Nova vest
Tenis

Petak, 03.06.2022.

20:15

Marka: Nadal pauzira posle Rolan Garosa

Prvi finalista Rolan Garosa Rafael Nadal će napraviti pauzu nakon tog Grend slema, prenosi španska "Marka".

Izvor:

Autor:

Marka: Nadal pauzira posle Rolan Garosa
Foto: Profimedia

Španca muči stopalo i uz tretmane koje prima pred mečeve u Parizu sigurno da mu trava u ovom trenutku ne bi prijala kao podloga. Sledeći veliki turnir u rasporedu je Vimbldon koji se upravo na travi igra.

"Radije bih izgubio finale u nedelju i dobio novo stopalo. Bio bih srećan sa njim. Lepo je pobeđivati, ali život je važniji od svega. Naročito nakon karijere koju sam ja imao", izjavio je Nadal.

Uprkos tome što je propustio Masterse u Monte Karlu i Barseoni zbog slomljenog rebra na Indijan Velsu, Španac ima prednost od hiljadu bodova u odnosu na prvog pratioca i sunarodnika Karlosa Alkarasa koji će taj zaostatak moći da smanji na Kvinsu i Vimbldonu posle kog će se samo obrisati bodovi iz prošle godine.

Nadal će u nedelju imati priliku da osvoji 14. trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske nakon što mu je Aleksander Zverev predao meč. Nemac je tako ostao bez prvog mesta ATP liste, na koje je mogao da se popne da je osvojio titulu u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve