Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.05.2022.

20:14

Švjontek preokretom do 32. pobede u nizu

Iga Švjontek je nastavila fantastičnu seriju pobeda u 2022. godini.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švjontek preokretom do 32. pobede u nizu
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Najbolja igračica sveta plasirala su u četvrtfinale na Rolan Garosu pošto je posle preokreta pobedila 74. teniserku sveta, Ćinven Dženg 6:7 (5), 6:0, 6:2.

Bila je to 32. uzastopna pobeda teniserke iz Poljske, izjadnačila je rekord Žistin Enan i na odličnom je putu da ponovi uspeh u Parizu iz 2020.

Dženg je pružila snažan otpor, naročito u tom početnom setu, a činjenica je i da se tokom meča Kineskinja povredila, što je samo olakšalo posao Švjontekovoj.

Iga je bolje krenula, uz brejk stigla do 3:0.

Dženg je vratila brejk i smanjila na 3:2, ali je odmah usledio ribrejk.

Na 5:3, Švjontek je servirala za set, propustila je tri set lopte i Kineskinja je napravila brejk, a potom izjednačila na 5:5.

Imala je Dženg dve brejk lopte u narednom gemu, nije ih iskoristila, kao ni Švjontek nove dve set lopte u narednom gemu, pa je taj-brejk bio logičan, a tu je bila bolja Dženg, dobila ga je sa 7:5.

Međutim, krenuli su problemi sa povredom, morala je na 0:3 da izađe u svlačionicu na medicinski tajm-aut i videlo se da nije u najboljoj situaciji.

Švjontek je lako došla do 6:0.

Poljska teniserka je odmah stigla i do brejka početkom seta odluke i povela sa 2:0.

U svakom od naredna tri gema, igračice su imale brejk prilike, ali nisu ih iskoristile.

Onda je Švjontek došla do ekspresnog gema bez izgubljenog poena za 4:2, a onda i do ključnog brejka i 5:2 posle čega je lako overila pobedu.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanke Džesike Pegule koja je pobedila Irinu Begu sa 4:6, 6:2, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

19 h

U fokusu

Vidi sve