Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.06.2022.

13:55

Nadal uništio Ruda za 14. titulu na Rolan Garosu!

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa sa 3-0 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Nadal uništio Ruda za 14. titulu na Rolan Garosu!
Foto: Profimedia/Petar Tadiæ (ilustracija)

Nadal je došao do trijumfa posle dva časa i 20 minuta igre, po setovima 6:3, 6:3, 6:0.

Tridesetpetogodišnji "Bik sa Majorke" je osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, ukupno 22. na Grend slem turnirima u karijeri, čime je pobegao glavnim rivalima – Đokoviću i Federeru – na +2.

Rafa je, takođe, osvojio i drugi Grend slem ove godine, nakon što je prethodno pokorio Australijan open.

Do povećanja rekorda na Rolan Garosu je došao uz samo tri izgubljena seta tokom celog turnira, od čega dva od Ože-Alijasima, a jedan od Đokovića.

Na samom startu meča moglo se videti da je Rud na "Šatrije" došao stegnut, kao da je mislima i dalje u svlačionici.

To je Rafa iskoristio sačekavši grešk rivala za brejk, ali je onda krenuo da greši skoro u svakom poenu i Rud je uspeo da odgovori.

Ipak, odgovor Norvežanina je bio kratkog daha, pa je usledila serija grešaka kojom je Rafi poklonjen novi brejk.

Do kraja prvog seta Rud je uspevao da osvoji svoje gemove, pripretio je na riternu sa 15:30 kada je Rafa servirao za set, ali je to bilo sve što smo videli od njega.

Prvi deo drugog seta bio je najbolji na celom meču za Norvežanina, odnosno praktično jedini trenutak kada je bilo iole neizvesno u celom finalu.

Rud je krenuo da nešto bolje diktira ritam forhendima, a Nadal nije uspevao da pronađe odgovor, pa je autsajder poveo sa 3:1.

Sa nekoliko grešaka Kasper je poklonio ribrejk tada još uvek trinaestostrukom šampionu, a onda je sve krenulo da ide nizvodno.

Od tog trenutka Rudovo samopouzdanje krenulo je da pada do neprepoznatljivih granica, a za sve se pitao Nadal.

Grešio je Rud, nije igrao dovoljno duboko, pa bi Nadal koristio gotovo svaku kraću lopticu kako bi "zakucavao" vinere koje njegov protivnik često nije ni pokušavao da dohvati.

"Bik sa Majorke" je na kraju napravio seriju i od 1:6 u drugom setu došao do 6:3, ali je to tek bio početak Kasperovih muka.

Kasper Rud ni u jednom gemu trećeg seta nije imao gem ili brejk loptu, odnosno nijednom nij došao do 40.

Osvojio je ukupno osam poena tokom celog sta, a na trenutke je bilo neprijatno gledati duel koji je trbalo da predstavlja finale jednog od najvećih turnira na planeti.

Nadal je dominirao u svim segmentima, a Rud je u jednom trenutku krenuo pomalo i da žuri kako bi, kako je delovalo, što pre prekinuo agoniju.

Na kraju, Rafa osvaja 14. trofej u Parizu serijom od 11 osvojenih gemova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

391 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve