kad Šiptari biju Srbe, onda Srbe ne razumeš i ne podržavaš. Koliko ste vi Francuzi glupi. Ovakvo ponašanje i urušavanje svetskog poretka, medjunarodnih zakona i normi, već vam se obija o glavu. Sve će ovo da vam se vrati samo od sebe, i to vrlo brzo. Evo sada, kada ste hteli podršku protiv Rusije, niko vas ne podržava. 7/8 sveta je protiv vas!

Aule

pre 10 meseci

Poruka "stop nasilju" je militantna?
(Marko, 31. maj 2023 10:41)

Tebi i ostalim licemerima da odgovorim. Ne, poruka "stop nasilju" nije militantna. Poruka "Kosovo je srce Srbije" je militantna. Taj deo Djokoviceve poruke izostavljate.
(axl, 31. maj 2023 12:37)

A tebi i ostalim apologetama sa pamcenjem zlatne ribice da odgovorim.
Kosovo jeste jedno od sredista naseg identiteta, a ako vam nesto nije jasno slobodno procitajte nesto o Gracanici, Decanima, Peckoj Patrijarsiji i jos STOTINAMA drugih objekata koji su tamo mastajali od XIII veka naovamo.
Mozemo i ovako, da nam Kosovo nije razbojnicki oteto, poruka ne bi nikada zvucala "militantno", zar ne?
Obrni - okreni, slobodno uputi pitanje otimacima zasto ta poruka zvuci militantno, ali bez prenemaganja, lazne zabrinutosti i licemerja.

Hahahahahaha

pre 10 meseci

Kakva dvoličnost na delu. Kod Ukrajinaca postoji tuga, a Srbi ne smeju ni da pomisle da su tuzni kad ih ubijaju. Poruka "stop nasilju" je militantna? Ili ne zna sta je militantno ili nije procitala poruku.

Voja

pre 10 meseci

Nema boljeg primera licemerja od ovog što je izjavila ministarka.Oni su tužni znate,pa mogu,dok sa druge strane krvolok Đoković to radi iz obesti i mržnje.Demokratija u punom smislu.

ja

pre 10 meseci

Jeziva karakterizacija od strane Francuza… Tokom osvajanja Alžira od strane Francuske u 19. veku (u Francuskoj eufemistički nazvano “Pacifikacija Alžira”), stradalo je gotovo milion Alžiraca, a na stotine hiljada ih je prinudno raseljeno diljem francuske imperije. Posebno problematična plemena su “rešavali” tako što bi ih, pod okriljem noći, okružili i pobili sve što mrda, uključujući i žene, decu i starce. Nakon toga, tokom Alžirskog rata za nezavisnost, 1950-ih i 1960-ih, ubijeno je ukupno 1.5 miliona Alžiraca. Takođe ih je na stotine hiljada prinudno raseljeno. Da ne pričamo tek o odvođenju dece i usvajanju u francuske porodice. Zabeleženo je na stotine hiljada slučajeva silovanja, a čak 2 miliona Alžiraca je završilo u francuskim koncentracionim logorima. U 20. veku, nakon užasa u 2. svetskom ratu, kad se mislilo da se ništa slično više nikada neće ponoviti. Pa je sve to ponovljeno i u Indokini - ne treba zaboraviti da su Francuzi započeli Vijetnamski rat, Amerikanci su ga samo nastavili. I onda se nađu Francuzi pozvani da pričaju o “neprihvatljivim političkim i militantnim porukama”?!

5. STAR

pre 10 meseci

"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje", rekla je Udea-Kastera.

Pa to je i uradio sramoto jedna bedna!
Vama je neutralno i normalno samo ono što vi mislite.
Ma opet nek napiše!

Luka

pre 10 meseci

Politicke pporuke nisu dozvoljene.
To je prva recenica.
Samo stop nasilju je recimo ok.
Mada KFOR nije napao nikoga nego se branio.
Nole se provukao ovaj put.
Nadam se da nece ponavljati gluposti.
Onda ce sigurno biti iskljucen.
(Dragon, 31. maj 2023 12:00) # Link komentara
Preporučujem(0)Ne prep

Dobro zasto se onda Ukrajinskim igracima tolerisu politicke poruke i niko ne reaguje ali ne i Srpskim to je moje pitanje? Ovde problem nastaje jer po njima nismo iz iste kaste, ceo svet su oblikovali sa jasnom podelom visi i nizi narodi ali im se agenda o slobodama, jednakostima i istim pravima ne uklapa. Tu nastaje problem a ne kod Novaka.

Goran

pre 10 meseci

Stop nasilju je inace poznata opasna militantna poruka. Sa druge strane, poruke mira i tolerancije su bodljikava zica i pucanje u civile sa ledja.

Vaske

pre 10 meseci

Hvala ministarko na ovome, samo ste dodatno ojačali Novaka. Vas sramni stav je pogonsko gorivo za njega! Osvaja Pariz sigurno 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

borka erak

pre 10 meseci

ako je Noletova poruka
militantna, onda je francuska ministarka militantna i u sukobu sa Ujedinjenim Nacijama i njihovom poveljom 1244.

Luka

pre 10 meseci

Nasa tema od Ukrajinske nije nipocemu razlicita. Tema je ista a razlicit je samo slucaj i staje u dve reci suverenost drzave. Nego se minustarki ne svidja sto je u jednom slucaju bas Francuska agresor.

sd hajat

pre 10 meseci

Ministarka iz francuske… verovatno ima vudu lutake crnaca i arapa u kuci,a kao promovise ona nesto… licemerje na najvisem nivou!
Bravo Nole care!

wolf30

pre 10 meseci

Aleja anđela , 2015. godine, sve deca, ubijena. Jel to sto gospođa govori vredi za sve ili samo neke, u breme kad misli da je vreme.... Milica Rakic, ubijena od bombe , delom Francuske, nasih prijatelja...... Eeeeeee ministarko, teniserko, ybogom pameti, nisam te ni imala...

srđan

pre 10 meseci

Dakle, ovi na "Zapadu" su načisto prolupali. Neko napiše "Stop nasilju" i oni to okarakterišu kao "militantno"??? A možda i nisu prolupali, možda su samo bezobrazni?
Nole, udri, imaš još godinu-dve, mogu samo da te mrze.

vlada

pre 10 meseci

znaci moze da pise sta god hoce dok god to nije oko duhovnog centra nase zemoje...da je napisao zivela ukrajina bilo bi sasvim prihvatljivo....ovo moras osvojiti djokovicu sad...nema nazad

koki

pre 10 meseci

(s, 31. maj 2023 11:39)

Ako je po tvom misljenju vecina jedino merilo.

Sta je onda problem na Krimu i u Donbasu gde su Rusi vecina.

Sto se tamo ratuje.

Sto ne prepuste lepo Rusima teritoriju nego hoce treci svetski rat.

Nadam se da ces shvatiti da je takav licemeran stav srz svih problema.

kisa

pre 10 meseci

Al cemo da klecimo kad god to zakukaju i da skupljamo dobrovoljne priloge za dronove Ukrajini jer je to tako humano mirotvorno. Evropske vrednosti je presurova floskula za nesto sto nikada nije ni postojalo. Kad bi samo svi ljudi na svetu to razumeli.

Dragan

pre 10 meseci

Nebitno sta ko misli, izgleda samo Novak ne sme da misli, da izjavu, jel on robot ili covek koji je spreman zbog misljenja da stavi celu svoju karijeru u drugom planu.

Hahahahahaha

pre 10 meseci

s, 31. maj 2023 11:39)

Sto bi ti rekao , ajde ne pravi se blesav. Kada bi svi koji imaju vecinu na nekom prostoru imali i drzavu , postojalo bi 100000 drzava. Primer toga je i Krim koga vecina ne priznaje kao rusku teritoriju iako je ogromna vecina ruski narod. Zašto se neda otcepljenje Kataloniji? Jel sad kapiras da si dzaba pisao komentar od 100 redova?

kejdl

pre 10 meseci

GS ima ali...

Nista ti ne razumes. Novak je u tenisu osvojio SVE, on ne mora da se drzi tenisa kao ti tvog radnog mesta. Moze sebi da dopusti da govori sta hoce jer je to sam sebi obezbedio. A to smeta mnogima, jer njegove reci se itekako cuju. I treba da im paraju usi. Al ti to ne razumes, ti mislis kad se uvlacis svima da ce te svi voleti i postovati.

Ljuba

pre 10 meseci

Đokovic sam sebi otežava život. Umjesto da se bavi tenisom on se upliće u svašta drugo, politika, rat, vakcinisanje a o ničem pojma nema. I još ga uhvatili u laži i sa lažnim potvrdama. O ratu priča kao paćenik on i njegova porodica a dlaka im nije pala s glave, dok su stotine hiljada stradali brutalno, izginuli, osakačeni, protjerani, mučeni, izgubili imovinu, preživljavaki u opsadi bez struje, vode, hrane, grijanja, neki prošli logore i mučenja, sakačenja, mnogi izgubili porodicu, preživjeli teške traume i neoravde i Noleta nije sramota da govori o “mukama” svoje poridice u ratu kojeg nije ni vidio ni ćuo osim na televiziji. Naravno da to izaziva negativne emocije i komentare a i šalje mu negativnu energiju, Ćuti bre i radi, drž se tenisa.

mislis na Jasenovac?

yu

pre 10 meseci

Neće Novak da razmišlja ko ministarska sporta. Njen sklop mu nije potreban. A ako je Novakova poruka militantna za "stop nasilju",šta je sport za tu "pametulju"? Sport sa nasiljem je li!

Biće bolje

pre 10 meseci

U tome se i ogleda Novakova veličina, u stanju je da rizikuje karijeru zarad svojih principa i stavova. Ne mislim da je Kosovo srce Srbije niti je u Srbiji, ali podržavam Novakov stav i što nikom ništa ne prećutkuje.

Afrika

pre 10 meseci

Licimerno nema sta. Gde si ti pronasla poruku militantnu!? Jos na kraju pise "Stop nasilju"? Sta je tu militantno!? Izjava politicarke je u najmanju ruku licimerna, bezobrazna, podmukla i bez ikakvog respekta. Ukrajinski sportistima je sve dozvoljeno a ostalima iz zemalja koji ne misle kao oni nista. Sta reci kada smo sve i znali.

nada

pre 10 meseci

gosodja se frlja izrazima.Nije militantna Noletova poruka vec su militantni oni naoruzani do zuba a neprijarelj mu je goloruk narod.Sta je dozvoljeno a sta ne treba da striktno postuje a kako se to radi selektivno Nole nije prekrsio pravilo.Ukrajina je najbolji primer dvostrukih arsina.

Orač

pre 10 meseci

... i tekst francuske himne je vrlo, vrlo "militantan"... pa se ne menja... tako se ni priznanje ili otimanje teritorije jedne suverene države ne priznaje ako nema 100% glasova u UN, a nema... prema tome, mi imamo osećanja prema Kosovu slična kao. Francuzi prema svojoj himni. Ako mi njihova osećanja poštujemo, bio bi u najmanju ruku red da i oni poštuju naša...

Vuja neznalica

pre 10 meseci

Da je gospodična rekla nešta drugo pa da budemo iznenadjeni... Ovako - samo će je još više boleti kad Nole podigne pehar po treći put i tako matematički, fizički, istorijski i na svaki drugi način definitivno postane najveći igrač u istoriji ovog sporta... Neka boli, i treba da boli

only fools and horses

pre 10 meseci

Znamo da su pristrasni, licemerni, znamo da je sve vreme antisrpska politika dominantna u rukovodstvu tih zemalja, dvostruki aršini su uvek postojali, ali ovako otvoreno to izjavljivati i propagirati, to je vrhunac. Stvarno deluje neverovatno. Njima je čak i isticanje pronaci simbola, otvorena hajka na ljude samo zato što su određene nacionalnosti, očigledno prihvatljiva univerzalna vrednost. A srce i stop nasilju je militantna poruka.
Samo ne znam kako može da pogleda sebe u ogledalu Srbin koji to može da pravda.

Влада

pre 10 meseci

Лош превод, на француском реч "militant/e” значи активиста, активистички. Прецизније би било "изразито активистичка порука".

GS ima al nikad obožavan, nikad heroj, nikad ikona, sam kriv

pre 10 meseci

Đokovic sam sebi otežava život. Umjesto da se bavi tenisom on se upliće u svašta drugo, politika, rat, vakcinisanje a o ničem pojma nema. I još ga uhvatili u laži i sa lažnim potvrdama. O ratu priča kao paćenik on i njegova porodica a dlaka im nije pala s glave, dok su stotine hiljada stradali brutalno, izginuli, osakačeni, protjerani, mučeni, izgubili imovinu, preživljavaki u opsadi bez struje, vode, hrane, grijanja, neki prošli logore i mučenja, sakačenja, mnogi izgubili porodicu, preživjeli teške traume i neoravde i Noleta nije sramota da govori o “mukama” svoje poridice u ratu kojeg nije ni vidio ni ćuo osim na televiziji. Naravno da to izaziva negativne emocije i komentare a i šalje mu negativnu energiju, Ćuti bre i radi, drž se tenisa.

hvala

pre 10 meseci

Nadam se da francuska ambasada prati medije pa bi mogli da dostave komentare citalaca sta misle o izjavi njihove ministarke. Mozda ce je to malo podstaci da prosiri svoja saznanja o nasoj pokrajini osim onog da je "Kosovo presedan".

peter parker

pre 10 meseci

pa da, kad neko kaze "stop nasilju" to stvarno zvuci militantno. "sirenje demokratije" na primer je potpuno ocigledno miroljubivo...

s

pre 10 meseci

Aj ne pravite se blesavi, nije militantno "stop nasilju" vec "Kosovo srce Srbije" jer je to nasa fasisticka verzija "Za dom spremni" ili "Hajl Hitler".

Kosovo je istorijski teritorija koju smo masovno napustali seobama u 17 veku da bi se naselili na austrougarskoj. Kako su albanci naseljavali Kosovo, mi smo punili Vojvodinu. Nacin na koji smo mi dobili Vojvodinu u svojem sastavu je identicno nacinu na koji Kosovo dobija svoju, uz mnogo manje krvi.

Narod ne cini teritorija, ni istorija vec narod. Ako se ikada razmnozimo vise i demografski preplavimo Kosovo, onda ce biti nase, ako smo u manjini, onda je tudje. Tako funkcionisu sve drzave na svetu.
Istorija od pre 700 godina nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa buducnoscu, to kada ovaj tupavi narod shvati, icicemo napred.

Zamislite sutra svi Albanci napuste svoje kuce i Kosovo se vrati Srbiji. Sta mi imamo od toga? Zemlju ko zemlju, po koju rudu i manje vise cemo je isto tretirati kao ostatak zemlje koja je u raspadu. Kosovo se ne "brani" uzvikivanjem gluposti i agresijom vec strateskim razmisljanjem gde vidimo sebe za 20, 50 i 100 godina. Ambicija treba da nam bude da budemo samoodrzivi, bez zavisnosti od uvoza, da ne uvozimo napredne tehnologije nego da vladamo njima i razvijamo nove. Ako za 50 godina, mi budemo imali BDP od 300 milijardi, a Kosovo od 10, e tada mozemo da se busamo u grudi i ekonomski ih potcinimo, i za 200-300 godina sami ce hteti nazad. Ali ne, mi bi goli i bosi nekome da solimo pamet.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

U tome se i ogleda Novakova veličina, u stanju je da rizikuje karijeru zarad svojih principa i stavova. Ne mislim da je Kosovo srce Srbije niti je u Srbiji, ali podržavam Novakov stav i što nikom ništa ne prećutkuje.
(Biće bolje, 31. maj 2023 12:24)

Nego sta je ako n(ij)e srce Srbije i u Srbiji? Srce Srbije ce ostati zauvek.

realnost

pre 10 meseci

koji militanti , zapadnjaci, mogu da mu pljunu pod prozor. Englezi su ga uskratili za 2000 bodova , pa i francuzi mogu to da odrade jer ce osvojiti turnir.

heba

pre 10 meseci

A nee, nije politička! Sa tim ispadima, Djoković ništa korisno ne postiže, osim neke lične promocije u Srbiji, a u sustini samo skreće negativnu pažnju na sebe i na celu Srbiju.

Dragan - Sava

pre 10 meseci

Znaci i za 110 zemalja sveta militantna i politička! Kolika su ona demokratija kad ne priznaju većinu, već samo silu!? Ali već im se obija o glavu i njima i ostalim bivšim silama!

Zar u Srbiji?

pre 10 meseci

Slažem se da je poruku politicka, ali kada srpska vlada ne može ništa da uradi da zastiti Srbe na Kosovu, onda to mora Nole...

Zuja

pre 10 meseci

Samo neka piše dok god učestvuje na turniru ovakve poruke.
Nikoga ne zanima nakaradno i moguće instruisano mišljenje nazovi ministarke franucuskog sporta.

BLuka

pre 10 meseci

Лош превод, на француском реч "militant/e” значи активиста, активистички. Прецизније би било "изразито активистичка порука".
(Влада, 31. maj 2023 11:14)
Nigde veze.

Mikii

pre 10 meseci

Da poruka dolazi od čoveka koji na severu Kosova ima vilu od 10+ miliona evrova, a ne u elitnom delu Španije, prvi bih dotičnome pružio podršku. Ovako, trebalo ga je izbaciti sa turnira ako ni zbog čega, a ono zbog neviđenog licemerja. Briga njega za one jadnike u bodljikavoj žici, taj gleda isključivo sebe. Kad ih je posetio poslednji put, da ta nesrećna deca tamo vide svoga idola - prebacivača loptice preko mreže punog ko brod?! Nikad, eto kad.

Perivoje

pre 10 meseci

Šta je tu sporno ? Nolo- novopečeni patriota je poslao podršku svojim zemljacima na Kosovu upravo iz zemlje u kojoj je iz patriotskih razloga( da ljubljenoj Srbiji kojim slučajem ne bi platio ni dinar poreza) prijavio prebivalište i koja je priznala nezavisnost Kosova.Ima li šta sporno u tome što život uglavnom provodi u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova ?

Dragon

pre 10 meseci

Politicke pporuke nisu dozvoljene.
To je prva recenica.
Samo stop nasilju je recimo ok.
Mada KFOR nije napao nikoga nego se branio.
Nole se provukao ovaj put.
Nadam se da nece ponavljati gluposti.
Onda ce sigurno biti iskljucen.

Mister B

pre 10 meseci

Meni samo nije jasno što je napisao "KosovE". Ali Nole napišj i naredna 3 ili 4 puta koliko će biti prilike na tom turniru u inat svima, uzmi trofej i na šljaci ispiši pre nego što staneš za slikanje. Nek crknu od muke agresori!

cosko

pre 10 meseci

Bravo ministarka, neka se ne petlja gde mu nije mesto,mora da bude u svakoj corbi mirodjija ovaj Nolak.Bavi se sportom i cuti inace ces biti diskvalifikovan.

axl

pre 10 meseci

Poruka "stop nasilju" je militantna?
(Marko, 31. maj 2023 10:41)

Tebi i ostalim licemerima da odgovorim. Ne, poruka "stop nasilju" nije militantna. Poruka "Kosovo je srce Srbije" je militantna. Taj deo Djokoviceve poruke izostavljate.

Boža

pre 10 meseci

Jeste nepravda i dupli standardi od strane zapadnih "demokrata",koji godinama preoravaju zemaljsku kuglu,ali što bre Nole.Pa zar nisi ukapirao da traže dlaku u jajetu samo da ti unište karijeru.Gledaj da poobaraš još rekotda a ne ovako.

Mali Hijavata

pre 10 meseci

Kakvo licemerje!!! Neka pročita Rezoluciju 1244. A nacistički pozdrav Slava Ukrajini je dozvoljen u cijeloj Evropi. SRAMOTA!
(Mariborcan1970, 31. maj 2023 10:54

Za ukrajinski nacistički pozdrav si u pravu, ali rezoluciju bolje ti da pročitaš, jer u njoj na više mesta vrlo jasno piše da Srbija više nema nikakve pravne ingerencije na Kosovu, već da o daljoj budućnosti Kosova odlučuje isključivo Vojno krilo Saveta bezbednosti ( čitaj - NATO ), čak je to telo i jedini isključivi pravni tumač te Rezolucije. Dakle, nikakav medjunarodni sud ne može odlučivati o tome. E, na našu veliku žalost, mi smo to potpisali! Dosta više mitomanije, ne bi nam škodilo malo dugoročne i pametne politike ako nam je uopšte i stalo do Kosova. Ili nam je to samo zavesa za pokrivanje pljačke, korupcije i lične koristi.
Misli o tome.

Pitam

pre 10 meseci

Krenuo je napad na Novaka.Ali ovoj ne smeta da brani Ukrajinu. Ne branim ja mi Rusiju.Da li Novak ima pravo da napiše šta oseća? Šta je to loše napisao mada se ne slažem što meša sport i politiku.

Marko

pre 10 meseci

Kako vise da neko objasni ovim sportistima. VECA JE POBEDA DA OSVOJIS ROLAND GAROS I TAKO NAS UCINIS PONOSNIM, NEGO STO CES DA SVRLJAS PO EKRANU GDE SU NJIHOVA PRAVILA, DA TE IZBACE I JOS VISE NAS UNIZE!!!! VIČEM OD MUKE.

heba

pre 10 meseci

Bože, kakav svet se okuplja oko tog Djokovića! Oni misle da su patriJote, a o patriotizmu pojma nemaju. Obični novokomponovani nacionalisti. On ih okuplja, pali i sludjuje, a oni kao ovce.

db sa sela

pre 10 meseci

Stop nasilju nije politicki.Slazem se .
Pitam zasto komentatori ne pisu da je "Kosovo srce Srbije " politicki nabijeno.Sta se pravite Tose ,pa kao ne razumete.
Nole neka se vrati u Srbiju i neka igra ,a ne da tupi ,da hoce pare, nece da zivi u Srbiji zbog placanje poreza ,a ovamo izigrava veliko Srbina.

Kole

pre 10 meseci

Poruka nije politička jer nije naglašena teritorijalna odrednica Kosova već emotivna. Šta će neko da nosi u srcu je njegova lična stvar. Nije ni militantna jer čovek poziva na zaustavljanje nasilja, a ne na eskalaciju istog. Ova ministarka već ima odštampana saopštenja u kojima su Srbi uvek krivi, pa kako sad to da ispravlja. Nole uzmi im sve, ne daj im ništa.

mario

pre 10 meseci

To su Evropske vrednosti i Evropski principi kojima treba da težimo.
(pera ložač, 31. maj 2023 11:34)
Ne morate bolje vi uzmite sve od Istoka i idite tamo živjeti i raditi,a ne na truli zapad i od njih tražite bespovratnu pomoć.

fix

pre 10 meseci

S je sve lepo rekao. Da je Ukrajinac napisao Krim je srce Ukrajine rekli bi svi da je ratna poruka, a posto je pametni Nolo to rekao onda nije ratna.

aj malo mozak deco moja.

Myrthos

pre 10 meseci

On leti sa ovog turnira garant jer očigledno postoje snage koje ga neće ostaviti na miru i koje će ga isprovocirati na daljnje reakcije. Ali nije mu ovo uopšte trebalo naravno!

heba

pre 10 meseci

A nee, nije politička! Sa tim ispadima, Djoković ništa korisno ne postiže, osim neke lične promocije u Srbiji, a u sustini samo skreće negativnu pažnju na sebe i na celu Srbiju.

GS ima al nikad obožavan, nikad heroj, nikad ikona, sam kriv

pre 10 meseci

Đokovic sam sebi otežava život. Umjesto da se bavi tenisom on se upliće u svašta drugo, politika, rat, vakcinisanje a o ničem pojma nema. I još ga uhvatili u laži i sa lažnim potvrdama. O ratu priča kao paćenik on i njegova porodica a dlaka im nije pala s glave, dok su stotine hiljada stradali brutalno, izginuli, osakačeni, protjerani, mučeni, izgubili imovinu, preživljavaki u opsadi bez struje, vode, hrane, grijanja, neki prošli logore i mučenja, sakačenja, mnogi izgubili porodicu, preživjeli teške traume i neoravde i Noleta nije sramota da govori o “mukama” svoje poridice u ratu kojeg nije ni vidio ni ćuo osim na televiziji. Naravno da to izaziva negativne emocije i komentare a i šalje mu negativnu energiju, Ćuti bre i radi, drž se tenisa.

Mikii

pre 10 meseci

Da poruka dolazi od čoveka koji na severu Kosova ima vilu od 10+ miliona evrova, a ne u elitnom delu Španije, prvi bih dotičnome pružio podršku. Ovako, trebalo ga je izbaciti sa turnira ako ni zbog čega, a ono zbog neviđenog licemerja. Briga njega za one jadnike u bodljikavoj žici, taj gleda isključivo sebe. Kad ih je posetio poslednji put, da ta nesrećna deca tamo vide svoga idola - prebacivača loptice preko mreže punog ko brod?! Nikad, eto kad.

Perivoje

pre 10 meseci

Šta je tu sporno ? Nolo- novopečeni patriota je poslao podršku svojim zemljacima na Kosovu upravo iz zemlje u kojoj je iz patriotskih razloga( da ljubljenoj Srbiji kojim slučajem ne bi platio ni dinar poreza) prijavio prebivalište i koja je priznala nezavisnost Kosova.Ima li šta sporno u tome što život uglavnom provodi u zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova ?

axl

pre 10 meseci

Poruka "stop nasilju" je militantna?
(Marko, 31. maj 2023 10:41)

Tebi i ostalim licemerima da odgovorim. Ne, poruka "stop nasilju" nije militantna. Poruka "Kosovo je srce Srbije" je militantna. Taj deo Djokoviceve poruke izostavljate.

cosko

pre 10 meseci

Bravo ministarka, neka se ne petlja gde mu nije mesto,mora da bude u svakoj corbi mirodjija ovaj Nolak.Bavi se sportom i cuti inace ces biti diskvalifikovan.

Dragon

pre 10 meseci

Politicke pporuke nisu dozvoljene.
To je prva recenica.
Samo stop nasilju je recimo ok.
Mada KFOR nije napao nikoga nego se branio.
Nole se provukao ovaj put.
Nadam se da nece ponavljati gluposti.
Onda ce sigurno biti iskljucen.

db sa sela

pre 10 meseci

Stop nasilju nije politicki.Slazem se .
Pitam zasto komentatori ne pisu da je "Kosovo srce Srbije " politicki nabijeno.Sta se pravite Tose ,pa kao ne razumete.
Nole neka se vrati u Srbiju i neka igra ,a ne da tupi ,da hoce pare, nece da zivi u Srbiji zbog placanje poreza ,a ovamo izigrava veliko Srbina.

s

pre 10 meseci

Aj ne pravite se blesavi, nije militantno "stop nasilju" vec "Kosovo srce Srbije" jer je to nasa fasisticka verzija "Za dom spremni" ili "Hajl Hitler".

Kosovo je istorijski teritorija koju smo masovno napustali seobama u 17 veku da bi se naselili na austrougarskoj. Kako su albanci naseljavali Kosovo, mi smo punili Vojvodinu. Nacin na koji smo mi dobili Vojvodinu u svojem sastavu je identicno nacinu na koji Kosovo dobija svoju, uz mnogo manje krvi.

Narod ne cini teritorija, ni istorija vec narod. Ako se ikada razmnozimo vise i demografski preplavimo Kosovo, onda ce biti nase, ako smo u manjini, onda je tudje. Tako funkcionisu sve drzave na svetu.
Istorija od pre 700 godina nema apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa buducnoscu, to kada ovaj tupavi narod shvati, icicemo napred.

Zamislite sutra svi Albanci napuste svoje kuce i Kosovo se vrati Srbiji. Sta mi imamo od toga? Zemlju ko zemlju, po koju rudu i manje vise cemo je isto tretirati kao ostatak zemlje koja je u raspadu. Kosovo se ne "brani" uzvikivanjem gluposti i agresijom vec strateskim razmisljanjem gde vidimo sebe za 20, 50 i 100 godina. Ambicija treba da nam bude da budemo samoodrzivi, bez zavisnosti od uvoza, da ne uvozimo napredne tehnologije nego da vladamo njima i razvijamo nove. Ako za 50 godina, mi budemo imali BDP od 300 milijardi, a Kosovo od 10, e tada mozemo da se busamo u grudi i ekonomski ih potcinimo, i za 200-300 godina sami ce hteti nazad. Ali ne, mi bi goli i bosi nekome da solimo pamet.

heba

pre 10 meseci

Bože, kakav svet se okuplja oko tog Djokovića! Oni misle da su patriJote, a o patriotizmu pojma nemaju. Obični novokomponovani nacionalisti. On ih okuplja, pali i sludjuje, a oni kao ovce.

Marko

pre 10 meseci

Kako vise da neko objasni ovim sportistima. VECA JE POBEDA DA OSVOJIS ROLAND GAROS I TAKO NAS UCINIS PONOSNIM, NEGO STO CES DA SVRLJAS PO EKRANU GDE SU NJIHOVA PRAVILA, DA TE IZBACE I JOS VISE NAS UNIZE!!!! VIČEM OD MUKE.

Mali Hijavata

pre 10 meseci

Kakvo licemerje!!! Neka pročita Rezoluciju 1244. A nacistički pozdrav Slava Ukrajini je dozvoljen u cijeloj Evropi. SRAMOTA!
(Mariborcan1970, 31. maj 2023 10:54

Za ukrajinski nacistički pozdrav si u pravu, ali rezoluciju bolje ti da pročitaš, jer u njoj na više mesta vrlo jasno piše da Srbija više nema nikakve pravne ingerencije na Kosovu, već da o daljoj budućnosti Kosova odlučuje isključivo Vojno krilo Saveta bezbednosti ( čitaj - NATO ), čak je to telo i jedini isključivi pravni tumač te Rezolucije. Dakle, nikakav medjunarodni sud ne može odlučivati o tome. E, na našu veliku žalost, mi smo to potpisali! Dosta više mitomanije, ne bi nam škodilo malo dugoročne i pametne politike ako nam je uopšte i stalo do Kosova. Ili nam je to samo zavesa za pokrivanje pljačke, korupcije i lične koristi.
Misli o tome.

mario

pre 10 meseci

To su Evropske vrednosti i Evropski principi kojima treba da težimo.
(pera ložač, 31. maj 2023 11:34)
Ne morate bolje vi uzmite sve od Istoka i idite tamo živjeti i raditi,a ne na truli zapad i od njih tražite bespovratnu pomoć.

Myrthos

pre 10 meseci

On leti sa ovog turnira garant jer očigledno postoje snage koje ga neće ostaviti na miru i koje će ga isprovocirati na daljnje reakcije. Ali nije mu ovo uopšte trebalo naravno!

Влада

pre 10 meseci

Лош превод, на француском реч "militant/e” значи активиста, активистички. Прецизније би било "изразито активистичка порука".

Ljuba

pre 10 meseci

Đokovic sam sebi otežava život. Umjesto da se bavi tenisom on se upliće u svašta drugo, politika, rat, vakcinisanje a o ničem pojma nema. I još ga uhvatili u laži i sa lažnim potvrdama. O ratu priča kao paćenik on i njegova porodica a dlaka im nije pala s glave, dok su stotine hiljada stradali brutalno, izginuli, osakačeni, protjerani, mučeni, izgubili imovinu, preživljavaki u opsadi bez struje, vode, hrane, grijanja, neki prošli logore i mučenja, sakačenja, mnogi izgubili porodicu, preživjeli teške traume i neoravde i Noleta nije sramota da govori o “mukama” svoje poridice u ratu kojeg nije ni vidio ni ćuo osim na televiziji. Naravno da to izaziva negativne emocije i komentare a i šalje mu negativnu energiju, Ćuti bre i radi, drž se tenisa.

mislis na Jasenovac?

fix

pre 10 meseci

S je sve lepo rekao. Da je Ukrajinac napisao Krim je srce Ukrajine rekli bi svi da je ratna poruka, a posto je pametni Nolo to rekao onda nije ratna.

aj malo mozak deco moja.

NokiJA

pre 10 meseci

U prevodu sa književnog francuskog:
" Ovi sloveni su naši, njih ne izbacujemo i ne šikaniramo, nego naoružavamo.
A ovaj drugi, tvrdoglavi, e to je loš Sloven, njega opanjakavamo, ucenjujemo, izbacujemo, po potrebi tamničimo i vičemo kako Siro&Cokoladospravljać ima graciozniji stil od njega".

Neka autosovinizam pocne za 3,2,1.... SAD!

Biće bolje

pre 10 meseci

U tome se i ogleda Novakova veličina, u stanju je da rizikuje karijeru zarad svojih principa i stavova. Ne mislim da je Kosovo srce Srbije niti je u Srbiji, ali podržavam Novakov stav i što nikom ništa ne prećutkuje.

Ljubo

pre 10 meseci

Znači po ovim zapadnim ološima svi narodi nisu isti,po njima jedan narod je čak i poželjno ubijati,proterati ostatak stanovništva koji nije ubijen a dok drugi narod treba zaštititi,naoružavali i otvoreno braniti njihovu nezavisnost.Ali sve će to Vladimir naplatiti,osvetiti i Ruse i Srbe.Samo još malo drugovi i drugarice doći će i naših 5 minuta a onda ćemo vam sve sa kamatom naplatiti.A ti Novače još jednom napiši isto što si napisao i prvi puta.Živio Srpski Sokole do konačne pobede.

Pitam

pre 10 meseci

Krenuo je napad na Novaka.Ali ovoj ne smeta da brani Ukrajinu. Ne branim ja mi Rusiju.Da li Novak ima pravo da napiše šta oseća? Šta je to loše napisao mada se ne slažem što meša sport i politiku.

uostalom mislim

pre 10 meseci

Dupli standardi, kao i uvek ... izmedju ostalog i zbog toga cete u istoriju, vrlo brzo.
I Rimljani su na svom vrhuncu konje gurali u Senat ... samo polako. Kinezi su poznati kao strpljiva nacija. Za razliku od Arapa koji bi pomenutu gospodju vise trebalo da brinu.
I sve to ste debelo zasluzili ... to ne znaci da ce nama biti bolje, naprotiv.

Realni

pre 10 meseci

Nadovezacu se na komentar "znanje-imanje"...U ovome se ogleda velicina Novaka i moze se naslutiti njegov tok misli. Pored podrske ljudima na Kosovu pokazuje i drskost da se 'izjednaci' sa neukusnim ukrajinskim lobijem i pokaze da ce po cjenu sankcionisanja ( izbacivanja sa turnira) da pokaze svijetu Zapadnu ravnopravnost. Pravno i moralno - GENIJALNO od Novaka!!! Ajmo do 23!!!

Metuzalem

pre 10 meseci

Netačno i tedenciozno.

"Kosovo srce Srbije!"
Izjava je istorijski tačna.
Albanci na njihovom jeziku nemaju čak ni ime za Kosovo:
"Reč Kosovo potiče od slovenske reči kos, koja označava ime za vrstu crne ptice. Albanski naziv Kosova (ili Kosovë) je albanizovana slovenska reč Kosovo."

"Stop nasilju" se svakako ne može nazvati militantnom.

ЦЗ

pre 10 meseci

"Стоп насиљу" је "милитантна" порука.... Колико глуп и малициозан треба да будеш, па да "извалиш" овако нешто....

Predo

pre 10 meseci

Reakcija je potpuno očekivana, ne znam zašto se neki čude. Zamislite da je 1940. neko u Njemačkoj napisao "Stop nasilju nad Jevrejima" ili u SAD "Stop nasilju nad crncima", kakva bi bila reakcija ministara tih država.
Novak je znao kakva će biti reakcija i što je više reakcija, to znači da je postigao cilj. Džaba priče Vučića, Rusa i Kineza, po prvi put ovo ulazi u uši ljudi, koji ili niakd nisu čuli za Kosovo, ili slušaju priče od ljudi, kao što je ova ministarka.
NOvak je ocenio da je ovo važnije od tenisa. Za provokatore iz susjedsva, koje možete prepoznati po najsrpskijim imenima i ponekad ćirilicom koji pitaju šta je uradop za Kosovo do sada i spominju decu, ja sam bio prisutan na turniru u Beogradu kada su tamo bila pozvana deca sa Kosova, pogledajte koliko je Đokovićeva fondacija uložila u škole i vrtiće na Kosovu, a na Kosovo mu ne daju ni Albanci, a njegovi bezbjednjaci, jer mu niko en garantuje bezbjednost. Mrtvi heroji nam ne trebaju.

Arthur Dent

pre 10 meseci

Francuskinja nesto prica? Nego. kad cete da ispraznite muzeje i vratite pokradeno? Isplatite odstetu za vekove robovlasnistva i kolonijalizma? Jeste li drzavama Indokine pkatili sto ste ih porobili i sto ste ih, koliko do pre 80 godina, vojnim putem drzali porobljene? Jel Alzir dobio odstetu za genocid koji ste tamo izvrsili? C, c, c

Sabre

pre 10 meseci

HAHAHAHAHAHHAHAHA ali bravo ribo, bravo! Tacno si u ovako kratkom izlaganju sublimirala svu bahatost, glupost, i dvolicnost zapada! Ribe nece da RAZGOVARAJU niti da stegnu ruku sto je "nesrecno ali ih ti razumes" ali zato kada covek koji je poreklom sa Kosova, koje su nam silom oteli pritom nas ubijajuci a kasnije i bombardujuci otrovima i kancerogenim susptancama koje ce nas ubijati vekovima, samo iznese poruku za mir i prestanak maltretiranja Srba, i podseti vas da, da, VEKOVNI SRPSKI DOM je uzet na silu i nismo okej sa tim onda je on militantan. Predivno.

kako ste odvratno dvolični

pre 10 meseci

Spodobo ono što se dešava Srbima na KOsmetu je isto tako tužno i teško, nisu Ukrajinci prvog reda a Srbi žrtve drugog reda.

znanje-imanje

pre 10 meseci

hahahaha ha ha pa naravno. Poruka "stop nasilju" je "vrlo politička" pa čak i "militantna". Jer je reč o teritoriji u čijoj je neokolonijalnoj okupaciji učestvovala i Francuska. Ako je reč o Ukrajini onda je svaka politička poruka u stvari prigodna i eto deo "univerzalnih vrednosti".
Teško je prihvatiti taj fakt da je sada izobilje ovakvih. Čak bi se lakše podnelo da je u pitanju neki uobičajeni skot. Pardon, politički korektno: skotuša. Ali ne, ovakve kreature same sebi veruju. Čim je nešto što se njima dopada - to su univerzalne vrednosti. Čim su (po njma) to univerzalne vrednosti - to je istina. To je pravda i dobrota. To je lepota. I to svi ima da prihvataju i podržavaju. Toliko da to moraju i svi glasno da izražavaju. Dakle to nisu neki sa kojima ti možeš da ostvariš komunikaciju. Prostor u glavi im je već blokiran, ovim perpetum mobile wishful thinking mentalnim mehanizmom. Ovo su aktivisti koji su i piromani, a kad nešto zapale onda je to da bi se postigle "univerzalne vrednosti". Takve nepodnošljivo iritira bilo kakvo ograničenje njihove piromanije. Nikakva svojina, sloboda, pravo, granice, suverenitet, tradicija, individualnost - to im je sve ko biku u koridi crvena krpa.
Velike pohvale Novaku. Odlično je celu karijeru prećutao politiku. Ionako su ga jedva tolerisali. Ali pri uceni prinudne vakcinacije izabrao je jedino ispravno. A sada, kada mu je karijera na kraju - sada bi za NATO učinili veću štetu nego korist da ga za ovo sankcionišu. Odličan izbor opet.

Boža

pre 10 meseci

Jeste nepravda i dupli standardi od strane zapadnih "demokrata",koji godinama preoravaju zemaljsku kuglu,ali što bre Nole.Pa zar nisi ukapirao da traže dlaku u jajetu samo da ti unište karijeru.Gledaj da poobaraš još rekotda a ne ovako.

Vaske

pre 10 meseci

Hvala ministarko na ovome, samo ste dodatno ojačali Novaka. Vas sramni stav je pogonsko gorivo za njega! Osvaja Pariz sigurno 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Ben Akiba

pre 10 meseci

Ako ovo licemerje hodajućih spodoba od ljudi kojim je zapalo da izigravaju političare nije dovoljno svakoj pristojnoj osobi da razume zašto se treba boriti protiv zapada... onda ništa... dobro vam je. Iskreno se nadam samo još kratko.

Malo je glupo

pre 10 meseci

Bukvalno mi je muka da čitam ove bljuvotine.
Dakle neutralni smo, osim kad nismo?

Drugi..
"stop nasilju" - militantna poruka..

"Ubij Rusa" bi verovatno bila poruka mira i tolerancije??

koki

pre 10 meseci

(s, 31. maj 2023 11:39)

Ako je po tvom misljenju vecina jedino merilo.

Sta je onda problem na Krimu i u Donbasu gde su Rusi vecina.

Sto se tamo ratuje.

Sto ne prepuste lepo Rusima teritoriju nego hoce treci svetski rat.

Nadam se da ces shvatiti da je takav licemeran stav srz svih problema.

Pirotehnicar

pre 10 meseci

U tome se i ogleda Novakova veličina, u stanju je da rizikuje karijeru zarad svojih principa i stavova. Ne mislim da je Kosovo srce Srbije niti je u Srbiji, ali podržavam Novakov stav i što nikom ništa ne prećutkuje.
(Biće bolje, 31. maj 2023 12:24)

Nego sta je ako n(ij)e srce Srbije i u Srbiji? Srce Srbije ce ostati zauvek.

vladica

pre 10 meseci

U prevodu za francusku vladu poruka je neprikladna, kako i ne bi kad su saučesnici u zločinu otimanja dela teritorije od suverene države.

Aule

pre 10 meseci

Zbog ovoga se, dragi moji zapadni licemeri, gadite vecem delu svetske populacije.
Lazljivi, dvolicni, gramzivi, a previse cesto i krvolocni.

only fools and horses

pre 10 meseci

Znamo da su pristrasni, licemerni, znamo da je sve vreme antisrpska politika dominantna u rukovodstvu tih zemalja, dvostruki aršini su uvek postojali, ali ovako otvoreno to izjavljivati i propagirati, to je vrhunac. Stvarno deluje neverovatno. Njima je čak i isticanje pronaci simbola, otvorena hajka na ljude samo zato što su određene nacionalnosti, očigledno prihvatljiva univerzalna vrednost. A srce i stop nasilju je militantna poruka.
Samo ne znam kako može da pogleda sebe u ogledalu Srbin koji to može da pravda.

Nikola

pre 10 meseci

Nije militantni kada se šalje oružje i podržava suverenitet Ukrajine ali je militantni podržavati suverenitet Srbije. To je zaista neverovatno ali oni će ispaštati

Zar u Srbiji?

pre 10 meseci

Slažem se da je poruku politicka, ali kada srpska vlada ne može ništa da uradi da zastiti Srbe na Kosovu, onda to mora Nole...

Srbija

pre 10 meseci

Militantna izjava francuske ministarke sporta. S jedne strane joj je zao i jako tesko da gleda muke ukrajinksog naroda, a sa druge strane joj drugog naroda uopste nije zao sto trpi torturu i time jos vise pospesuje agresivnost ovakvim izjavama.

Kriterijumi

pre 10 meseci

Osnovna karakteristika glasa politike u epohi u koju smo upali je da prica notorne gluposti, neistinite u sustini i netacne u sadrzini. Politicari danasnjice su veoma losi ljudi, preko njih se sprovode najmracniji programi maltretiranja ljudi. Ova Francuskinja je odlican primer te vrste nepovratno mrtvog licemerja koje jos nije sahranjeno.
Neka generacija ce i to izvesti, nadajmo se.

Slovenac

pre 10 meseci

Kad novak kaže "kosovo je srce srbije - stop nasilju", to je militantna poruka i politička.

Kad oni daju zelenskom platformu na svakoj pasjoj procesiji - to nije politika i naravno nije militantno.

Hajde malo realnoari

pre 10 meseci

Da li su realni ovi sa Zapada. Masakriraju nas na Kosovu i ako se pobunimo mi smo krivci?! Treba da cutimo i trpimo sve sto nam vi kazete?

Aule

pre 10 meseci

Poruka "stop nasilju" je militantna?
(Marko, 31. maj 2023 10:41)

Tebi i ostalim licemerima da odgovorim. Ne, poruka "stop nasilju" nije militantna. Poruka "Kosovo je srce Srbije" je militantna. Taj deo Djokoviceve poruke izostavljate.
(axl, 31. maj 2023 12:37)

A tebi i ostalim apologetama sa pamcenjem zlatne ribice da odgovorim.
Kosovo jeste jedno od sredista naseg identiteta, a ako vam nesto nije jasno slobodno procitajte nesto o Gracanici, Decanima, Peckoj Patrijarsiji i jos STOTINAMA drugih objekata koji su tamo mastajali od XIII veka naovamo.
Mozemo i ovako, da nam Kosovo nije razbojnicki oteto, poruka ne bi nikada zvucala "militantno", zar ne?
Obrni - okreni, slobodno uputi pitanje otimacima zasto ta poruka zvuci militantno, ali bez prenemaganja, lazne zabrinutosti i licemerja.

Zek

pre 10 meseci

Gospođa treba prvo da se obrazuje šta je politika a šta je patriotizam i pre svega šta se dešava na KOSOVU ako je u stvari interesuje istina …

lud , zbunjen

pre 10 meseci

Militantno je kad kazes: Stop nasilju, a kad odbijes da se rukujes,to zblizava ljude? Ko je ovde lud,ima li lekara u Francuskoj,ili su ukinuti kao nepotrebni?!

Hahahahahaha

pre 10 meseci

Kakva dvoličnost na delu. Kod Ukrajinaca postoji tuga, a Srbi ne smeju ni da pomisle da su tuzni kad ih ubijaju. Poruka "stop nasilju" je militantna? Ili ne zna sta je militantno ili nije procitala poruku.

cukce

pre 10 meseci

Bravo Nole, po ko zna koji put pravo u centar! Kolika je večličina na terenu tolika i je i van njega, čast je biti njegov savremenik!

Mister B

pre 10 meseci

Meni samo nije jasno što je napisao "KosovE". Ali Nole napišj i naredna 3 ili 4 puta koliko će biti prilike na tom turniru u inat svima, uzmi trofej i na šljaci ispiši pre nego što staneš za slikanje. Nek crknu od muke agresori!

kisa

pre 10 meseci

Al cemo da klecimo kad god to zakukaju i da skupljamo dobrovoljne priloge za dronove Ukrajini jer je to tako humano mirotvorno. Evropske vrednosti je presurova floskula za nesto sto nikada nije ni postojalo. Kad bi samo svi ljudi na svetu to razumeli.

wolf30

pre 10 meseci

Aleja anđela , 2015. godine, sve deca, ubijena. Jel to sto gospođa govori vredi za sve ili samo neke, u breme kad misli da je vreme.... Milica Rakic, ubijena od bombe , delom Francuske, nasih prijatelja...... Eeeeeee ministarko, teniserko, ybogom pameti, nisam te ni imala...

vlada

pre 10 meseci

znaci moze da pise sta god hoce dok god to nije oko duhovnog centra nase zemoje...da je napisao zivela ukrajina bilo bi sasvim prihvatljivo....ovo moras osvojiti djokovicu sad...nema nazad

Igor

pre 10 meseci

Vrlo interesantno. Kad Rusi biju Ukrajince, onda Ukrajince razumeš i podržavaš, a kad Šiptari biju Srbe, onda Srbe ne razumeš i ne podržavaš. Koliko ste vi Francuzi glupi. Ovakvo ponašanje i urušavanje svetskog poretka, medjunarodnih zakona i normi, već vam se obija o glavu. Sve će ovo da vam se vrati samo od sebe, i to vrlo brzo. Evo sada, kada ste hteli podršku protiv Rusije, niko vas ne podržava. 7/8 sveta je protiv vas!

Sram ise

pre 10 meseci

A je li razgovarala i sa Ukrajinkom koja ne pruža ruku, kao sportski pozdrav, partnerki koja ju je pobedila. To nije politički?

Miki

pre 10 meseci

Ne branim Djokovica. Da se ja pitam, ne bih dozvolio nikakve politicke poruke na sportskim desavanjima i iste individue bih kaznjavao. Ali, ako mogu ukrajinke i ukrajinci da se ne pozdravljaju sa ruskim i belorsukim sportistima, zasto i Novak ne bi mogao da podrzi narod na Kosovu. Ili isti arsini neka budu za sve ili neka se ne izjasnjava

sd hajat

pre 10 meseci

Ministarka iz francuske… verovatno ima vudu lutake crnaca i arapa u kuci,a kao promovise ona nesto… licemerje na najvisem nivou!
Bravo Nole care!

Hahahahahaha

pre 10 meseci

s, 31. maj 2023 11:39)

Sto bi ti rekao , ajde ne pravi se blesav. Kada bi svi koji imaju vecinu na nekom prostoru imali i drzavu , postojalo bi 100000 drzava. Primer toga je i Krim koga vecina ne priznaje kao rusku teritoriju iako je ogromna vecina ruski narod. Zašto se neda otcepljenje Kataloniji? Jel sad kapiras da si dzaba pisao komentar od 100 redova?

srđan

pre 10 meseci

Dakle, ovi na "Zapadu" su načisto prolupali. Neko napiše "Stop nasilju" i oni to okarakterišu kao "militantno"??? A možda i nisu prolupali, možda su samo bezobrazni?
Nole, udri, imaš još godinu-dve, mogu samo da te mrze.

yu

pre 10 meseci

Neće Novak da razmišlja ko ministarska sporta. Njen sklop mu nije potreban. A ako je Novakova poruka militantna za "stop nasilju",šta je sport za tu "pametulju"? Sport sa nasiljem je li!

Luka

pre 10 meseci

Nasa tema od Ukrajinske nije nipocemu razlicita. Tema je ista a razlicit je samo slucaj i staje u dve reci suverenost drzave. Nego se minustarki ne svidja sto je u jednom slucaju bas Francuska agresor.

Dragan

pre 10 meseci

Nebitno sta ko misli, izgleda samo Novak ne sme da misli, da izjavu, jel on robot ili covek koji je spreman zbog misljenja da stavi celu svoju karijeru u drugom planu.

Voja

pre 10 meseci

Nema boljeg primera licemerja od ovog što je izjavila ministarka.Oni su tužni znate,pa mogu,dok sa druge strane krvolok Đoković to radi iz obesti i mržnje.Demokratija u punom smislu.

ŽD

pre 10 meseci

Militantna poruka sa nacrtanim srcem i porukom stop nasilju!?
S druge strane ima razumevanja za ne pružanje ruku protivniku samo zato što je druge nacionalnosti. Eh te Zapadne vrednosti?

Yu

pre 10 meseci

Mnogo militantnija je izjava Ministarke, nego Novakova poruka ispisana na kameri. Ministarka očigledno namjerava da zabrani drugačije mišljenje, svako mora da misli kao ona. Za Novaka to ne važi.Svaka čast legendo

5. STAR

pre 10 meseci

"Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje", rekla je Udea-Kastera.

Pa to je i uradio sramoto jedna bedna!
Vama je neutralno i normalno samo ono što vi mislite.
Ma opet nek napiše!

Miloš Mali!!!

pre 10 meseci

Kako da ne. On je srušio i unakazio 125 crkvi na Kosovu. On je osamostalio Kosovo pi svim nepravilnostima i ne poštujući Rezoluciju Ujedinjenih Naroda. On je Bombardovao Srbiju i on je bacao bombe sa osiromašenim uranijumom. On je samo kriv zato što se bori protiv nepravde.
I može samo da mu.

Goran

pre 10 meseci

Stop nasilju je inace poznata opasna militantna poruka. Sa druge strane, poruke mira i tolerancije su bodljikava zica i pucanje u civile sa ledja.

Vuja neznalica

pre 10 meseci

Da je gospodična rekla nešta drugo pa da budemo iznenadjeni... Ovako - samo će je još više boleti kad Nole podigne pehar po treći put i tako matematički, fizički, istorijski i na svaki drugi način definitivno postane najveći igrač u istoriji ovog sporta... Neka boli, i treba da boli

hvala

pre 10 meseci

Nadam se da francuska ambasada prati medije pa bi mogli da dostave komentare citalaca sta misle o izjavi njihove ministarke. Mozda ce je to malo podstaci da prosiri svoja saznanja o nasoj pokrajini osim onog da je "Kosovo presedan".

Korn

pre 10 meseci

Poruka "Stop nasilju" je militantna, a "Kosovo je srce Srbije" je politička, iako je Kosovo u skladu sa Rezolucijom 1244 UN srpska pokrajina. Zanimljivo.

nada

pre 10 meseci

gosodja se frlja izrazima.Nije militantna Noletova poruka vec su militantni oni naoruzani do zuba a neprijarelj mu je goloruk narod.Sta je dozvoljeno a sta ne treba da striktno postuje a kako se to radi selektivno Nole nije prekrsio pravilo.Ukrajina je najbolji primer dvostrukih arsina.

realnost

pre 10 meseci

koji militanti , zapadnjaci, mogu da mu pljunu pod prozor. Englezi su ga uskratili za 2000 bodova , pa i francuzi mogu to da odrade jer ce osvojiti turnir.

Afrika

pre 10 meseci

Licimerno nema sta. Gde si ti pronasla poruku militantnu!? Jos na kraju pise "Stop nasilju"? Sta je tu militantno!? Izjava politicarke je u najmanju ruku licimerna, bezobrazna, podmukla i bez ikakvog respekta. Ukrajinski sportistima je sve dozvoljeno a ostalima iz zemalja koji ne misle kao oni nista. Sta reci kada smo sve i znali.

Luka

pre 10 meseci

Politicke pporuke nisu dozvoljene.
To je prva recenica.
Samo stop nasilju je recimo ok.
Mada KFOR nije napao nikoga nego se branio.
Nole se provukao ovaj put.
Nadam se da nece ponavljati gluposti.
Onda ce sigurno biti iskljucen.
(Dragon, 31. maj 2023 12:00) # Link komentara
Preporučujem(0)Ne prep

Dobro zasto se onda Ukrajinskim igracima tolerisu politicke poruke i niko ne reaguje ali ne i Srpskim to je moje pitanje? Ovde problem nastaje jer po njima nismo iz iste kaste, ceo svet su oblikovali sa jasnom podelom visi i nizi narodi ali im se agenda o slobodama, jednakostima i istim pravima ne uklapa. Tu nastaje problem a ne kod Novaka.

Alan Ford

pre 10 meseci

Politička jeste, militantna nije. Sportski i politički svet je često dvoličan, donosi pravila u hodu, bez ikakvih univerzalnih principa. To donosi ovakve situacije.

Orač

pre 10 meseci

... i tekst francuske himne je vrlo, vrlo "militantan"... pa se ne menja... tako se ni priznanje ili otimanje teritorije jedne suverene države ne priznaje ako nema 100% glasova u UN, a nema... prema tome, mi imamo osećanja prema Kosovu slična kao. Francuzi prema svojoj himni. Ako mi njihova osećanja poštujemo, bio bi u najmanju ruku red da i oni poštuju naša...

kejdl

pre 10 meseci

GS ima ali...

Nista ti ne razumes. Novak je u tenisu osvojio SVE, on ne mora da se drzi tenisa kao ti tvog radnog mesta. Moze sebi da dopusti da govori sta hoce jer je to sam sebi obezbedio. A to smeta mnogima, jer njegove reci se itekako cuju. I treba da im paraju usi. Al ti to ne razumes, ti mislis kad se uvlacis svima da ce te svi voleti i postovati.

ja

pre 10 meseci

Jeziva karakterizacija od strane Francuza… Tokom osvajanja Alžira od strane Francuske u 19. veku (u Francuskoj eufemistički nazvano “Pacifikacija Alžira”), stradalo je gotovo milion Alžiraca, a na stotine hiljada ih je prinudno raseljeno diljem francuske imperije. Posebno problematična plemena su “rešavali” tako što bi ih, pod okriljem noći, okružili i pobili sve što mrda, uključujući i žene, decu i starce. Nakon toga, tokom Alžirskog rata za nezavisnost, 1950-ih i 1960-ih, ubijeno je ukupno 1.5 miliona Alžiraca. Takođe ih je na stotine hiljada prinudno raseljeno. Da ne pričamo tek o odvođenju dece i usvajanju u francuske porodice. Zabeleženo je na stotine hiljada slučajeva silovanja, a čak 2 miliona Alžiraca je završilo u francuskim koncentracionim logorima. U 20. veku, nakon užasa u 2. svetskom ratu, kad se mislilo da se ništa slično više nikada neće ponoviti. Pa je sve to ponovljeno i u Indokini - ne treba zaboraviti da su Francuzi započeli Vijetnamski rat, Amerikanci su ga samo nastavili. I onda se nađu Francuzi pozvani da pričaju o “neprihvatljivim političkim i militantnim porukama”?!

Zuja

pre 10 meseci

Samo neka piše dok god učestvuje na turniru ovakve poruke.
Nikoga ne zanima nakaradno i moguće instruisano mišljenje nazovi ministarke franucuskog sporta.

BLuka

pre 10 meseci

Лош превод, на француском реч "militant/e” значи активиста, активистички. Прецизније би било "изразито активистичка порука".
(Влада, 31. maj 2023 11:14)
Nigde veze.

borka erak

pre 10 meseci

ako je Noletova poruka
militantna, onda je francuska ministarka militantna i u sukobu sa Ujedinjenim Nacijama i njihovom poveljom 1244.

peter parker

pre 10 meseci

pa da, kad neko kaze "stop nasilju" to stvarno zvuci militantno. "sirenje demokratije" na primer je potpuno ocigledno miroljubivo...

Dragan - Sava

pre 10 meseci

Znaci i za 110 zemalja sveta militantna i politička! Kolika su ona demokratija kad ne priznaju većinu, već samo silu!? Ali već im se obija o glavu i njima i ostalim bivšim silama!

Kole

pre 10 meseci

Poruka nije politička jer nije naglašena teritorijalna odrednica Kosova već emotivna. Šta će neko da nosi u srcu je njegova lična stvar. Nije ni militantna jer čovek poziva na zaustavljanje nasilja, a ne na eskalaciju istog. Ova ministarka već ima odštampana saopštenja u kojima su Srbi uvek krivi, pa kako sad to da ispravlja. Nole uzmi im sve, ne daj im ništa.