Vesti - Roland Garros 2022 -

Nadal: U ovim uslovima – ne želim i ne mogu da nastavim

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o svom stopalu nakon osvajanja Rolan Garosa.

MT
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vlasnik 14 titula u Parizu kaže da će se podvrgnuti novoj terapiji, kako bi mogao da igra duži vremenski period bez bola.

"Moj način razmišljanja se ne menja. Očigledno je da u ovim okolnostima u kojima igram ne mogu i ne želim da nastavim. Nastaviću da radim i tražim rešenja kako bi poboljšao stanje svog stopala. Bile su ovo neverovatne i veoma emotivne dve nedelje. Nisam hteo da pričam o nozi tokom turnira. Rekao sam da ću o tome pričati posle turnira jer sam želeo da budem fokusiran na tenis. Igrao sam dve nedelje u ekstremnim uslovima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Tako sam jedino mogao da igram dve nedelje. Zbog anestezije nisam imao osećaj u stopalu", rekao je Nadal.

"To je veliki rizik, naročito zbog iskretanja zgloba. Rolan Garos je Rolan Garos. Svi znaju Koliko mi znači turnir, pa sam želeo samo da se trudim i dam sebi šansu ovde. To je bio jedini način da sebi dam šansu ovde. Nemam reči da zahvalim doktoru za sve stvari koje je uradio, pomažući mi u teškim trenucima. Očigledno je da ne ogu da nastavim da se takmičim sa anesteziranim stopalom."

Nova intervencija je u planu.

"Vreme je da pričamo o mogućnostima. Ako sada znamo da možemo da ‘uspavamo’ nerve, onda možemo da pokušamo da ovo stanje postane trajno. Ne znam kako se na engleskom kaže, u pitanju je injekcija koja će ‘spržiti’ nerv. Ali idemo korak po korak, kao što sam radio kroz tenisku karijeru. Pozitivan sam, probaćemo da smanjimo bol. Videćemo kako će to izgledati na sezoni na travi", istakao je Nadal.

Nadal je kazao da je Vimbldon prvi na listi prioriteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.