Nova vest
Tenis

Sreda, 25.05.2022.

22:50

Mute namučio Nadala, ali samo u trećem setu

Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske pobedom nad domaćim teniserom Korentinom Muteom rezultatom 3:0 (6:3, 6:1, 6:4).

Izvor: SS

Autor: SS

Mute namučio Nadala, ali samo u trećem setu
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

U duelu dvojice levorukih igrača Nadal je bio na svom prepoznatljivom nivou i nije dozvoljavao rivalu puno prostora da pomisli da bi ove večeri mogao da dođe do iznenađenja.

Španac je meč otvorio sa brzih 3:0 i tu prednost je sačuvao do kraja seta za početno vođstvo.

Identično je bilo i u drugom, čak i ubedljivije jer je sa dva vezana brejka došao do 4:0, te je vrlo brzo novim osigurao drugi set.

Otpor Mutea nije bio slomljen, jer je Francuz na početku trećeg seta oduzeo servis Nadalu i stekao početku prednost.

Na njegovu nesreću, vrlo brzo ju je ispustio, ali je pri rezultatu 3:3 promašio neverovatan zicer kojim bi došao do dve brejk lopte i potencijalno je mogao nešto da promeni.

No, poslao je lopticu u aut, vratio Nadala u život i iskusni Španac je taj momentum iskoristio da u treptaju oka dođe do 5:3 i da servira za meč.

Međutim, Mute je tada imao poslednji trzaj i nekoliko briljantnih udaraca kojima je podizao publiku na noge.

Napravio je brejk i vratio se u set i meč, ali je to bilo kratkog daha i Nadal je uzvratio već u sledećem gemu za prolaz u treću rundu.

Tamo će Nadalov rival će biti Botik van de Zandšlup kome je ranije tokom dana Fabio Fonjini predao meč tokom trećeg seta (6:4, 7:6, 3:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve