Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.06.2022.

16:14

Švjontek u finalu Rolan Garosa

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek se plasirala u finale Otvorenog prvenstva Francuske.

Izvor:

Autor:

Švjontek u finalu Rolan Garosa
EPA/Martin Divisek

Poljakinja je slavila protiv 20. igračice sveta Darije Kasatkine rezultatom 2:0, a po setovima je bilo 6:2, 6:1 za tek nešto više od sat vremena igre.

Ruskinja je jedini pravi otpor protivnici pružila na samom početku meča. Sam start nije obećavao nakon što je izgubila prvi servis gem, ali je već u narednom vratila brejk zaostatka.

Očekivalo se da će to možda biti i prekretnica u ovom meču, ali je Kasatkina posustala. U narednom servis gemu je sačuvala brejk loptu za protivnicu, ali je izgubila naredna dva i omogućila prvoj igračici sveta da osvoji prvi set za nešto više pola sata igre.

Dominirala je Poljakinja u svakom segmentu igre, imala 12 vinera više i 11 grešaka manje uz ogromnu procentualnu razliku u osvojenim poenima nakon prvog i drugog servisa.

Drugi set je trajao i kraće, tačno pola sata. Švjontek je protivnici prepustila samo jedan gem i prošla u veliko finale. Tamo će se sastati sa boljom iz duela Martine Trevisan i Koko Gof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu